Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρανιέρι: «Αρχιτέκτονας της αποτυχίας εάν δεν προκριθούμε»

Ρανιέρι: «Αρχιτέκτονας της αποτυχίας εάν δεν προκριθούμε»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2014 13:48
Ως αρχιτέκτονα της αποτυχίας θα χαρακτηρίσει τον εαυτό του ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν προκριθεί στα τελικά του Euro. Ο ίδιος δήλωσε πως η Εθνική μας ομάδα είναι το φαβορί στον αυριανό αγώνα με την Β. Ιρλανδία, ενώ κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.

Με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δήλωσε πως θα είναι καταστροφή ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από τα τελικά του Euro, με τον ίδιο να προσθέτει πως σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο αρχιτέκτονας της αποτυχίας.

Ο Ιταλός τεχνικός που αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα της Εθνικής, δήλωσε πως η «γαλανόλευκη» είναι το φαβορί στο αυριανό παιχνίδι με την Β. Ιρλανδία την οποία χαρακτήρισε καλή ομάδα με πολλές λύσεις.

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του, ενώ σε ερώτηση για το αν δικαιώθηκε από τους νέους, απάντησε πως θα βάζει πάντα τους παίκτες που πιστεύει ότι θα αποδώσουν καλύτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρανιέρι στη συνέντευξη Τύπου


Για το αυριανό παιχνίδι με την Βόρειο Ιρλανδία:

«Παίζουμε με τον πρωτοπόρο του ομίλου μας, πρέπει να κερδίσουμε αφού προερχόμαστε από την ήττα από τη Ρουμανία μέσα στην έδρα μας. Εύχομαι να έρθουν πολλοί φίλαθλοι στο γήπεδο γιατί έχουμε ανάγκη την υποστήριξή τους».

Για το αν θεωρεί ακόμα φαβορί την Ελλάδα για την πρόκριση:

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα παραμένει φαβορί. Η Β. Ιρλανδία παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, μπορεί να παίξει με τον Λάφερτι και καλά το 1-2. Για μας είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε ένα γκολ και να μη δεχτούμε κανένα. Δεν είναι έκπληξη η πορεία της Β. Ιρλανδίας, στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά, δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα σε αυτό το άθλημα. Είδαμε ότι η Ισπανία έχασε όπως και η Γερμανία, ενώ η Ρωσία έφερε ισοπαλία». Για το αν έχει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει τον Λάφερτι:

«Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για όλους, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο παίκτη. Όλη ομάδα τους χρειάζεται προσοχή. Έχουν πάρα πολλές λύσεις και αυτό χρειάζεται να κοιτάξουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνο ένα παίκτη».

Για το αν αισθάνεται ότι είναι υπό πίεση:

«Είμαι συνηθισμένος να δουλεύω υπό πίεση. Πιστεύω ότι έχω μία πάρα πολύ καλή δουλειά εδώ και χρειάζεται να εργαστούμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι μετά το Μουντιάλ πρέπει να δουλέψουμε για να περάσουμε τις αλλαγές. Στόχος μου είναι να φτάσω στο Παρίσι, να φτάσω στη Γαλλία. Εκείνο που με απασχολεί επί του παρόντος είναι να βρούμε λύσεις για το επόμενο».

Στο συγκεκριμένο σημείο, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ δήλωσε πως ο Ιταλός τεχνικός έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της ομοσπονδίας

Για τα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση:

«Τώρα έχουμε προπόνηση. Θα δούμε ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι. Είχαμε ένα κουραστικό ταξίδι από την Φινλανδία. Θα ήθελα να ξεκουραστούμε ή να έχουμε μία επιπλέον διανυκτέρευση. Θα δω στην προπόνηση ποιοι είναι έτοιμοι».

Για το πότε πήρε την απόφαση για την 11άδα κόντρα στη Φινλανδία:

«Κάθε φορά αποφασίζω την προηγούμενη νύχτα. Αποφάσισα μία ημέρα πριν για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιούσα στο Ελσίνκι. Διάλεξα τους καλύτερους, εκείνους που είδα ότι μπορούν να ακολουθήσουν τις εντολές μου. Η δουλειά μου είναι σκληρή, αλλά εγώ τη λατρεύω. Έχω καλούς παίκτες στη διάθεσή μου, τους οποίους χρειάζεται να μάθω περισσότερο. Πρέπει να μάθω την ομάδα μου και τις ικανότητές της. Και φυσικά τι μπορεί να μου δώσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Θέλω να πάρουν το μήνυμα που θέλω να τους περάσω. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η ομάδα θα βελτιωθεί πάρα πολύ και θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Εκείνοι δεν το πιστεύουν ακόμα. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν αυτοπεποίθηση, τους δείχνω εμπιστοσύνη κάθε φορά και περισσότερο. Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις άλλα στοιχεία. Τώρα εκείνος που μας ενδιαφέρει είναι η αντοχή, η προσοχή και η δύναμη. Χρειάζεται να είμαστε μαχητές, επειδή αυτό χρειαζόμαστε».

Για την κατάσταση των Ελλήνων διεθνών:

«Δεν ξέρω πότε θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Θέλω να δουλεύω πολύ με τους παίκτες μου και να βελτιώνεσαι. Όταν όμως δουλεύεις μόνο τέσσερις ημέρες πριν το ματς και υπάρχει και η κούραση μεσοβδόμαδα αλλά και οι τραυματισμοί, δεν είναι εύκολη η δουλειά μας. Πιστεύω ότι κάθε φορά πρέπει να αισθάνομαι τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μου. Σε κάθε ματς θεωρώ ότι θα βελτιωνόμαστε, πρέπει να έχουμε πάντως ως στόχο τη νίκη ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρισκόμαστε».

Για το αν έχουν γίνει λάθη:

«Δεν ψάχνω για δικαιολογία. Αν κάνω κάποιο λάθος θα το πω, δεν θα τα ρίξω στη διαιτησία. Ο στόχος είναι να πάμε στο Παρίσι, εάν δεν πάμε, θα μιλάμε για καταστροφή, για λάθος από όλους. Και εγώ θα είμαι ο αρχιτέκτονας αυτού του λάθους».

Για τα πλάνα του για το αυριανό ματς σε επίθεση και άμυνα:

«Η Β. Ιρλανδία είτε θα παίξει ανοιχτά είτε με αντεπιθέσεις. Εμείς θέλουμε να βρούμε λύσεις και να προσθέσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει: θέλουμε να παίζουμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο καθώς στο γήπεδο υπάρχουν 11 διαφορετικά μυαλά. Πρέπει όλοι παίκτες να αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του συμπαίκτη τους. Θέλουμε να παίξουμε απλά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Έχουμε πολύ έξυπνος παίκτες και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στη νίκη.

Για την παρουσία τρίτου κεντρικού αμυντικού στη διάρκεια του αγώνα με τη Φινλανδία:

«Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στον αγώνα. Όταν έβαλα τον Μόρα στη θέση του Καρέλη, ήθελα να επιτεθώ, επειδή ταυτόχρονα ο Βύντρα και ο Τοροσίδης έπαιξαν πιο πάνω. Με Σαμαρά και Μήτρογλου παίξαμε με δύο επιθετικούς. Κάναμε ένα λάθος στην αντεπίθεση της Φινλανδίας. Ο Βύντρα ήταν φανταστικός στον τρόπο που κάλυπτε τον παιχνίδι και ο Ταχτσίδης ήταν πίσω του».

Για τη συγκεκριμένη επιλογή με τους τρεις στόπερ και αν θα το κάνει στο μέλλον:

«Προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο μυαλό μου ήρθε ότι υπάρχει ως λύση για το μέλλον και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έναν φανταστικό παίκτη, και αυτό θα ήταν φοβερό σαν επιλογή. Έχω δύο δυνατά μπακ-χαφ, τον Τοροσίδη και τον Χολέμπας. Πρέπει όμως να μου δείξουν και εκείνοι τι μπορούν να κάνουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Ίσως χρειαστεί να περάσει λίγο διάστημα, ένας-δύο μήνες, δύο-τρία ματς, αλλά θα καταλάβω όλα αυτά που μπορούν να δώσουν».

Για το τι διαφορετικό σκοπεύει να παρατάξει:

«Είναι δύσκολο να σας ενημερώσω, επειδή αν ενημερώσω εσάς, θα ενημερώσω και τους συναδέλφους σας και τον αντίπαλο προπονητή».

Για το αν προσανατολίζεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα:

«Θα δω τους παίκτες μου το απόγευμα, θα μιλήσω μαζί τους και να δω σε τι κατάσταση είναι. Όταν τα κάνω όλα αυτά, θα αποφασίσω».

Για το αν δικαιώθηκε με τους νέους:

«Πιστεύω ότι υπήρχε ένα λάθος στο πρώτο παιχνίδι μετά το Μουντιάλ. Θέλω πάντα να βάζω τους καλύτερους εκείνη τη στιγμή παίκτες. Όμως σε εκείνο το παιχνίδι, που ήταν ειδικών συνθηκών, πίστευα ότι η εμπειρία θα κέρδιζε και θα μπορούσε να αντισταθμίσει. Θέλω να παίζουν οι καλύτεροι και να αποδώσουν με τον καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι νούμερα που μπορείς να προβλέψεις για μία κλήρωση.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα των πρωταθλημάτων. Ήμουν σίγουρος για τους δικούς μου παίκτες, είναι παίκτες με χαρακτήρα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλοι όπως ο Διαμαντάκος για παράδειγμα. Δεν μπόρεσα να τον καλέσω αυτή την περίοδο αλλά είναι πάντα στο μυαλό μου, δεν τον ξεχνώ».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.