Με στόχο την επιστροφή στις νίκες
Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Γουλβς στο «Μολινιού» θέλοντας να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο και την ισοπαλία στο φινάλε του ντέρμπι με την Έβερτον για το πρωτάθλημα.
* Η Λίβερπουλ μετράει 15 νίκες στα 16 τελευταία με την Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ (15-0-1)

Ισοφαρίστηκε στο 90+8’ σε 2-2 από την γειτόνισσα Έβερτον στο εξ αναβολής της Τετάρτης στο «Γκούντισον Παρκ» για την Πρέμιερ Λιγκ. Σφιχτό ματς με λίγες φάσεις, βρέθηκε πίσω στο 11’, το γύρισε με ΜακΆλιστερ (16’) και Σαλάχ (73’) και είχε μια μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 όμως δεν «κλείδωσε» το ματς και ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη.
Χαμός στο φινάλε με τους παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια ενώ ο τεχνικός της Σλοτ ήταν έξω φρενών και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Όλιβερ ενώ κατηγορείται για ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά προς τον Άγγλο ρέφερι. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τιμωρία κι έτσι παραμένει κανονικά στον πάγκο για το σημερινό.
Όπως είπε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής: «Αυτό που συνέβη ήταν ότι, οι καθυστερήσεις προοριζόταν να είναι πέντε λεπτά και πήγε στα οκτώ. Συμβαίνουν πολλά και τα συναισθήματα με κυρίευσαν. Αν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, θα μου άρεσε να το κάνω διαφορετικά. Ελπίζω να το κάνω διαφορετικά την επόμενη φορά».
«Για αυτούς αυτό το ματς είναι ο δικός τους τελικός Κυπέλλου» δήλωσε μετά το ματς ο αρχηγός της Φαν Ντάικ σχολιάζοντας τους έξαλλους πανηγυρισμούς των «ζαχαρωτών» μετά το γκολ ισοφάρισης αλλά και την ενέργεια του Ντουκουρέ να προκαλέσει τους φίλους της Λίβερπουλ στις εξέδρες που προκάλεσε τη σύρραξη και έφερε και την αποβολή του Τζόουνς.
Η απώλεια βαθμών στο ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ» ήρθε λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό-σοκ με 1-0 από την Πλίμουθ στο Κύπελλο Αγγλίας.
Ήταν η τρίτη ισοπαλία στα έξι τελευταία στην Πρέμιερ Λιγκ (3-3-0), παραμένει στην κορυφή αλλά στο +4 από την 2η Άρσεναλ μ’ ένα παιχνίδι λιγότερο. Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες στο σημερινό μιας και ακολουθούν δύο απαιτητικά εκτός έδρας με Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι. Αρκετά πιθανή η αντίδραση από την ομάδα του Σλοτ μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Εντός έδρας έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ στα εννέα τελευταία στο πρωτάθλημα αλλά δεν έχει κρατήσει το μηδέν στα τέσσερα πιο πρόσφατα.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Τζόουνς (20/3) που αποβλήθηκε στο φινάλε του ματς με την Έβερτον μετά τη σύρραξη που προκλήθηκε. Συνεχίζει εκτός ο στόπερ Γκόμες (9/0) ενώ αμφίβολος δίνεται ο εξτρέμ Χάκπο (24/8) που χτύπησε στο «Γκούντισον Παρκ».

Κέρδισε με 2-0 την Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ» και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα παίξει στην έδρα της Μπόρνμουθ. Με δυνατή ενδεκάδα, στάθηκε μάλλον τυχερή που δεν υπήρχε VAR αφού οι γηπεδούχοι φάνηκε να σκοράρουν κανονικό γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και εν συνεχεία «καθάρισε» το ματς σ’ ένα λεπτό με τα γκολ των Γκόμες (33’) και Κούνια (34’).
Είχε προηγηθεί η μεγάλη εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι με την Άστον Βίλα (2-0) για το πρωτάθλημα. Μεστή εμφάνιση, προηγήθηκε νωρίς με τον Μπέλεγκαρντ (12’) και σπατάλησε αρκετές φάσεις για δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη η αντίπαλος της βελτιώθηκε με τις αλλαγές αλλά αμύνθηκε εξαιρετικά και στο 90+7’ «κλείδωσε» το ματς με τον Κούνια.
Ήταν μία νίκη που είχε ανάγκη, ήταν η πρώτη της στο 2025, βάζοντας τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών και πέντε αγώνων δίχως τρίποντο (0-1-4). Είχε βέβαια πολύ δύσκολο πρόγραμμα και ο… Γολγοθάς συνεχίζεται αφού μπροστά της έχει δύο διαδοχικά εκτός έδρας με Λίβερπουλ και Μπόρνμουθ.
Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στο +2 από την 18η Ίπσουιτς με ματς λιγότερο. Όπως είπε πάντως ο τεχνικός της Περέιρα: «Αν κοιτάξετε την καριέρα μου, έχω δουλέψει σε συλλόγους όπου η πίεση είναι καθημερινή. Χρειάζομαι αυτήν την πίεση. Χωρίς πίεση, δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου».
Ο Πορτογάλος σχολίασε και το ματς με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», τονίζοντας: «Δεν σκέφτομαι να πάω εκεί για να αμυνθώ για 90 λεπτά και να πάρω έναν βαθμό. Ψάχνω να προετοιμάσω την ομάδα για να παίξει με την ποιότητά μας και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Έχει τρία clean sheet σε οχτώ ματς πρωταθλήματος με τον Περέιρα στον πάγκο, ένα περισσότερο απ’ ότι στα 33 τελευταία με τον τέως προπονητή Ο’ Νιλ!
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε στο Κύπελλο και δεν υπολογίζεται ο αναπληρωματικός επιθετικός Χι-Τσαν (17/2), από την άλλη ο βασικός επιθετικός Λάρσεν (23/7) μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του αλλά ενδεχομένως δεν θα προλάβει το σημερινό. Διαθέσιμοι για ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ ο στόπερ Τζιγκά (Ερυθρός Αστέρας) και ο χαφ Μουνέτσι (Ρεμς). Πάντα εκτός ο στόπερ/μπακ Μοσκέρα (5/0), ο φορ Καλάιτζιτς (-) και ο εξτρέμ Γκονσάλες (-).

Εκτίμηση
Θα ψάξει ξέσπασμα η Λίβερπουλ μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Πλίμουθ και Έβερτον και είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην Γουλβς. Σε καλό φεγγάρι οι «λύκοι» με δύο νίκες ψυχολογίας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δείχνουν σημάδια βελτίωσης ανασταλτικά με τον Περέιρα αλλά η άμυνα τους θα δοκιμαστεί στο «Άνφιλντ» κόντρα σε μια Λίβερπουλ που ενδέχεται να μπει αγριεμένη. Με τον άσο και το όβερ τόσο χαμηλά, θα πάω με το 4-6 γκολ.