Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Το Εκουαδόρ απέκλεισε το Μεξικό (video)

Κόπα Αμέρικα: Το Εκουαδόρ απέκλεισε το Μεξικό (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2015 02:26
Το Εκουαδόρ κέρδισε με 2-1 το Μεξικό, το απέκλεισε από τη συνέχεια του Κόπα Αμέρικα, ωστόσο χρειάζεται «θαύμα» για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης ως δεύτερη καλύτερη 3η.

Την πρώτη του νίκη στο Κόπα Αμέρικα πήρε το Εκουαδόρ. Η ομάδα του Νομπόα (έπαιξε σε όλο το ματς), κέρδισε με 2-1 το Μεξικό, το απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όμως ελπίζει πλέον σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στα προημιτελικά ως δεύτερη καλύτερη τρίτη ομάδα.

Μπολάνιος (26’) και Βαλένσια (57’) εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του Μεξικού και πέτυχαν τα γκολ της νίκης για το Εκουαδόρ. Μείωσε με πέναλτι του Χιμένες (64’) η ομάδα του Ερέρα, η οποία ταξίδεψε στη Χιλή με σημαντικές απουσίες αφού μεγάλος στόχος της είναι το Gold Cup που ξεκινάει τον Ιούλιο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, Χιλή και Βολιβία εξασφάλισαν την πρόκριση για τα προημιτελικά και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την πρωτιά του 1ου ομίλου.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Το Εκουαδόρ απέκλεισε το Μεξικό (video)
Το Εκουαδόρ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και «άγγιξε» το γκολ στο 2ο λεπτό του αγώνα, με τον Κορόνα να αποκρούει με το πόδι το σουτ του Μπολιάνιος. Η ομάδα του Γκουστάβο Κιντέρος είχε την υπεροχή και απείλησε ξανά στο 15’ με άστοχη εκτέλεση φάουλ του Αγιόβι.

Η πρώτη φάση για το Μεξικό ήρθε στο 24’ με ωραία ατομική ενέργεια του Βουόσο, ωστόσο το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά μετά το Εκουαδόρ κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπολάνιος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια του Μεξικού και με κοντινή προβολή «έγραψε» το 1-0.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση και το Εκουαδόρ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 57ο λεπτό. Μετά από λάθος του Μεδίνα στη μεσαία γραμμή, ο Μπολάνιος βρήκε με κάθετη στον Βαλένσια και ο άσος της Γουέστ Χαμ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Ωστόσο, το Μεξικό κατάφερε να μειώσει στο 63’, γκολ που πιθανότατα στοιχήσει στο Εκουαδόρ σε περίπτωση ισοβαθμίας για τους καλύτερους τρίτους. Ο Ατσιλιέρ υπέπεσε σε πέναλτι και ο Ραούλ Χιμένες το μετουσίωσε σε γκολ, μειώνοντας το σκορ σε 2-1.

Ο Νομπόα του ΠΑΟΚ απείλησε με δύο σουτ για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στο Εκουαδόρ, ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, αποτέλεσμα που αφήνει εκτός συνέχειας το Μεξικό.

Το Εκουαδόρ τερμάτισε στην 3η θέση του πρώτου ομίλου με τρεις βαθμούς και χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί ως δεύτερη καλύτερη τρίτη ομάδα. Αυτή τη στιγμή υστερεί σε ισοβαθμία με την Ουρουγουάη (3η του 2ου ομίλου) και Βενεζουέλα (3η του 3ου ομίλου), ωστόσο υπάρχει (μικρή) περίπτωση ανατροπής.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο καλύτεροι τρίτοι των ομίλων συμπληρώνουν το «παζλ» των προημιτελικών. Εφόσον υπάρξει ισοβαθμία, πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων (το Εκουαδόρ υστερεί αυτή τη στιγμή με -2 έναντι 0 της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας) και δεύτερο ο συνολικός αριθμός των γκολ.

Η βαθμολογία:

1. Χιλή 4 (5-3)*
2. Βολιβία 4 (3-2)*
3. Ισημερινός 3 (4-6)
4. Μεξικό 2 (4-5)

*Ματς λιγότερο

Τα γκολ:




Η εκπληκτική τρίπλα του Κορόνα στον Παρέδες:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.