Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Μπαρτσελόνα, ασταμάτητος ο Μέσι (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Μπαρτσελόνα, ασταμάτητος ο Μέσι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2015 23:43
Με τον Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ-«ζωγραφιές» και να «φτιάχνει» ένα για τον Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την Μπάγερν στο «Καμπ Νου» και βρίσκεται με τον ένα πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην 100η ευρωπαϊκή του εμφάνιση ο Λιονέλ Μέσι πήρε από το χέρι την Μπαρτσελόνα και την οδήγησε στο 3-0 επί της Μπάγερν, σκορ το οποίο φέρνει τους «μπλαουγκράνα» με το ένα πόδι στον τελικό του Βερολίνου.

Ο Νόιερ έδειχνε απροσπέλαστος για 77 λεπτά αγώνα, ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε ο Αργεντινός μάγος. Με δύο γκολάρες (77’, 80’) και μία ασίστ στον Νεϊμάρ (90+4’), ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον θρίαμβο απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία δεν έκανε ούτε ένα σουτ εντός εστίας και χρειάζεται πλέον ένα θαύμα για να προκριθεί στον τελικό.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε, ο Μέσι έφτασε τα 77 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και προσπέρασε τον Ρονάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα έχασε την κατοχή (48%-52%) σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2006 και τον αγώνα με την Βέρντερ, ωστόσο αυτό δεν πείραξε καθόλου την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από το 8ο τελικό της ιστορίας της στo θεσμό.

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Μπαρτσελόνα, ασταμάτητος ο Μέσι (video)
Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Μπαρτσελόνα πίεζε ψηλά την Μπάγερν και στο 12’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από πάσα του Μέσι, ο Σουάρες βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ, όμως ο Γερμανός γκολκίπερ απόκρουσε τη μπάλα με το πόδι, γλιτώνοντας τους Βαυαρούς από ένα σίγουρο γκολ.

Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» ξανά το 1-0, όμως ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Ραφίνια.

Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε στο 18’ με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μίλερ.

Η μεγάλη ευκαιρία των Βαυαρών ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να παίξει πιο προσεκτικά και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 39’ για να δούμε νέα μεγάλη φάση, η οποία άνηκε στους γηπεδούχους. Μετά από πάσα του Ινιέστα, ο Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι στον Νόϊερ, ο οποίος έδειξε ξανά την κλάση του, κρατώντας το μηδέν.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε ξανά δυνατά και απείλησε στο 58’ με σουτ του Μέσι, ενώ στο 61’ ο Αργεντινός έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Νεϊμάρ, όμως ο Νόιερ κατάλαβε τη φάση και έκοψε έγκαιρα προτού ο Βραζιλιάνος πλησιάσει στην περιοχή.

Ο γκολκίπερ της Μπάγερν έδειχνε ασταμάτητος ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε ο Μέσι. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 77’ με τρομερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή ενώ στο 80’ «έγραψε» το 2-0 με ένα μαγικό γκολ. Αφού ζάλισε τον Μπόατενγκ, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Νόιερ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Μπάγερν δεν κατάφερε να αντιδράσει και η Μπαρτσελόνα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους Βαυαρούς. Μετά από πάσα του Μέσι στο 90+4’, ο Νεϊμάρ βγήκε απέναντι στον Γερμανό πορτιέρο και αυτή τη φορά κατάφερε να ευστοχήσει, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.