Πλησιάζει στον τίτλο η Μπενφίκα
Η Πορτιμονένσε θα κοντραριστεί με την Μπενφίκα στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» της Κάζα Πία, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εντός έδρας την Μπράγκα.
ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ Με αυτόν τον τρόπο η Πορτιμονένσε απέφυγε ένα δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα μακριά από τη βάση της, μια και είχε προηγηθεί η γερή «σφαλιάρα» από την Μπράγκα στην «Πεδρέιρα». Η ομάδα από το Πορτιμάο έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σίγουρα δεν πραγματοποίησε μία καλή σεζόν, όμως κατόρθωσε με ιδιαίτερη άνεση και χάρη στον εξαιρετικό πρώτο γύρο της να πετύχει την παραμονή της για ακόμα μία χρονιά. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Under.
Ο τεχνικός του συλλόγου Πάουλο Σέρτζιο υποστήριξε: «Νομίζω ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα στον αγώνα με την Εστορίλ διότι οι παίκτες μου προσπάθησαν πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είχαμε καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις αλλά συνεχίσαμε να πιέζουμε. Είναι αλήθεια ότι κάναμε κάτι θεωρητικά ανορθόδοξο διότι αφαιρέσαμε τους μέσους μας και χρησιμοποιήσαμε περισσότερους επιθετικούς. Τώρα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την Μπενφίκα αλλά όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν και είναι ξανά διαθέσιμοι ο μπακ Σεκ (26/0) και ο χαφ Νονόκα (11/0). Μακροχρόνιος απών ο μέσος Καρλίνιος (-).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ Η Μπενφίκα «χτίζει» ξανά ένα νικηφόρο σερί και δείχνει ικανή να φτάσει μέχρι την κούπα. Μετράει πλέον τρεις διαδοχικές επιτυχίες και θα προσπαθήσει να πάρει ακόμα δύο προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά τον πρώτο της τίτλο μετά το 2019. Η συγκομιδή των 80 βαθμών φέρνει τους «αετούς» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας τέσσερις πόντους από την Πόρτο η οποία τους καταδιώκει. Ακολουθεί ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ εκτός έδρας και γι’ αυτόν τον λόγο η νίκη επί της Πορτιμονένσε κρίνεται επιτακτική. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς της ήταν Under.
«Πιστεύω ότι παίξαμε σαν πρωταθλητές στον αγώνα με την Μπράγκα. Ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα αλλά η στάση των παικτών μου ήταν οι σωστοί και κάναμε ακριβώς αυτά που έπρεπε. Δυστυχώς δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε και θα είχαμε φτάσει σε αρκετά γκολ ακόμα. Η νοοτροπία μας ήταν κορυφαίου επιπέδου. Είναι γελοίο να μιλάει κάποιος για τη διαιτησία μετά το παιχνίδι που είχαμε. Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο δεν θα το κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να δώσω σημασία» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Ρότζερ Σμιντ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο σέντερ μπακ κι αρχηγός Οταμέντι (29/1) ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Τέλος η σεζόν για τον μεσοεπιθετικό Ντράξλερ (10/1).
Εκτίμηση
Εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά είναι η Πορτιμονένσε στην τελευταία τριάδα αγώνων στη σεζόν, καθώς έχει εξασφαλίσει πλέον και μαθηματικά την παραμονή της στην Πριμέιρα Λίγκα στην οποία θα λάβει μέρος και την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Από την άλλη η Μπενφίκα ψάχνει ακόμα δύο «τρίποντα» για να στεφθεί πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για πρώτη φορά μετά το 2019. Φυσικά δεν υπάρχει καμία αξία στο «διπλό» όμως θα ρισκάρουμε με το Under, καθώς οι πρωτοπόροι τον τελευταίο καιρό αρέσκονται σε επαγγελματικές νίκες.
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Χαλ
Έβερτον
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Πλατένσε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ιντεπεντιέντε
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Αλτάχ
Βολφσμπέργκερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Λουστενάου
Βέστερλο
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σαρλερουά
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Τρουά
Μαρσέιγ
Ρεν
Οσέρ
Νις
Στρασβούργο
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ
Σάλκε
Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ζανκτ Πάουλι
Καρλσρούη
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ
Μίντιλαντ
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Λίνγκμπι
Ράντερς
Βίμποργκ
Σίλκεμποργκ
Χόρσενς
Βαντούζ
Βασιλεία
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Λωζάνη
Ηρακλής
Λεβαδειακός
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ζάκυνθος
Άρης
Βόλος Elabet
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Μαρκό
ΑΕΛ Novibet
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ολυμπιακός Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Ελλάς Σύρου
Νίκη Βόλου
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
ΑΕ Λεμεσού
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Πάφος
Κλαμπ Αμέρικα
Μοντερέι
Ράουφος
Μος
Ασάνε
Σογκντάλ
Οντ
Μπρίνε
Λιν
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Ρανχάιμ
Στάμπαεκ
Στρόμεν
Σάντνες Ουλφ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Χοντ
Ουτρέχτη
Βίλεμ
Τελστάρ
Ντεν Χάαγκ
Τσβόλε
Καμπούρ
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ρίο Άβε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Χάκεν
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Γιουργκόρντεν
Μπεσίκτας
Κοτζάελισπορ
Γκαζιαντέπ
Τσορούμ
Κόνιασπορ
Μπασακσεχίρ
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Μποαβίστα
Φαμαλικάο
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
Τσάβες
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Βιζέλα
Σάντα Κλάρα
Πάσος Φερέιρα