Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Πρόκριση στην Μαδρίτη για Μπαρτσελόνα

Κύπελλο Ισπανίας: Πρόκριση στην Μαδρίτη για Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/1/2015 00:01
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε με 3-2 την Ατλέτικο στο «Βιθέλντε Καλντερόν» και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «4». Σημαντικά λάθη από τον διαιτητή, με 9 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι.

Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Ατλέτικο, καθώς οι «μπλαουγκράνα» έφυγαν με τη νίκη (3-2) από το «Βιθέντε Καλντερόν» εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… γκολ, καθώς στο 40ο δευτερόλεπτο, ο Φερνάντο Τόρες (όπως και κόντρα στη Ρεάλ) κατάφερε να δώσει προβάδισμα για την Ατλέτικο, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση, καθώς στο 9’ ο Νεϊμάρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από πάσα του Σουάρες και δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να «γράψει» το 1-1, «παγώνοντας» το «Βιθέντε Καλντερόν».

Κύπελλο Ισπανίας: Πρόκριση στην Μαδρίτη για Μπαρτσελόνα
Στο 30’ η Ατλέτικο πήρε εκ νέου το προβάδισμα με πέναλτι του Ραούλ Γκαρθία το οποίο κέρδισε ο Χουάνφραν από τον Μασεράνο, ωστόσο το μαρκάρισμα του Αργεντινού έγινε έξω από την μεγάλη περιοχή του Τερ Στέγκεν.

Οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά το σκορ στο 38’ με αυτογκόλ του Μιράντα, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Όμπλακ.

Δύο λεπτά μετά ο διαιτητής προχώρησε σε ακόμα μια λανθασμένη απόφαση, καθώς δεν έδωσε πέναλτι στην Ατλέτικο για χέρι του Άλμπα σε σουτ του Γκριεζμάν. Μάλιστα στην κόντρα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πετύχει 3ο γκολ, με τον Νεϊμάρ να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ, μετά από ασίστ του Άλμπα!

Η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε τον εκνευρισμό στους γηπεδούχους και στο φινάλε του πρώτου μέρους σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Μάλιστα ο διαιτητής αποφάσισε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Γκάμπι για τα όσα έγιναν στη φυσούνα (έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή γράφει το φύλλο αγώνα), με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χάσει αυτόματα το ενδιαφέρον του, καθώς η Ατλέτικο χρειάζονταν τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο ήταν γεμάτο ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα. Η Ατλέτικο γλίτωσε δεύτερη αποβολή στο 48’ με τον Αρντά Τουράν να πετάει το παπούτσι του στον επόπτη και να βλέπει κίτρινη (!), ωστόσο στο 84’ ο Μάριο Σουάρεθ δεν τη… γλίτωσε, καθώς αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Μέσι.

Η μοναδική μεγάλη στιγμή ήταν ένα σουτ του Κάνι στο 71’, με τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση με το ένα χέρι. Το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπαρτσελόνα «σφράγισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ ή τη Χετάφε.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Χιμένες, Μιράντα, Σικέιρα, Χουανφράν (58' Γκάμεθ), Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν (64' Κάνι), Ραούλ Γκαρθία, Γκριεζμάν (46' Σαούλ), Τόρες

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μασεράνο (62' Ματιέ), Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ (75' Πέδρο), Μέσι, Σουάρες.

Τα γκολ:




Τα επεισόδια στη φυσούνα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.