Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε ο Ολυμπιακός (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε ο Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/5/2015 22:36
Την κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου της ιστορία του γιορτάζει ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 3-1 την Ξάνθη στον τελικό του ΟΑΚΑ και έκαναν το νταμπλ για 17η φορά! Χάρα (45+1’), Τσόρι (63’) και Φορτούνης (80’) τα γκολ, μείωσε στο 87’ ο Καπετάνος.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 την Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου και έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη φετινή σεζόν, κατακτώντας το τρόπαιο για 27η φορά στην ιστορία του.

Αυτό ήταν το 17ο νταμπλ για τους Πειραιώτες που πήραν τη νίκη χάρη στα τέρματα των Χάρα (45+1’), Τσόρι (63’) και Φορτούνη (80’). Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναρριχήθηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ που θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό.

Το πάλεψε η Ξάνθη, η οποία έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ωστόσο πλήρωσε το λάθος του Μπέρτου, απ’ το οποίο ήρθε το πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων».

Εκτός από το τρόπαιο, η Ξάνθη έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό σημαίνει πως όλες οι ομάδες των πλει-οφ θα βγουν στην Ευρώπη, με τη 2η θέση να δίνει εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε ο Ολυμπιακός (video)
Η ομάδα του Περέιρα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος απέναντι στη Ξάνθη. Οι Θρακιώτες παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, έκλειναν σωστά τους χώρους, πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους «ερυθρόλευκους» να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες.

Με τον Τσόρι να ήταν πολύ καλά κλεισμένος, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει από τα άκρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι πρωταθλητές απείλησαν στο 20’ με σέντρα-σουτ του Χάρα που έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης, ενώ στο 36’ ο Τσόρι εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στον αντίποδα, η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ στο 26’ με σουτ του Κλέιτον που απόκρουσε ο Ρομπέρτο και «άγγιξε» το 1-0 στο 41’, όταν ο Σολτάνι δεν κατάφερε να σκοράρει προ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Οι Ακρίτες έλεγχαν το παιχνίδι, όμως αρκούσε ένα λάθος για να βρεθούν πίσω στο σκορ. Ο Ντοσεβί έκανε τη σέντρα, ο Μπέρτος μπερδεύτηκε και έστρωσε με το στήθος στον Χάρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» και «έγραψε» το 1-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Τα πάντα άλλαξαν μετά από αυτό το γκολ. Η Ξάνθη ήταν φανερά επηρεασμένη και έδειξε πως δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για την ανατροπή. Ο Ολυμπιακός έχοντας διώξει το άγχος, παρουσιάστηκε καλύτερος και στο 63’ «κλείδωσε» τη νίκη χάρη στο μαγικό γκολ του Τσόρι.

Ο Αργεντινός πέρασε τρεις παίκτες και μ' ένα άπιαστο σουτ νίκησε τον Κυριακίδη, βάζοντας τέλος στον τελικό. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στο 80’ πέτυχε ακόμα ένα γκολ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Καπετάνος στο 87’, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τη Ξάνθη, η οποία εκτός από το τρόπαιο έχασε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο θα πάει στην 4η θέση των πλει-οφ.

Τα γκολ και η απονομή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.