Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό»-μισή πρόκριση για Μπαρτσελόνα (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό»-μισή πρόκριση για Μπαρτσελόνα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/2/2015 23:40
Με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει δύο γκολ (16’, 30’) στην επιστροφή του στην Αγγλία, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στη Βαρκελώνη. Μείωσε στο 69’ ο Αγκουέρο, αποβλήθηκε στο 74’ ο Κλισί, ενώ ο Μέσι έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση στο 90+4’.

Καθοριστικό βήμα για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Πρωταγωνιστής των Καταλανών ήταν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα (16’, 30’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Χαρτ έπιασε πέναλτι του Μέσι που έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση. Μείωσε στο 69’ με τον Αγκουέρο η Σίτι που ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος ωστόσο στο 74' έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Κλισί.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό»-μισή πρόκριση για Μπαρτσελόνα (video)
Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δήλωσε πως η Μάντσεστερ Σίτι θα επιχειρήσει να αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας και να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ωστόσο αυτή που είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» απείλησαν δύο φορές στα πρώτα λεπτά με σουτ των Μέσι (11’) και Σουάρες (12’), ώσπου στο 16’ ο Ουρουγουανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κομπανί και από πολύ κοντά «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έλεγχε το ρυθμό και στο 26’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Χαρτ να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Σουάρες. Ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά ο Ουρουγουανός πήρε το… αίμα του πίσω, σκοράροντας από κοντά για το 2-0, έπειτα από ασίστ του Άλμπα, με τη φάση όμως να ξεκινάει από τρομερή ενέργεια του Μέσι.

Οι «μπλαουγκράνα» θα μπορούσαν να πετύχουν και 3ο γκολ πριν το ημίχρονο, ωστόσο η λόμπα του Άλβες στο 44’ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ. Στον αντίποδα, η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Σίτι ήρθε στις καθυστερήσεις με μακρινό σουτ του Νασρί που έδιωξε ο Τερ Στέγκεν.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει. Στο 48’ και στο 49’ ο Τζέκο δεν μπόρεσε με το κεφάλι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν , ενώ στο 54’ ο Αγκουέρο επιχείρησε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Καταλανών.

Η πίεση της Σίτι απέδωσε «καρπούς» στο 68’, με τον Σίλβα να συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Αγκουέρο και τον Αργεντινό να «γράφει» το 2-1 με κοντινό σουτ. Ωστόσο στο 74’ η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Κλισί με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Άλβες.

Η αποβολή του Γάλλου έκοψε τη φόρα της Σίτι, με την Μπαρτσελόνα να είχε καλή στιγμή για το 3-1 στο 77’ με σουτ του Μέσι που έδιωξε ο Χαρτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ζαμπαλέτα ανέτρεψε τον Αργεντινό στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει άσπρη βούλα.

Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Χαρτ απόκρουσε, κρατώντας ζωντανή τη Σίτι ενόψει του επαναληπτικού στο «Καμπ Νου».

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Zαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερνάντο, Μίλνερ, Νασρί (62' Φερναντίνιο), Νταβίντ Σίλβα (78' Σανιά), Τζέκο (68' Μπονί), Αγκουέρο.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (75' Αντριάνο), Μασεράνο, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71' Ματιέ), Ινιέστα, Νεϊμάρ (80' Πέδρο), Μέσι, Σουάρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.