Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Είπε «αντίο» στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

Είπε «αντίο» στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2015 18:27
Την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Αλ Σαντ ανακοίνωσε ο Τσάβι. «Στόχος μου είναι να επιστρέψω εδώ και να δουλέψω είτε σαν προπονητής, είτε σαν αθλητικός διευθυντής» δήλωσε ο Ισπανός μέσος.

Ένα χρόνο μετά τον Κάρλες Πουγιόλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ με τη φανέλα της Αλ Σαντ.

Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, ο Ισπανός μέσος δήλωσε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει, τονίζοντας πως φεύγει γεμάτος, καθώς δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη καριέρα από αυτή που είχε στους «μπλαουγκράνα».

Και πως θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό όταν σε 16 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα έχει κατακτήσει οχτώ πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Μάλιστα, σε αυτή την πλούσια συγκομιδή τίτλων ενδέχεται να προστεθεί ακόμα ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Κύπελλο Ισπανίας!

Ο 35χρονος επιβεβαίωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο 2+1 ετών με την Αλ Σαντ, ενώ υπάρχει η προοπτική να αναλάβει καθήκοντα προπονητή στο μέλλον. Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε πως στόχος του είναι να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα ώστε να βοηθήσει την ομάδα από το πόστο του προπονητή ή του αθλητικού διευθυντή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι:


«Θέλω να σας ανακοινώσω την αποχώρηση μου από τον σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα. Βρίσκομαι σε αυτό τον σύλλογο για σχεδόν 25 χρόνια και η απόφαση μου ήταν πολύ δύσκολη. Τις τελευταίες εβδομάδες μου προσέφεραν νέο συμβόλαιο, ήταν μια πραγματικά πολύ καλή πρόταση, αλλά είχα λάβει την απόφαση μου. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το «Καμπ Νου». Είναι ώρα να αλλάξω παραστάσεις. Συμφώνησα με την Αλ Σαντ για δύο χρόνια με οψιόν για τρίτη. Εκεί θα μπορέσω να βοηθήσω μελλοντικά σαν προπονητής και αθλητικός διευθυντής. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας άλλους δύο τελικούς. Το σκηνικό είναι ιδανικό για μένα να αποχωρήσω. Το ότι δεν σταματάω το ποδόσφαιρο στην Μπαρτσελόνα, δεν είναι ένα μελανό σημάδι στην καριέρα μου. Θέλω να συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο και ξέρω ότι πρέπει να το κάνω σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. Θα μπορούσα να φύγω το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά είμαι χαρούμενος που έμεινα για ακόμα μια σεζόν. Ένιωσα ότι βοήθησα την ομάδα παρότι δεν ήμουν συχνά μέλος της αρχικής ενδεκάδας. Νιώθω πλήρης και φεύγω γεμάτος. Θεωρώ πως δεν μπορούσα να έχω καλύτερη καριέρα από αυτή που είχα στην Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα θα συνεχίσει να είναι σπουδαία χωρίς εμένα. Είμαι πεπεισμένος γι αυτό. Άλλωστε το έχει αποδείξει η ιστορία. Ο σύλλογος έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν. Ο Ράκιτιτς είναι εξαιρετική μεταγραφή κι έχει προσαρμοστεί καλά, ο Ινιέστα μπορεί επίσης να αναλάβει ρόλο οργανωτή. Ο Ρομπέρτο κι ο Ραφίνια, μπορούν επίσης να πρωταγωνιστήσουν. Θέλω να με θυμούνται ως κάποιον που τα έδωσε όλα για την Μπάρτσα και την Εθνική ομάδα
»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.