Ανεβασμένη η Σουόνσι, αήττητο εννέα αγώνων έχει η Στόουκ
Η φορμαρισμένη Σουόνσι αντιμετωπίζει στο «Λίμπερτι» την Στόουκ, σ’ ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δύο μονομάχοι, που πέρσι αγωνίζονταν στην Πρέμιερ Λιγκ, έχουν μείνει εκτός στόχων, όντας στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και χωρίς ρεαλιστικές ελπίδες για να βρεθούν στα πλει-οφ.ΣΟΥΟΝΣΙ
Έφτασε σε άνετη εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μίντλεσμπρο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος όπου πέτυχε δύο γκολ (34’ Γκράιμς πεν., 38’ Ρούτλετζ). Πέτυχε τρίτο στο 71’ «καθαρίζοντας» οριστικά το ματς, με την αντίπαλο να βρίσκει ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη μετά το επίσης «χορταστικό» 3-0 απέναντι στην Μπρέντφορντ. Οι «κύκνοι» βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας αφήσει πίσω τους τις τρεις διαδοχικές ήττες. Η εμφάνιση απέναντι στην Σίτι για το Κύπελλο (αποκλείστηκε με διαιτητικά λάθη) έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Γκρέαιμ Πότερ, που όμως πληρώνει το κακό σερί των προηγούμενων αγωνιστικών και δεν έχει κάποιον στόχο, όντας στην 13η θέση με -9 από την εξάδα και στο +14 από τη ζώνη του υποβιβασμού.Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολοι ο χαφ Τσελίνα (36/5) και ο εξτρέμ Ρούτλεντζ (17/3), που τραυματίστηκαν στο παιχνίδι του Σαββάτου. Σταθερά εκτός ο γκολκίπερ Μούλντερ (24 συμ.) και ο ο κάπτεν/χαφ Φερ (24/1), επανήλθε ο νεαρός στόπερ Ρόντον (24/0).
ΣΤΟΟΥΚ
Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τέσσερις «λευκές» ισοπαλίες, επικρατώντας με 1-0 της Μπλάκμπερν εκτός έδρας. Κινδύνεψε στο ξεκίνημα με την αντίπαλο της να είχε δοκάρι, ωστόσο πήρε το προβάδισμα στο 14’ και στη συνέχεια ήταν αυτή που πίεζε για δεύτερο, έχοντας χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς.
Έχει χτίσει αήττητο 9 αγώνων αλλά με μόλις 2 νίκες (2-7-0), απολογισμός που έχει φέρει την ομάδα τους Τζόουνς στην 15η θέση και μακριά από κάποιον στόχο. Βρίσκεται στο +12 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -11 από την 6η θέση που οδηγεί στα πλει-οφ.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολοι ο στόπερ/κάπτεν Σόουκρος (32/0) και ο εξτρέμ Ινς (35/6) που χτύπησαν στο ματς του Σαββάτου, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Χωρίς άλλο πρόβλημα