Κοντονής: «Ακόμα και εκτός Ευρώπης»

Κοντονής: «Ακόμα και εκτός Ευρώπης»Ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τον Μισέλ Πλατινί και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη προκειμένου να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα και τη φοροδιαφυγή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί στην Νίον, παρουσία εκπροσώπου της FIFA, όπου συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα αν και υπήρξαν διαφωνίες. Η βασική αφορούσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα της ανάδειξης της διοίκησης της ΕΠΟ και της διαφάνειας στη λειτουργία, με τον Υφυπουργό να επιθυμεί διερεύνηση της εκλογικής βάσης και την UEFA να εκφράζει αντιρρήσεις, αφού οι εγχώριες ομοσπονδίες αναδεικνύονται διεθνώς από τις τοπικές ενώσεις και όχι τα σωματεία.

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει και νέα συνάντηση στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου έτσι ώστε να λυθούν οι διαφωνίες ενώ συστάθηκε ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα» ώστε «να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή» αν και τόνισε πως αυτή η λύση δεν είναι η επιθυμητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή:


"Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης είχαμε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα και μας δηλώθηκε από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες ότι θα έχουμε την βοήθεια και την συμπαράστασή τους στα σοβαρά ζητήματα για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ρητά αναφέρθηκε εκ μέρους τους ότι, για τα θέματα της φοροδιαφυγής και της χειραγώγησης των αγώνων, θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε όποια πρωτοβουλία κρίνει αυτή απαραίτητη να λάβει, δεχόμενοι ότι αυτό είναι ένα πεδίο απόλυτης παρέμβασης και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα ζητήματα που δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από την ελληνική κυβέρνηση, τις δύο Ομοσπονδίες και την ΕΠΟ, για να καταστεί δυνατή η συμφωνία και σε αυτά τα ζητήματα, δηλαδή ζητήματα θεσμικά, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30.3.2015 να γίνει ένας πρώτος κύκλος συνομιλιών των τεσσάρων εμπλεκομένων φορέων.

Στις 30 Μαρτίου θα γίνει μία συνάντηση στην Αθήνα, όπου θα καταγραφεί η εξέλιξη των συνομιλιών και των εργασιών της επιτροπής και το ενδεχόμενο γεφύρωσης των διιστάμενων απόψεων. Καταληκτική ημερομηνία προσδιορίστηκε η 30η Απριλίου, μετά την οποία η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν των συνομιλιών, θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που κρίνει σκόπιμες, στο νομοθετικό επίπεδο.

Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο συστάθηκε η ομάδα εργασίας η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν
"
Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: