Κοντονής: «Διακοπή μιας εβδομάδας στη Σούπερ Λιγκ και… βλέπουμε»

Κοντονής: «Διακοπή μιας εβδομάδας στη Σούπερ Λιγκ και… βλέπουμε»Την διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ τουλάχιστον για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Την απόφαση να μπει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για μία αγωνιστική και στη συνέχεια να επανεξεταστεί η κατάσταση την επόμενη Τετάρτη ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά από συνάντηση που είχε με τον τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση αφορά μόνο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, κάτι που σημαίνει πως οι αγώνες στη Football League και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε πως εάν την άλλη Τετάρτη υπάρχουν οι ίδιες εισηγήσεις από τις διοργανώτριες αρχές, τότε δεν θα υπάρχει δράση ούτε την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου ενώ τόνισε πως δεν θα ανεχθούν επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο του αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής:


«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστικά και αμετάκλητη. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους μας και τον πολιτισμό μας είναι οριστική. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε όσα έχει ήδη εξαγγείλει και δεν θα κάνει βήμα πίσω.

Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητο να ανεχτούμε, γιατί στρέφονται κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον αθλητισμό.

Έλαβα τις διαβεβαιώσεις αστυνομίας και ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όσα έγιναν στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται και να βιαιοπραγεί ο ένας σε βάρος του άλλου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή. Τόνισα στις διοργανώτριες αρχές πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες των φιλάθλων και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η κυβέρνηση την άλλη Τετάρτη με εντολή του πρωθυπουργού θα ξανασυναντηθεί με τις διοργανώτριες αρχές, να δούμε τι έχουν κάνει κι εφόσον υπάρχουν οι ίδιες εισηγήσεις, δεν θα υπάρχει δράση και την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω όσα συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών να υλοποιηθούν.

Να ξέρουν οι πάντες πως η κυβέρνηση όσα έχει πει, θα τα πραγματοποιήσει. Θα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι απολύτως σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό το πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες που θα είναι αποτελεσματικές και θα λύνουν το πρόβλημα μια δια παντός. Αυτά που συνιστούν σήμερα πρόβλημα θα γίνουν η αρχή της λύσης. Και γι’ αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όσων λένε πως συμφωνούν με την κυβέρνηση, όπως με διαβεβαίωσαν όλοι οι παράγοντες με τους οποίους είχα συναντήσεις. Ελπίζω να τα εννοούν κι αν τα εννοούν να τα κάνουν επιτέλους πράξη.

Ζητάμε να δρομολογηθούν επιτέλους εξελίξεις. Για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι βέβαιο πως δεν θα γίνει μέχρι την άλλη Τετάρτη. Κάποια ζητήματα θα τα δούμε με κατανόηση λαμβάνοντας υπόψη πως κάποια προβλήματα δεν λύνονται από μια μέρα στην άλλη. Εμείς αναμένουμε για τη μεθεπόμενη αγωνιστική όπως ο νόμος απαιτεί, τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ, για να κρίνουμε την κατάσταση. Άνευ αυτών, το κράτος, ο κυρίαρχος θεσμός, δεν μπορεί να επέμβει. Αντιλαμβάνεστε σε ποια θέση βρίσκεται η κυβέρνηση να παρακολουθεί όλες αυτές τις καταστάσεις και να δυσκολεύεται να παίρνει μέτρα. Εξαντλούμε όμως τις δυνατότητες που μας δίνει ο τωρινός νόμος και θα τις εξαντλήσουμε και νομοθετικά.

Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος, γιατί εδώ μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες. Όλοι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στο νόμο και όσοι μέχρι τώρα περιφρονούσαν το νόμο και τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, πρέπει να προσαρμοστούν και να αντιληφθούν πως οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει για τον ελληνικό λαό».

«Οι αποφάσεις αφορούν το πρωτάθλημα της Super League. Δεν κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη να μη γίνουν αγώνες στη Football League και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, παρότι πληροφορήθηκα πως είχαμε εκ νέου επεισόδια στη δεύτερη κατηγορία. Ελπίζω όλοι να συνειδητοποιούν πως είμαστε στην αρχή του τέλους και να καταλάβουν πως ποδόσφαιρο με βία και έκτροπα δεν μπορεί να γίνει. Είναι μια ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στο λαό και τη νεολαία, που βρίσκει μια φτηνή διασκέδαση στο χώρο του ποδοσφαίρου
».

Για το πώς θα θωρακιστεί νομικά το κράτος με τα απαιτούμενα «όπλα» για να πατάξει τη βία: «Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θα πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η νομιμότητα στο ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό».

Για τη λειτουργία των συνδέσμων οργανωμένων: «Η δημιουργία λεσχών προβλέπεται από το νόμο και δεν έχει εφαρμοστεί. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν είναι οι ομάδες υπεύθυνες απέναντι στους θεσμούς και το κράτος για τη λειτουργία τους».

Για τις εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που εμπλέκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Ως νομικός σας λέω πως είναι αδιανόητο να φέρονται άνθρωποι κατηγορούμενοι για μακρό χρονικό διάστημα, να γίνονται συζητήσεις στα ΜΜΕ με δικογραφίες που παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων και είναι όνειδος για τη χώρα να λασπώνονται άνθρωποι όταν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να υπάρχει γρήγορη εκκαθάριση αυτών των υποθέσεων για να μην υπάρχουν σκιές».Ομάδες που αφορά: ΜΕΤΑ, ΝΤΕΡΜΠΙ

Σχολιασμός

20 σχόλια:

στις 25/02/2015 20:08
Τον Βαρουφάκη κάντε Υφυπουργό αθλητισμού να βάλει τάξη ή καλύτερα να μην μείνει τίποτα όρθιο, ούτε το χόρτο και τα δοκάρια στο γήπεδο.

στις 25/02/2015 20:29
dhladh h trifylara thn afairesan -3 batmous ????

στις 25/02/2015 20:35
nai afairesan -3 vathmous ara meion to meion tria +3 vathmous!!!BRAVOOO

στις 25/02/2015 21:32
κυριε κοντονη μου οι ομαδεs που οι οπαδοι τουs κανουν επισοδια εχουν εδρα και ονομα ναι να τιμωρηθουν.. ο αστεραs ο ατρομητοs η ξανθη η λειβαδια η καλλονη τα γιαννενα η βεροια κλπ για ποιο λογο τουs βαζεται ολουs στο ιδιο τσουβαλι οπωσ τα κομματα και οι πολιτικοι δεν ειναι ολοι ιδιοι ετσι και στο ποδοσφαιρο τσεκουρι εκει που πρεπει...

στις 25/02/2015 21:42
Αντι να μπει λουκετο στη Λεωφορο μπηκε στο πρωταθλημα .

στις 25/02/2015 21:51
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ!!!!!

στις 25/02/2015 22:58
να πει καποιοs στον κυριο κοντονη οτι εμειs δεν ειμαστε ΑΕΚ να μενουμε μονο στιs φωνεs, δεν ειμαστε ΣΥΡΙΖΑ , ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ ΚΤΛΠ, ειμαστε Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ!!!!!! ειμαστε στρατιεs και θα ειμαστε απεναντι σε οποιον παει να κανει κακκο στον ολυμπιακο απο οποιο κομα και να ειναι!!!

στις 26/02/2015 00:09
kala ok oti peis...TheOddOne xaxaxaxa 8eos

στις 26/02/2015 00:33
Kl gia auto phgainei gia ton putso to podosfairo apo kati hli8ious fanatikous opadous... mono edw stn ellada ginontai auta na to kleisoun mia kai kalh mpas kai baloun mialo an oxi prostimo kai timwria stn omada

στις 26/02/2015 03:30
gia na breis lysh se ena problhma psaxneis na breis thn aitia tou problhmatos...to 2007 meta thn paiania legane tha kleisoun tous syndesmous...twra lene anastolh prwtathlimatos...den lynetai etsi to problhma...opws leei ena tragoudi ""otan sprwxnane ta lefta mes stis sakoules oi mpatsoi denane ta paidia me tis koukoules"" epishs pros tous ""antikeimenikous"" na mhn ksexnane pws oi ""hooligans"" einai ta idia atoma pou otan kanoun ena coreo tous exymnoun!!! auta gia na mhn ksexniomaste!!!

στις 26/02/2015 03:31
Ultras Liberi

Liberta Per Gli Ultras

στις 26/02/2015 04:49
Mia ine I lisi... Thes na mpis sto petalo? Foto ti fatsa s stin isodo kai perimetrikes kqmeres sto petalo.. Fonaze oso thes.. Kounisou apo ti thesi s k ta leme... Den thes pane me tous paterades k mi milas..

στις 26/02/2015 14:52
ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΡΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΠΙΚΑ.. ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ (ΟΣΦΠ), ΜΕΤΑ ΣΤΕΊΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΤΟΥ ΠΕΡΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΌΓΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΆΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΉ ΓΙΕ ΕΝΑ ΤΊΜΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ!!

στις 26/02/2015 15:37
VEHTETTA, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ,ΠΛΑΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ,ΚΟΡΙΟΥΣ,ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ,ΚΑΛΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.

στις 26/02/2015 16:19
Bρε γκαου εκει στη πολιτεια .... αντι να χτυπησετε την αιτια, χτυπατε το αποτελεσμα. Αντι να χτυπησετε την δραση, χτυπατε την αντιδραση. Ειστε τοσο γκαου πραγματι ή κωλονετε να βαλετε το μαχαιρι πραγματικα στο κοκαλο ??? Κριμα οι μεγαλες και βαρυγδουπες εξαγγελιες πως θα συγκρουστειτε με τα συμφεροντα. Κριμα που πιστεψα οτι κατι αλλαξε επιτελους στην Ελλαδα !!!

στις 26/02/2015 16:26
Ποιες ειναι οι αιτιες που προκαλουν την βια στην Ελλαδα ?? Πρωτα απο ολα η αδικια κατα μεγαλο ποσοστο και υστερα τα οργανωμενα συμφεροντα. Αν χτυπησετε την αδικια και εξαληφθει μιας και δια παντως τοτε δεν θα υπαρχει λογος και μαζικα οι οπαδοι να προβαινουν σε πραξεις βιας και οσοι θα προβαινουν θα ειναι καθαρα υποκεινομενοι απο τα συμφεροντα. Παταξτε την αδικια, ελεξτε ενδελεχως ΚΕΔ και ΕΠΟ και θα δειτε ως εκ θαυματος την βια να μειωνεται. Εισαστε σε λαθος κατευθυνση, παρτε το χαμπαρι επιτελους !!! Σιγα σιγα θα μας πειτε να κανουν και λοβοτομη στους φιλαθλους για να μην κανουν επεισοδια !!!

στις 26/02/2015 17:07
ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ?!?!?!?!?!

Μα εκει γεννηθηκαν τα επεισοδια φιλε μου !!!!

στις 26/02/2015 17:17
....και φιλε μου το προβλημα δεν ειναι ο καθε καφρος που παει να βγαλει τα αποθημενα του στο γηπεδο. Ο καφρος αυτος ειναι μεμωνομενη περιπτωση και μπορει ευκολα να απομονωθει και να αντιμετωπιστει απο τους ιδιους τους οργανωμενους φιλαθλους οπως εχει γινει και τοσες φορες. Το προβλημα ειναι η μαζικη εξαρση βιας. Το προβλημα ειναι η συσωρευμενη οργη του κοσμου η οποια συσωρευεται απο την αδικια και υστερα ευκολα μπορει να χειραγωγηθει απο τα οργανωμενα συμφεροντα.

στις 26/02/2015 18:58
FootballFaN-2 ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΠΛΕΩΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ.., ΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!!

στις 26/02/2015 21:25
Διακοπή μέχρι να φορμαριστεί ο ολυμπιακός πρέπει.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: