Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κασίγιας: «Θα μείνω στη Ρεάλ»

Κασίγιας: «Θα μείνω στη Ρεάλ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2015 03:53
Δεν το… κουνάει από τη Ρεάλ ο Ίκερ Κασίγιας. Ο Ισπανός γκολκίπερ ξεκαθάρισε πως θα μείνει στη «βασίλισσα» και τη νέα σεζόν ενώ εμφανίστηκε θετικός για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Νταβίντ Ντε Χέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (26/5) στο ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», ο Ίκερ Κασίγιας ξεκαθάρισε πως θα μείνει στη Ρεάλ και τη νέα σεζόν.

Ο έμπειρος γκολκίπερ διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν τη διοίκηση της Ρεάλ να επιθυμεί την αποχώρηση του, εμφανίστηκε θετικός για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Ντε Χέα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή της διοίκησης να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Κάρλο Αντσελότι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κασίγιας:


Για το μέλλον του: «Θα μείνω στη Ρεάλ και τη νέα σεζόν. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω από τη Μαδρίτη. Είμαι μια χαρά εδώ. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε ίσως θα πρέπει να φύγω. Αυτή τη στιγμή όμως νιώθω καλά και είμαι δυνατός. Θα αντιμετωπίσω τη σεζόν που έρχεται σαν να είναι η πρώτη μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Το όνειρο μου ήταν να αρχίσω και να τελειώσω την καριέρα μου στη Ρεάλ. Δεν θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ ως αντίπαλο της Ρεάλ. Αυτό θα ήταν πολύ περίεργο», δήλωσε ο Κασίγιας.

Για τα σενάρια αποχώρησης και την ενδεχόμενη μεταγραφή του Ντε Χέα: «Αντίθετα με τις φήμες που βγήκαν στο προσκήνιο, η διοίκηση μου είπε ότι θέλει να μείνω. Εάν ο Ντε Χέα έρθει εδώ, θα είναι ευπρόσδεκτος. Ο ανταγωνισμός είναι υγεία. Θα πρέπει να ανταγωνιστούμε για τη θέση του βασικού ακριβώς όπως στην Εθνική Ισπανίας. Ο Ντε Χέα είναι τερματοφύλακας για το παρόν και το μέλλον. Μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και η εμπειρία που έχει αποκτήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τον βοηθήσει. Κάποια στιγμή ο Φλορεντίνο Πέρεθ με ρώτησε ποιους τερματοφύλακες θα διάλεγα εάν ήμουν πρόεδρος. Του απάντησα ότι μου αρέσουν οι Ισπανοί γκολκίπερ: Σέρχιο Ρίκο, Ασένχο και Ντε Χέα».Για την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι: «Αποχαιρέτησα τον Αντσελότι το Σάββατο και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Βρισκόμαστε σε έναν πολύ απαιτητικό σύλλογο. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για μας παρότι την πρώτη σεζόν ήμουν νευριασμένος που δεν έπαιζα πολύ. Ο πρόεδρος πήρε την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον της ομάδας. Είναι ένας ευγενής άνθρωπος και η Μαδρίτη θα είναι για πάντα το σπίτι του».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Ελπίζω να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες. Είμαι με την πλευρά των οπαδών που χειροκροτούν. Έχω πάντως κάτι κοινό με αυτούς που αποδοκιμάζουν. Όπως και αυτοί, έτσι και εγώ θέλω να κερδίζω. Θέλω να συνεχίσω να δίνω χαρά σε αυτούς που με υποστηρίζουν. Πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφία».

Για την πρώτη φορά που έμεινε στον πάγκο: «Όταν ήταν εδώ ο Μουρίνιο, ταλαιπωρήθηκα με έναν τραυματισμό και ο δεύτερος γκολκίπερ έπαιζε καλά. Αυτό είναι όλο. Δεν με νοιάζει τι έγραψε ο Τύπος. Μετά από αυτό, ο Αντσελότι κράτησε τον Ντιέγκο ως πρώτη επιλογή και ήταν δύσκολο για μένα να επιστρέψω. Παρόλα αυτά είχα μια καλή σεζόν, παρά το λάθος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την καλύτερη ανάμνηση του: «Όταν ο κόσμος φώναξε για πρώτη φορά το όνομα μου. Ήταν σε μια νίκη με 3-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι ότι ο Ρομπέρτο Κάρλος είχε πετύχει ένα τρομερό γκολ».

Για τις αγαπημένες του αποκρούσεις: «Αυτές που έκανα κόντρα στη Μπάγερν, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπιλμπάο. Μια ημέρα θα δείξω τα βίντεο στον γιό μου».

Για τους πιο δύσκολους επιθετικούς που αντιμετώπισε: «Ο Ετό πετύχαινε πάντα αρκετά γκολ σε μένα. Με εξόργιζε. Ο Μέσι επίσης αξίζει σεβασμό».

Για τους καλύτερους αμυντικούς που είχε μπροστά του: «Ο Ράμος είναι ο ένας. Έχει τα πάντα, είναι αρχηγός. Επίσης ο Ιέρο. Ήταν σαν τον δικό μας Μπεκενμπάουερ».

Για το πόσο καιρό θα συνεχίζει να αγωνίζεται: «Ένας καλός τερματοφύλακας μπορεί να παίξει μέχρι να γίνει 39. Οι Κανιθάρες, Μπουφόν και Πάλοπ είναι καλά παραδείγματα»

Για το γεγονός ότι η συνέντευξη έγινε στο «Μπερναμπέου» τη νύχτα και μπροστά από την μια εστία (φωτογραφία): «Δεν έχω συνηθίσει να βρίσκομαι εδώ τη νύχτα με κανέναν τριγύρω. Είναι πολύ ειρηνικό να βλέπεις έτσι το γήπεδο. Έχω κακές αναμνήσεις σε αυτή την εστία από το ματς με τη Μπάγερν. Ήταν η εστία που χάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.