Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Ματσάρα χωρίς νικητή στο Σαντιάγο (video)

Κόπα Αμέρικα: Ματσάρα χωρίς νικητή στο Σαντιάγο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2015 04:39
Χιλή και Μεξικό αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 σε ένα χορταστικό παιχνίδι με έξι γκολ, ανατροπές και τους διοργανωτές να διαμαρτύρονται λίγο πριν το φινάλε για γκολ του Σάντσες που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πρωταγωνιστές Βιδάλ και Βουόσο που πέτυχαν δύο γκολ.

Την ευκαιρία να «σφραγίσει» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα έχασε η Χιλή. Οι διοργανωτές βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ κόντρα στο Μεξικό, έκαναν την ανατροπή, αλλά η ομάδα του Ερέρα πήρε την ισοπαλία, βάζοντας… φωτιά στον 1ο όμιλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Οι Μεξικανοί προηγήθηκαν δύο φορές χάρη στα γκολ των Βουόσο (21’) και Χιμένεθ (29’), όμως η Χιλή απάντησε με Βιδάλ (22’) και Βάργκας (42’). Ο άσος της Γιουβέντους ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 55’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όμως το Μεξικό «χτύπησε» ξανά, ισοφαρίζοντας σε 3-3 με τον Βουόσο (65’).

Οι διοργανωτές πίεσαν για το νικητήριο γκολ και βρήκαν δίχτυα στο 80’ με τον Σάντσες, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ σε μια πολύ δύσκολη φάση. Το 3-3 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου και οι τέσσερις ομάδες ελπίζουν σε πρόκριση.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Ματσάρα χωρίς νικητή στο Σαντιάγο (video)
Η Χιλή είχε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα του Μεξικού, το οποίο είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Οι διοργανωτές αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και το Μεξικό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 21’ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μεδίνα δέχτηκε τη μπάλα στα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Βουόσο, ο οποίος «έγραψε» το 1-0 από κοντά.

Η απάντηση της Χιλής ήταν άμεση, καθώς ο Βιδάλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 23’, σκοράροντας με εντυπωσιακή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Το Μεξικό θα μπορούσε να ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα, έχοντας δοκάρι στο 28’ με κοντινή κεφαλιά του Φλόρες, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Μπράβο. Ωστόσο ένα λεπτό μετά οι Μεξικανοί πέτυχαν δεύτερο γκολ χάρη σε όμορφη κεφαλιά του Ραούλ Χιμένεθ.

Η Χιλή πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 43’. Πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Βιδάλ, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Βάργκας ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά.

Η ομάδα του Σαμπάολι μπήκε φορτσάτη στο δεύτερο μέρος και στο 55’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Βιδάλ. Ο Χιλιανός κέρδισε πέναλτι από τον Φλόρες και ο ίδιος το μετουσίωσε σε γκολ, κάνοντας το 3-2 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι διοργανωτές είχαν την υπεροχή και έψαχναν ένα τέταρτο γκολ, όμως το Μεξικό κατάφερε να ισοφαρίσει από το πουθενά! Σε ανύποπτη φάση, ο Αλντρέτε έβγαλε τη βαθιά μπαλιά για τον Βουόσο, ο οποίος έπιασε στον… ύπνο την άμυνας της Χιλής και πλάσαρε τον Μπράβο «γράφοντας» το 3-3 στο 65’!

Σάντσες (69’) και Βαλδίβια (72’) έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για τη Χιλή, η οποία συνέχισε την πίεση και στο 80’ κατάφερε να σκοράρει με τον άσο της Άρσεναλ, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με το 3-3 να μένει μέχρι το φινάλε και τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό. Χιλή 4, Βολιβία 4, Μεξικό 2 και Εκουαδόρ 0 η εικόνα του 1ου ομίλου και τα εισιτήρια για τα προημιτελικά θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με τον Εκουαδόρ να έχει και αυτό ελπίδες για την πρόκριση μέσω της 3ης θέσης (περνάνε οι δύο καλύτεροι 3οι).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Χιλή 4
2. Βολιβία 4
3. Μεξικό 2
4. Εκουαδόρ 0

Τελευταία αγωνιστική:

Χιλή – Βολιβία, Μεξικό - Εκουαδόρ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.