6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Το προφίλ της Νιγηρίας

Το προφίλ της Νιγηρίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/6/2018 14:40
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ρωσίας.

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Αν και συμμετείχε στον δυσκολότερο όμιλο της προκριματικής φάσης στην Αφρική, έκανε την έκπληξη και πήρε με άνεση το εισιτήριο για τα τελικά της Ρωσίας. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον Γερμανό Γκέρνοτ Ρορ, ο οποίος ανέβασε το ηθικό της ομάδας μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες των περασμένων ετών και έφερε κλίμα ομαδικότητας και συσπείρωσης.Το ρόστερ της Νιγηρίας δεν ξεχειλίζει από αστέρες, ωστόσο αποτελείται από αρκετούς ταλαντούχους παίκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι κάνουν σημαντικές καριέρες σε ομάδες της Ευρώπης. Αρκετά δυνατοί από τη μέση και μπροστά αλλά με σαφέστατο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια, οι «Σούπερ Αετοί» πηγαίνουν στη Ρωσία για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Πάντως, είναι ήδη νικητές στο πρωτάθλημα της… φανέλας, αφού η ιδιαίτερη εμφάνιση τους έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις στα ύψη.

Ιστορία στο θεσμό:


Το προφίλ της Νιγηρίας
Αυτή θα είναι η 6η της συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ, όντας η δεύτερη αφρικανική ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση. Έχει δώσει τρεις φορές το «παρών» στη φάση των «16», ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω.

Έκανε ντεμπούτο στο θεσμό στο Μουντιάλ του 1994, όπου με παίκτες όπως Τζέι Τζέι Οκότσα, Μπαμπαγιάρο, Κανού, Ολίσε, Αμοκάτσι κ.α. τερμάτισε πρώτη σε τριπλή ισοβαθμία με Αργεντινή και Βουλγαρία. Στη φάση των «16» τέθηκε αντιμέτωπη με την Ιταλία και έφτασε δύο λεπτά μακριά από την πρόκριση στην οκτάδα, ωστόσο δύο γκολ του Μπάτζιο (88’, 102’) έβαλαν τέλος στα όνειρα της.

Τέσσερα χρόνια μετά (1998) έφτασε ξανά στους «16» και μάλιστα αφήνοντας εκτός την Ισπανία. Ωστόσο στα νοκ-άουτ γνώρισε βαριά ήττα από τη Δανία (1-4) και αποχαιρέτησε το θεσμό. Ακολούθησαν δύο αποκλεισμοί στις φάσεις ομίλων (2002, 2010), ωστόσο στο Μουντιάλ του 2014 προκρίθηκε ξανά στους «16», αφήνοντας εκτός την Βοσνία. Το πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στην Γαλλία στα νοκ-άουτ, ωστόσο «λύγισε» στα τελευταία λεπτά και γνώρισε την ήττα με 2-0.

Πως προκρίθηκε:


Συμμετείχε στον πιο δύσκολο όμιλο με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Αφρικής Καμερούν, την ποιοτική Αλγερία και την επικίνδυνη Ζάμπια και τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση, γνωρίζοντας μια ήττα και αυτή στα χαρτιά (1-1 τελικό αποτέλεσμα στο γήπεδο) την τελευταία αγωνιστική όπου ήταν αδιάφορη.

4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με 11-6 τέρματα ο απολογισμός της.Ξεκίνησε με «διπλό» στη Ζάμπια (2-1) και δύο εμφατικές εντός έδρας νίκες με Αλγερία (3-1) και Καμερούν (4-0). Ακολούθησε η ισοπαλία στο Καμερούν (1-1) και την 5η αγωνιστική «σφράγισε» την πρόκριση με εντός έδρας νίκη επί της Ζάμπια (1-0).

Την τελευταία αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αλγερία (ισοφαρίστηκε στο 88’) αλλά έχασε το ματς στα χαρτιά γιατί χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Στα τελευταία της φιλικά κέρδισε μόνο την Πολωνία (1-0), ενώ γνώρισε ήττες από Σερβία (0-2), Αγγλία (1-2) και Τσεχία (1-2).

Προπονητής: Γκέρνοτ Ρορ (64 ετών)


Το προφίλ της Νιγηρίας
Κάθισε στον «ηλεκτρικό» πάγκο της Νιγηρίας τον Αύγουστο του 2016 και έγινε ο 6ος διαφορετικός τεχνικός που αναλαμβάνει την ομάδα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Λίγο έλειψε να απολυθεί κι αυτός μετά την εντός έδρας ήττα από την Ν. Αφρική (0-2) στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, ωστόσο διατήρησε τη θέση του και οδήγησε την ομάδα στο Μουντιάλ.

Η πρόσληψη του θεωρήθηκε έκπληξη, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε παρουσιάσει αξιόλογο έργο στους πάγκους άλλων αφρικανικών Εθνικών ομάδων (Γκαμπόν, Νίγηρας, Μπουργκίνα Φάσο). Ωστόσο, κατάφερε να φτιάξει μια «σφιχτή» και αποδοτική ομάδα, επαναφέροντας την νοοτροπία του νικητή που είχε χαθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και γεννημένος στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, φόρεσε για 12 χρόνια τη φανέλα της γαλλικής Μπορντό, από την οποία ξεκίνησε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Μάλιστα το 1996 οδήγησε τους Γιρονδίνους στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπου έχασε το τρόπαιο από την Μπάγερν.

Το δυναμικό:


Το προφίλ της Νιγηρίας
Σταρ: Ο πρώην μέσος της Τσέλσι, Τζον Όμπι Μίκελ μπορεί να μην αγωνίζεται πια στην Ευρώπη, ωστόσο παραμένει ο ηγέτης της Νιγηρίας. Η εμπειρία και καθοδήγηση του στο γήπεδο είναι ανεκτίμητη για την νεανική ομάδα των «Σούπερ Αετών». Στην κατηγορία των αστέρων συμπεριλαμβάνεται και ο νυν παίκτης της Τσέλσι, Βίκτορ Μόουζες, ο οποίος αγωνίζεται ως εξτρέμ, εν αντιθέσει με το ρόλο του φουλ-μπακ που έχει στους «μπλε».

Πολύτιμοι: Ο 21χρονος επιθετικός της Λέστερ, Κελέτσι Ιεανάτσο είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του ποδοσφαίρου της χώρας, έχοντας ήδη 8 γκολ σε 18 συμμετοχές με το εθνόσημο. Το ίδιο ισχύει για τον εξτρέμ της Άρσεναλ, Άλεξ Ιβόμπι ο οποίος μοιάζει άλλος παίκτης στην Εθνική, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες. Στον άξονα ο Γουίλφρεντ Εντίντι δίνει πολύτιμες βοήθειες στον Μίκελ, ενώ στην άμυνα ξεχωρίζει η παρουσία του «Γερμανού» Λίον Μπάλογκουν.

Απουσίες: Ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, Καρλ Ικέμε πάσχει από οξεία λευχαιμία και δεν θα δώσει το «παρών» στην Ρωσία, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό κάτω από τα δοκάρια μετά και την απόσυρση του 35χρονου Ενγιάμα. Οι Νιγηριανοί στερούνται άλλων ποιοτικών λύσεων και τον τελευταίο χρόνο ο Ρορ έχει συμπεριλάβει στις κλήσεις του 10 διαφορετικούς γκολκίπερ! Τη θέση ενδέχεται να πάρει ο... 19χρονος Φράνσις Ουζόχο που παίζει στη 2η ομάδα της Λα Κορούνια!

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Να μετρήσει τις δυνάμεις της και να εξαντλήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στα νοκ-άουτ. Το έργο της δεν είναι εύκολο, αφού η κλήρωση δεν της έκανε τη χάρη, τοποθετώντας την σε ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο. Με μέσο όρο ηλικίας 24.9 έτη, οι «Σούπερ Αετοί» είναι η πιο νεανική ομάδα στη διοργάνωση και για τους περισσότερους αυτό είναι το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας τους.

Το αν θα παίξει ρόλο η απειρία των Νιγηριανών θα φανεί στο γήπεδο, ωστόσο το μεγαλύτερο ζήτημα για τον Ρορ είναι το μεγάλο πρόβλημα κάτω από τα γκολπόστ. Το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κροατία θα παίξει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της για την πρόκριση, αφού η «Χρβάτσκα» αποτελεί τον κυριότερο αντίπαλο για την 2η θέση.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Ικετσούκβου Εζενουα (Ενίμπα), Φράνσις Ουζόχο (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια), Ντανιέλ Ακπέγι (Τσίπα Γιουνάϊτεντ).

Αμυντικοί: Αμπντουλάχι Σέχου (Μπουρσασπόρ), Τάιρον Εμπουέχι (Ντεν Χάαγκ), Ελντερσον Ετσιαεγίλε (Σερκλ Μπριζ), Μπράιαν Ιντόβου (Αμκαρ Περμ), Τσιντόζι Αβαζίεμ (Ναντ), Ουίλιαμ Εκονγκ (Μπουρσασπόρ), Λέον Μπαλογκάν (Μάϊντς), Κένεθ Ομερούο (Κασίμπασα).

Μέσοι: Τζον Όμπι Μίκελ (Τιανγίν Τέντα), Ογκένι Ονάζι (Τραμπζονσπόρ), Βίλφριντ Εντιντί (Λέστερ), Ογκενεκάρο Ετέμπο (Λας Πάλμας), Τζον Ογκου (Χάποελ Μπιρ Σεβά), Τζόελ Ομπι (Τορίνο), Βίκτορ Μόουζες (Τσέλσι).

Επιθετικοί: Αχμέντ Μούσα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Κελέτσι Ιχεανάτσο (Λέστερ), Οντιόν Ιγκάλο (Τσανγκτσουν Γιατάϊ), Αλεξ Ιβόμπι (Αρσεναλ), Νουάνκβο Σιμεόν (Κροτόνε)

Το πρόγραμμα:


16 Ιουνίου: Νιγηρία – Κροατία, Καλίνινγκραντ

22 Ιουνίου: Νιγηρία – Ισλανδία, Βόλγκογκραντ

26 Ιουνίου: Νιγηρία – Αργεντινή, Αγία Πετρούπολη

Διαβάστε το προφίλ των άλλων ομάδων:


1ος όμιλος: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ουρουγουάη, Αίγυπτος

2ος όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Ιράν

3ος όμιλος: Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Περού

4ος όμιλος: Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

6ος όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Ν. Κορέα, Σουηδία

7ος όμιλος: Αγγλία, Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία

8ος όμιλος: Κολομβία, Πολωνία, Σενεγάλη, Ιαπωνία

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες