Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Νίκη μετά από 18 χρόνια για Βολιβία! (video)

Κόπα Αμέρικα: Νίκη μετά από 18 χρόνια για Βολιβία! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2015 02:09
Ακόμα μια έκπληξη στο Κόπα Αμέρικα! Η Βολιβία επικράτησε με 3-2 του Εκουαδόρ και πήρε την πρώτη της νίκη στο θεσμό από το 1997! Εντυπωσιακό ματς με πέντε γκολ, τρεις εκτελέσεις πέναλτι και τον Νομπόα να έχει δοκάρι για την ισοφάριση στο 85’.

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κόπα Αμέρικα έκανε η Βολιβία. Το αουτσάιντερ του ομίλου κέρδισε με 3-2 το Εκουαδόρ, έφτασε τους 4 βαθμούς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση, μπροστά από την Χιλή που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Εντυπωσιακό παιχνίδι, με τη Βολιβία να παίρνει προβάδισμα τριών τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Ράλδες (4’), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε (18’) και Μορένο (43’ πεν.). Ακόμα μια θετική εμφάνιση από τον Μπεχαράνο του Παναιτωλικού, που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες (και πέναλτι) στο πρώτο μέρος από το Εκουαδόρ, το οποίο πίεσε ασφυχτικά στην επανάληψη, μείωσε σε 2-3 με Βαλένσια (48’) και Μπολάνιος (82’) και είχε δοκάρι για το 3-3 στο 85’ με μακρινό σουτ του Νομπόα!

74% κατοχή, 26 ευκαιρίες για γκολ (10 σουτ στον στόχο) και 13 κόρνερ είχε το Εκουαδόρ, το οποίο γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση. Υπενθυμίζεται πως το εισιτήριο για τα προημιτελικά εξασφαλίζουν και οι δύο καλύτεροι τρίτοι των τριών ομίλων.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Νίκη μετά από 18 χρόνια για Βολιβία! (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Βολιβία, η οποία κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό, σοκάροντας το Εκουαδόρ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, ο Ράλδες έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το Εκουαδόρ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο η Βολιβία «χτύπησε» ξανά στο 18’, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ με μακρινό σουτ του Σμέντμπεργκ-Νταλένσε.

Μετά το αρχικό σοκ, οι παίκτες του Γκουστάβο Κιντέρος ανέβασαν ρυθμό και είχαν δύο μοναδικές ευκαιρίες με τετ-α-τετ των Βαλένσια (30’) και Νομπόα (32’), όμως ο Κινιόνες έσωσε τη Βολιβία, κρατώντας το μηδέν με τις αποκρούσεις του.

Ο Βολιβιανός γκολκίπερ βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα καθώς στο 37’ απόκρουσε και πέναλτι του Βαλένσια! Το πέναλτι μάλιστα εκτελέστηκε δύο φορές! Την πρώτη ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ μάντεψε σωστά, αλλά είχε μπει νωρίς συμπαίκτης του στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει επανάληψη!

Το Εκουαδόρ δεν κατάφερε να μειώσει και στο 43’ δέχτηκε και 3ο γκολ! Ο Λίσιο κέρδισε πέναλτι από άσχημο χτύπημα του Εράσο και ο Μορένο το μετουσίωσε σε γκολ, «γράφοντας» το 3-0.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και στο 48’ κατάφεραν να μειώσουν με τον Βαλένσια, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα της Βολιβίας. Το Εκουαδόρ είχε την πλήρη υπεροχή, ωστόσο είχε απέναντι του τον Κινιόνες, ο οποίος κρατούσε μόνος του τη Βολιβία στο δεύτερο μέρος!

Ο γκολκίπερ της Μπολίβαρ απόκρουσε εντυπωσιακά τα σουτ των Ιμπάρα (65’) και Νομπόα (67’), ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 82’ όταν ο Μπολάνιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τρομερό μακρινό σουτ, γκολ που βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα της διοργάνωσης.

Τρία λεπτά μετά το Εκουαδόρ «άγγιξε» το 3-3, με τον Νομπόα του ΠΑΟΚ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Κινιόνες με μακρινό σουτ. Η Βολιβία άντεξε την πίεση στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση μετά το 1997, κάνοντας μεγάλο βήμα για την πρόκριση!

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Βολιβία 4 (2)
2. Χιλή 3 (1)
3. Μεξικό 1 (1)
4. Εκουαδόρ 0 (2)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.