Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πόρτο για ημιτελικά! (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Πόρτο για ημιτελικά! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/4/2015 23:59
Η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μπάγερν και πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 στο «Ντραγκάο» που την δίνει σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο. Κουαρέσμα (3’ πεν., 10’) και Μαρτίνες (65’) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε με Τιάγκο (28’) η Μπάγερν.

Πολύ δυνατά στο κόλπο για την πρόκριση μπήκε η Πόρτο. Οι «δράκοι», εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο της ευκαιρίες που τους δόθηκαν, κέρδισαν με 3-1 την Μπάγερν στο «Ντραγκάο» και θα ταξιδέψουν με σκορ πρόκρισης στη Γερμανία για τη ρεβάνς στο Μόναχο.

Πρωταγωνιστής των Πορτογάλων ήταν ο Κουαρέσμα ο οποίος έδωσε νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων (3’ πεν., 10’) στην ομάδα του. Μείωσε στο 28’ με Τιάγκο η αποδεκατισμένη Μπάγερν, αλλά δέχτηκε τρίτο γκολ στο 65’ από τον εξαιρετικό Μαρτίνες.

Το μόνο κακό νέο για την Πόρτο είναι πως τα δύο ακραία της μπακ, ο Ντανίλο και ο Σάντρο χάνουν τη ρεβάνς, αφού είδαν κίτρινες κάρτες.

Τσάμπιονς Λιγκ: Πόρτο για ημιτελικά! (video)
Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλος της Πόρτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιο ξεκίνημα για την ομάδα του. Μέχρι το 10ο λεπτό η ομάδα του Λοπετέγκι είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στη Μπάγερν, εκμεταλλευόμενη τα «δώρα» της άμυνας των Βαυαρών.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά και στο 2ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι με τον Μαρτίνες. Ο Κολομβιανός έκλεψε την μπάλα από τον Τσάμπι Αλόνσο και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Νόιερ, ο οποίος γλίτωσε την κόκκινη. Ο Κουαρέσμα ανέλαβε την εκτέλεση, «γράφοντας» το 1-0, ενώ ο ίδιος χρίστηκε εκ νέου σκόρερ εφτά λεπτά αργότερα. Ο Πορτογάλος έκλεψε τη μπάλα από τον Ντάντε και με εξαιρετικό πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του!

Η Μπάγερν, που έπαιζε με αρκετές απουσίες, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δυσκολεύονταν να βρει χώρους. Ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να σκοράρει στο 28’. Ο Μπόταενγκ βρήκε τον Τιάγκο και ο Ισπανός μείωσε από κοντά σε 2-1, «πληγώνοντας» τον πρώην προπονητή του στη Εθνική Ελπίδων.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Βαυαρούς, με την Πόρτο να είχε οριζόντιο δοκάρι στο 34’ μετά από απόκρουση του Νόιερ σε σέντρα-σουτ του Σάντρο, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Καζεμίρο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Η Πόρτο ξεκίνησε καλύτερα και στην επανάληψη και στο 56’ έφτασε κοντά στο 3-1, με τον Νόιερ να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ερέρα. Το 3ο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 65’ έπειτα από λάθος του Μπόατενγκ. Ο Γερμανός δεν βρήκε τη μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά προς τον Τζάκσον Μαρτίνες, με τον φορ της Πόρτο να περνάει τον Νόιερ και να «γράφει» το 3-1.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς η Μπάγερν δεν κατάφερε να απαντήσει στα υπόλοιπα λεπτά και καλείται πλέον να γυρίσει το σκορ στη ρεβάνς ένα δεν θέλει να μείνει εκτός συνέχειας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.