Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συνελήφθησαν μέλη της FIFA για διαφθορά!

Συνελήφθησαν μέλη της FIFA για διαφθορά!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2015 11:28
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς οι Αρχές της Ελβετίας γνωστοποίησαν πως έξι μέλη της FIFA συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης με βαριές κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Περισσότεροι οι ύποπτοι, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ανάμιξη Μπλάτερ.

Δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην FIFA, υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συνελήφθησαν από τις Αρχές της Ελβετίας κατά τη διάρκεια ετήσιας συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο «Baur au Lac hotel», της Ζυρίχης, ένα από τα ακριβότερα της πόλης.

Όπως αποκάλυψαν οι ««New York Times», έπειτα από αίτημα των Αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, η Αστυνομία της Ελβετίας προχώρησε στη σύλληψη έξι μελών της FIFA, με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες εκβιασμού, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος τις δύο τελευταίες δεκαετίες!

Το προσωπικό του ξενοδοχείου όπου και σημειώθηκαν οι συλλήψεις, προσπάθησε να κρύψει τα πρόσωπα των υπόπτων με σεντόνια, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί. Παρόλα αυτά λίγη ώρα μετά έγιναν γνωστά τα ονόματα.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των 6 επιβεβαιωμένων συλληφθέντων, όπως τους ονομάτισαν οι «New York Times» είναι οι:

-Τζέφρι Γουέμπ (πρόεδρος CONCACAF, αντιπρόεδρος FIFA)

-Ευγκένιο Φιγκερέδο (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)

-Τζακ Γουόρνερ (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πρώην πρόεδρος CONCACAF)

-Εντουάρδο Λι (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κόστα Ρίκας)-Τζούλιο Ρόκα (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νικαράγουας, μέλος επιτροπής ανάπτυξης FIFA)

-Κόστας Τάκας (ελληνικής καταγωγής, γενικός γραμματέας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν)

-Ραφαέλ Εσκιβέλ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βενεζουέλας, μέλος πειθαρχικής επιτροπής FIFA)

-Χοσέ Μαρία Μαρίν (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βραζιλίας)

-Νικολά Λεόζ (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)

Επιπλέον, κατηγορίες θα απαγγελθούν από τις Αρχές των ΗΠΑ στους Αλεχάντρο Μπουρκάζο, Άαρον Ντάβιντσον, Ούγκο Γίνκις, Μαριάνο Γίνκις και Χοσέ Μαργκίγιες που έχουν ασχοληθεί με αθλητικό μάρκετινγκ.

«Δηλώνουμε έκπληκτοι από τη χρονική διάρκεια της δράσης τους και της επιρροής που ασκούσαν σχεδόν σε κάθε θέμα και κομμάτι της FIFA» ανέφερε επικεφαλής των Αρχών για την υπόθεση. «Δεν έχει καμία ανάμιξη σε όλο αυτό ο Μπλάτερ» αναφέρουν με σχόλιό τους από τη FIFA.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά τις 12:00 στη έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η FIFA.

«Σήμερα είναι μία ημέρα θλίψης για το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μία ιστορία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται πολλές λεπτομέρειες. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, αντίπαλος του Σεπ Μπλάτερ στις εκλογές για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της ελβετικής εισαγγελίας:

«Έξι συλλήψεις παραγόντων ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Ζυρίχη, από την αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης. Το εισαγγελικό γραφείο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης μετά από παραγγελία των αμερικανικών αρχών. Η εισαγγελία της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης ερευνά τα συγκεκριμένα άτομα με την υποψία της δωροληψίας και χρηματισμού μεταξύ των αρχών του '90 και σήμερα.

Οι ύποπτοι δωροδοκίας -εκπρόσωποι αθλητικών media και αθλητικών εταιριών προώθησης- φέρονται να έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις πληρωμής προς τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες - αξιωματούχους της FIFA και άλλων θυγατρικών της FIFA, συνολικού ύψους 100.000.000 δολαρίων ΗΠΑ. Ως αντάλλαγμα, φέρονται να αποδέχθηκαν δικαιώματα τηλεοπτικά, μάρκετινγκ και χορηγίες σχετικά με ποδοσφαιρικά τουρνουά στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με την αμερικανική παραγγελία, αυτά τα εγκλήματα συμφωνήθηκαν και προετοιμάστηκαν στις ΗΠΑ και οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν μέσω αμερικανικών τραπεζών
»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.