Αλαφούζος: «Αν φύγουμε, θα μείνει μόνο η μαφία...»

Αλαφούζος: «Αν φύγουμε, θα μείνει μόνο η μαφία...»Καμία πρόθεση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα δεν έχει ο Παναθηναϊκός όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο αλλά και στο επεισοδιακό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας περίγραψε με λεπτομέριες ο Γιάννης Αλαφούζος, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε το Σάββατο το μεσημέρι στην Λεωφόρο.

«Ο κ. Μαρινάκης μονολογούσε και μας κατηγορούσε. Μου λέει ‘θες να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω’. Του λέω πως τα λέει όλα αυτά επειδή έχασε. Τα νερά τα έφαγε δυστυχώς ο κ. Κωστούλας. Τον έπιασαν εκεί, άρχισε ένας απίστευτος οχετός ύβρεων» δήλωσε για το τι του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, αν και δήλωσε πως: «Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και κάποιες άλλες ομάδες, 6-7, θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει ένα δικό μας πρωτάθλημα, που να μην έχει σχέση με την UEFA».

Τέλος, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πως αν δεν πάρει το φετινό πρωτάθλημα αυτό θα οφείλεται: «Αποκλειστικά σε αδικία, θα έχουν αλλοιώσει ή χειραγωγήσει το πρωτάθλημα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος:


Για την τιμωρία από την Σούπερ Λιγκ: «Θα προχωρήσουμε σε έφεση γιατί θεωρούμε άδικη την απόφαση της τιμωρίας, καθώς δεν ξέρω τι άλλο μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Η τιμωρία είναι άδικη και ακραία λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες που κάναμε και την άρνηση των αρχών να λάβουν τα μέτρα που έπρεπε. Αν μας είχε επιβληθεί από τη Super League ή τις άλλες αμερόληπτες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου να έρθει ο κ. Μαρινάκης και να σουλατσάρει πάνω-κάτω, θα είχαμε πάρει περισσότερα μέτρα. Δεν μας δόθηκε ούτε αυτή η δυνατότητα και παρ’ όλα αυτά τιμωρηθήκαμε.

Η βία είναι καταδικαστέα, βέβαια. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για την ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όποιος έχει βία, την πληρώνει, εκτός κι αν είναι ο Ολυμπιακός. Η μόνη ομάδα από την οποία δεν έχουν αφαιρεθεί βαθμοί είναι ο Ολυμπιακός. Η ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κάθε χρόνο παίρνει 50-60 εκατ. ευρώ από το Champions League και πληρώνει μπράβους. Ας μας κάνουν μήνυση
».

Για το ό,τι συνέβη την περασμένη Κυριακή: «Στη σύσκεψη ασφαλείας βγήκαν τα μέτρα τάξης, πρόκειται για ένα χαρτί που περιγράφει πού θα είναι οι φιλοξενούμενοι, που θα είναι η αστυνομία κτλ. Αυτά τα μέτρα τάξης αν τα παραβιάσεις, αν υπάρχουν φόνοι, θύματα, θα έχεις σοβαρές τιμωρίες.
Εκεί περιγράφηκε πως η αποστολή του Ολυμπιακού και ο πρόεδρός του θα πήγαιναν σε ένα συγκεκριμένο μπουθ. Είχαμε μάλιστα καλύψει τα μπουθ για να μη φαίνεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που οι οπαδοί μας του έχουν… μεγάλη συμπάθεια.

Την Κυριακή, στις 10-11 το πρωί, έγινε μια νέα σύσκεψη και με πήραν οι συνεργάτες μου και μου είπαν πως ο κ. Μαρινάκης θέλει να μπει στο γήπεδο. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με τους οπαδούς μας επειδή υπάρχει ένταση. Κι εγώ την ίδια ένταση έχω, αλλά υπάρχουν κανόνες και πρέπει να φιλοξενούμε τους αντιπάλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι.

Είπαμε ότι είναι αδύνατο να κάτσει στον πάγκο ο κ. Μαρινάκης. Όλα αυτά που σας είπα τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου και τα είπα και στον κ. Κοντονή. Είπα και στους δύο πως θεωρώ πολύ επικίνδυνο να γίνει το παιχνίδι με τον κ. Μαρινάκη στον πάγκο και πως θα ήταν πολύ δύσκολο να μη γίνουν επεισόδια. Σκεφτήκαμε να στείλουμε και μια επιστολή. Θα ήταν καλύτερο να εκκενωθεί το γήπεδο, παρά να γίνει το ματς με τον κύριο Μαρινάκη παρόντα.

Αυτό το γράμμα το στείλαμε και καταλήγαμε πως δεν συντρέχει ουδείς λόγος ασφάλειας με την παρουσία του κ. Μαρινάκη στον πάγκο. Ζητήσαμε σε περίπτωση που σκοπεύουν να επιτρέψουν στον κ. Μαρινάκη να δει τον αγώνα στον πάγκο, κι όχι να σουλατσάρει, να εκκενώσουν το γήπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο περιμένουν οι αρχές για να προστατέψει τους οπαδούς της και τους αντιπάλους. Έγιναν όλα αυτά τα χαριτωμένα, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Περέιρα και ο κ. Νικοπολίδης έκαναν βόλτες. Δεν είδα την αστυνομία να παρεμβαίνει που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα τάξης και κάποιον εισαγγελέα να παρεμβαίνει για τις βόλτες του κυρίου Μαρινάκη. Σκέφτηκα να βάλω την ομάδα να μην παίξει αλλά θα υπήρχαν συνέπειες βαθμολογικές.

Δεν είδα καμία αστυνομία να παρεμβαίνει επειδή δεν τηρήθηκαν τα μέτρα τάξης. Σκέφτηκα να μη βγάλουμε την ομάδα να παίξει, αλλά οι αντιδράσεις θα ήταν μεγαλύτερες από τους οπαδούς μας και οι βαθμολογικές συνέπειες θα ήταν οι χειρότερες. Ο κυρίος Αρκουμάνης, ο ταξίαρχος, έχει ιδιαίτερη αντιπάθεια στον Παναθηναϊκό. Θα κάνουμε μηνυτήρια αναφορά, δεν έπεσαν ποτέ οι δύο μολότοφ όπως γράφτηκε
».

Για τα όσα έγιναν στο επεισοδιακό ΔΣ: «Στη Super League αρχίσαμε μια συζήτηση για θέματα ΟΠΑΠ και εκφράστηκαν ανησυχίες κατά πόσο ένας παράγοντας να είναι και μέτοχος στον οργανισμό. Μετά την εισήγηση του κ. Μαρινάκη δεχτήκαμε τη συνηθισμένη επίθεση από τον ΟΦΗ, όπως δεχόμαστε συστηματικά. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε εμείς οι βλάκες και να υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν τους παίκτες τους και κοροϊδεύουν και αποτελούν δορυφόρους… Δεχτήκαμε μια ασυνάρτητη επίθεση από τον κ. Μαχλά και ακολούθησε μια αγαστή συνεργασία με τον κ. Μαρινάκη. Είχαν κατέβει και οι δύο μαζί στο γήπεδο. Ζήτησαν να τους επιστραφούν οι βαθμοί κι εμείς δεν το δεχτήκαμε.

Φτάσαμε στα της Λεωφόρου, όπου ο κ. Μαρινάκης είπε ότι εγώ προκάλεσα όλα τα επεισόδια κι ότι το κάναμε επειδή έχουμε κόμπλεξ για όσα έγιναν στη Ριζούπολη. Λες και έγιναν τα ίδια πράγματα. Η πρόκληση είναι σταθερή και βλακώδης. Οι τόνοι ανέβαιναν. Ο κ. Μαρινάκης μονολογούσε και μας κατηγορούσε. Μου λέει ‘θες να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω’. Του λέω πως τα λέει όλα αυτά επειδή έχασε. Τα νερά τα έφαγε δυστυχώς ο κ. Κωστούλας. Τον έπιασαν εκεί, άρχισε ένας απίστευτος οχετός ύβρεων. Θα κοινοποιηθούν τα πρακτικά των συζητήσεων.

Του απάντησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ξαφνικά εμφανίζεται ένας τύπος που έρχεται και ρίχνει ένα κροσέ στον Βασίλη και τον ξάπλωσε στο πάτωμα. Η Super League δεν έχει αντιδράσει ακόμα, κάποιοι φοβούνται και κάποιοι είναι συνεργοί της αλητείας. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί.

Δεν ξέρω αν έχω ξεχάσει και κάτι άλλο. Έχουμε κάνει ήδη μηνύσεις, πήγαμε στη Γενική Ασφάλεια με τον κύριο Κωνσταντίνου, ξεκινήσαμε την διαδικασία του αυτοφόρου αλλά κρύφτηκαν όλοι αυτοί για να μη συλληφθούν. Ο κύριος Κωνσταντίνου πήγε στο Υγεία και έκανε εξετάσεις για να μην αμφισβητηθούν τα τραύματά του. Κάποιοι δεν το πιστεύουν ακόμα αυτό. Πόσο βλάκες μπορεί να είναι κάποιοι; Και η προπαγάνδα ξεπερνάει τα όριά της!

Έχει φανεί η σχέση του κυρίου Μαρινάκη με παράνομες ενέργειες καθώς γνώριζε τον μπράβο που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου. Η Superleague σφυρίζει αδιάφορα και κάνει Δ.Σ. σαν να μην τρέχει τίποτα.

Όταν έχει διακοπεί το πρωτάθλημα επειδή θεωρεί το Υπουργείο ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν να διακοπεί δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι η Super League σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Στείλαμε γραπτώς τις θέσεις μας για να τις έχουν. Όχι ότι γίνεται και τίποτα πάντως.

Ο κ. Κοντονής είπε πως διακόπτεται το πρωτάθλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Κυκλοφορούσαν μπράβοι έξω από τη Super League. Ανάμεσά τους κι ένας μπράβος που έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει σχέση του κ. Μαρινάκη με παράνομες ενέργειες και με αυτόν τον μπράβο που χτύπησε τον Βασίλη.

Η Super League δεν έκανε καμία αναφορά στο κείμενο για το νέο ΔΣ. Αυτό το χαρτί είναι αστείο. Όταν η πολιτεία λέει ότι απαιτείται αυτό το μέτρο της διακοπής, δεν μπορεί να έχει η Super League αυτό το πράγμα και να λέει ότι ‘θα συζητήσουμε ανάμεσα και στα άλλα αυτό το θέμα’. Εμείς στείλαμε επιστολή αναφέροντας πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση από εκεί που την αφήσαμε και πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τη βία μέσα στο ΔΣ;
».

Για τις δικαστικές υποθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν δύο ποινικές υποθέσεις σε εξέλιξη και οι επιπτώσεις στους εμπλεκόμενους μπορεί να είναι μεγάλες. Δεν θέλω να πω περισσότερα σε αυτή τη φάση. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη. Η αδικία απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πως παρότι είναι μια από τις ομάδες που στηρίζουν την εντιμότητα και τους κανόνες του fair play, ο κ. Κοντονής έστρεψε όλα τα φώτα δημοσιότητας για να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Επηρέασε για να ληφθεί αυτή η άδικη απόφαση. Ελπίζω αυτό να έγινε απλώς από σύμπτωση. Εμείς δεν είμαστε μπαμπέσηδες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρχει αθλητικό πνεύμα που είναι η πεμπτουσία του πρωταθλήματος.

«Διάβασα με ενδιαφέρον ότι ο κ. Κοντονής ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πάταξη της διαφθοράς. Τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βία; Μόνο λόγια. Κατατέθηκε ένα αξιόλογο νομοσχέδιο από τον κ. Ανδριανό, αλλά δεν πρόλαβε. Αντιλαμβάνομαι πως ο κ. Κοντονής θα εφαρμόσει πολλά από αυτά. Αν ο κ. Κοντονής προχωρήσει σε αυτά που λέει, χαλάλι η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα. Θα δώσουμε μάχη για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την έφεση και να πάρουμε πίσω τους βαθμούς μας
».

Για τους διαιτητές και τους παρατηρητές: «Ξέχασα να μιλήσω για τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Δεν θυμάμαι να σας θυμήσω εγώ τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα και τον κύριο Γιάχο. Ο Γιάχος χάρισε το ματς στον Ολυμπιακό και στέρησε τη δυνατότητα από μία επαρχιακή ομάδα να πάρει το τρόπαιο.

Ο παρατηρητής εκείνου του αγώνα δεν είχε γράψει για την επίθεση που είχε γίνει στον κύριο Καυμενάνη στον τελικό. Ο Σπάθας έκανε όργια κατά του Αστέρα στο ματς με τον Ολυμπιακό στηνΤρίπολη φέτος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αστέρας δεν φωνάζει περισσότερο, τόσο πολύ συμπαθεία έχει στο υπάρχον σύστημα;

Είναι απόλυτα αδιαφανής η επιλογή των διαιτητών και οι βαθμολογίες των διαιτητών. Τα ξέρετε όλοι. Το τελευταίο παράδειγμα είναι στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που τραυματίστηκε ο Γλύκος και τιμωρήθηκαν με 7.000 ευρώ. Εμείς αντίθετα τιμωρηθήκαμε με -3 βαθμούς, 2 ματς κεκλεισμένων και 100.000 ευρώ πρόστιμο.

Στο ματς με τον ΟΦΗ που τραυματίστηκε ο Παπαβασιλείου, ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 20.000 ευρώ πρόστιμο
.

Για το αν ο Παναθηναικός θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα: «Να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν και με τη... βούλα. Ήμασταν πάρα πολύ ενοχλημένοι, αλλά δεν σκεφτήκαμε να φύγουμε από το πρωτάθλημα. Μην ακούω αστειότητες. Μια ομάδα που θέλει να βοηθήσει στην κάθαρση να αποχωρήσει; Θα μείνει μόνο η μαφία...

Για τις επόμενες σκέψεις του αν δεν αλλάξει κάτι: «Όλα τα σκεφτόμαστε. Εδώ που φτάσαμε, σκεφτόμαστε τα πάντα. Ήδη αντιδράμε και ήδη βλέπετε τα αποτελέσματα της αντίδρασης. Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τη διαφθορά και να την αποκαλύπτουμε. Παίρνουμε το κόστος. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα και αν δεν υπήρχε η συμπάθεια των διαιτητών προς τον Ολυμπιακό που του έχουν χαρίσει βαθμούς και αν δεν υπήρχε η αντιπάθεια των διαιτητών προς τον Παναθηναϊκό που του έχουν στερήσει βαθμούς, ξέρετε ποιός θα ήταν πρώτος τώρα. Εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε αδικία και σε κάποια συστήματα που θα έχουν αλλοιώσει, θα έχουν χειραγωγήσει το πρωτάθλημα».

Για το αν υπήρχε σκέψη να φτάσει το πράγμα στον πρωθυπουργό: «Το να πάμε στον πρωθυπουργό θα ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού, θα ήταν μία έκφραση αγανάκτησης. Οι παίκτες απογοητεύονται όπως και εμείς αλλά τώρα είμαστε πιο δυνατοί για να τελειώσουμε τη δουλειά μας. Είμαι σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές, βλέπω την ομάδα, μιλάω με τους παίκτες. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται έξτρα στήριξη. Ξέρουν ότι ο αγώνας είναι κοινός, είμαστε ενωμένοι, δυναμικοί και επαναλαμβάνω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για την συνεργασία με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Υπάρχει συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αυτή η συνεργασία είναι ευκαιριακή, είναι σε συγκεκριμένα θέματα καθώς δεν παύουμε να είμαστε ανταγωνιστές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Έχουμε όμως απέναντί μας ένα συγκεκριμένο σύστημα».

Για τον κύριο Κοντονή: «Από το να δίνουμε έναν αγώνα συνεχή και αποτελεσματικό, τί άλλο να κάνουμε; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν μεγάλα λόγια και έδιναν υποσχέσεις αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ελπίζω με τον κύριο Κοντονή να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν δεν γίνει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Αισιοδοξώ αλλά επειδή έχω υπάρχει αισιόδοξος και άλλη φορά, την έχω πατήσει».

Για ένα νέο πρωτάθλημα χωρίς συγκεκριμένες ομάδες: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και κάποιες άλλες ομάδες, 6-7, θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει ένα δικό μας πρωτάθλημα, που να μην έχει σχέση με την UEFA. Ας τους αφήσουμε να παίζουν με τον Πλατανιά, με τον Εργοτέλη, ή τον Τύρναβο που μιλάνε τώρα τελευταία με τα κινέζικα τηλέφωνα. Ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα, το Champions League το παίρνει πάντα ο Ολυμπιακός».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Παρανοϊκό ανθρωπάκι ο Αλαφούζος»


Άμεση η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακού, η οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού ως «παρανοϊκό ανθρωπάκι»

«Το παρανοϊκό ανθρωπάκι που είναι υπεύθυνο για τα προσχεδιασμένα έκτροπα και τις προσχεδιασμένες δολοφονικές απόπειρες στη Λεωφόρο, αντί να ζητήσει συγγνώμη μετέφερε απλώς τη γελοιότητα και τα ψέματα της Δίκης της Δευτέρας σε σαββατιάτικη εκπομπή».
Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: