Σε ανοδική τροχιά η Τούρκου
Η Τούρκου που είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος φιλοξενεί την Μούσα Σάλαμα που έχει από τις χειρότερες άμυνες και σημαντικές απουσίες.Τούρκου
Μετά την ήττα από την Χάκα συμπλήρωσε δύο σερί νίκες επικρατώντας την τελευταία αγωνιστική με 3-0 εκτός έδρας της Κότκα. Καθάρισε την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη σε τέρματα του Μουζάτσι (15') και του Γιακόνεν (40'). Ο παίκτης που άνοιξε το σκορ, διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα στο 58΄.
Έπειτα από 8 αγωνιστικές βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις μια ήττα από την πρωτοπόρο Χάκα και μια ισοπαλία. «Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το παιχνίδι μας. Κάναμε μια σπουδαία νίκη που πολλές ομάδες δεν θα μπορέσουν να κάνουν σε αυτή την έδρα», είπε ο προπονητής Τόμι Πικαράινεν.Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται ο μέσος Περάαχο (5/0) και ο αμυντικός Βαρμάνεν (3/0).
Μούσα Σάλαμα
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δέχθηκε τρία τέρματα και ηττήθηκε εντός έδρας από την Εκένας με 3-1. Προηγήθηκε στο 14' με τον Σάμι Ράνταλα, αλλά στο 34΄έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βαλίλα που έκανε πέναλτι και έκτοτε ήρθε η κατάρρευση. Η Εκένας ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με εύστοχη εκτέλεση του Ολίλα και με δυο γκολ του Εκστρομ στο 56' και το 87' διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές έχοντας μια από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος με 16 γκολ.
«Η Τούρκου παίζει καλά και το έδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι της. Ξέρουμε τι ομάδα είναι. Αν ανοιχτεί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε μια επιτυχία όπως κάναμε και με την Ούλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής Βίλε Ουλάνεν.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο αρχηγός αμυντικός Βαλίλα (8/0), ενώ θα λείψει για εβδομάδες ο μέσος Ριχιμάκι (3/1). Σε 15 μέρες θα είναι έτοιμος ο μέσος Ποντίνεν (4/0). Δεν θα αγωνιστεί για σεβασμό προς την Τούρκου ο αμυντικός Μοντόλα (5/0) που βγήκε από τις Ακαδημίες.
Γιώργος Βροντάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Πολύ καλύτερη ομάδα είναι η Τούρκου που θέλει να τερματίσει στην κορυφή και έχει απέναντι της μια μέτρια ομάδα με πολλλές απουσίες.
Σουόνσι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σαουθάμπτον
Στόουκ
Ρέξαμ
Γουότφορντ
Πρέστον
Γουλβς
Ντέρμπι
Κάρντιφ
Μπλάκμπερν
Μίντλεσμπρο
ΚΠΡ
Μπόλτον
Γουέστ Χαμ
Τσάρλτον
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Νόριτς
Λίνκολν Σίτι
Πόρτσμουθ
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λιντς
Ίπσουιτς
Σάντερλαντ
Έβερτον
Κρίσταλ Πάλας
Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ουρακάν
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ιντεπεντιέντε
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Μπάνφιλντ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Χιμνάσια Μεντόζα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Στουρμ Γκρατς
Αούστρια Λουστενάου
Αλτάχ
Χάρτμπεργκ
Αντβέρπ
Γκενκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
ΣΚ Μπέβερεν
Σαρλερουά
Μαλίν
Κρουζέιρο
Φλαμένγκο
Ιντερνασιονάλ
Ατλέτικο Μινέιρο
Φλουμινένσε
Ρέμο
Ανζέ
Λιλ
Λε Μαν
Μπρεστ
Νις
Λοριάν
Τουλούζ
Λυών
Τρουά
Παρί
Λανς
Οσέρ
Άιντραχτ Τριέρ
Λειψία
Χάνσα Λούνεμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Άουε
Χοφενχάιμ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Ζυρίχη
Βασιλεία
Λουκέρνη
Λωζάνη
Καλαμάτα
Άρης
ΑΕΚ
Ηρακλής
Ολυμπιακός
Ατρόμητος
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ντάλας
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νάσβιλ
Κολόμπους Κρου
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Σιάτλ Σάουντερς
Σάρλοτ
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ίντερ Μαϊάμι
Τορόντο
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σεντ Λούις Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Ντιέγκο
Κολοράντο Ράπιντς
Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Βαλένθια
Θέλτα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σεβίλλη
Ίντερ
Μόντσα
Ουντινέζε
Κόμο
Πάρμα
Κάλιαρι
Τζένοα
Νάπολι
Κρουζ Αζούλ
Άτλας
Πουέμπλα
Σάντος Λαγκούνα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Τιχουάνα
Σάντνες Ουλφ
Μπρίνε
Σπάρτα Ρότερνταμ
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Άλκμααρ
Χέρενφεν
Τσβόλε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αλβέρκα
Εστορίλ
Ρίο Άβε
Μαρίτιμο
Ακαντέμικο Βίσεου
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Έργκριτε
Χάλμσταντ
Φενερμπαχτσέ
Κόνιασπορ
Ρίζεσπορ
Σαμσουνσπόρ
Τσορούμ
Κασίμπασα