Υπερβολικά χαμηλά ο «άσος»
Η Πάσος Φερέιρα υποδέχεται την Μπελενένσες Σαντ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» της Βιζέλα και μεσοβδόμαδα ήττα από την Μποαβίστα για το Λιγκ Καπ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με τη Ζιλ Βιθέντε.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών στις εξέδρες ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την υποχρέωσε να ταξιδέψει στην έδρα της νεοφώτιστης κι επικίνδυνης Βιζέλα. Με βάση τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας η ισοπαλία (1-1) που απέσπασε την αφήνει ικανοποιημένη. Δέχτηκε πίεση από τα πρώτα λεπτά και κινδύνευσε να μείνει πίσω στο σκορ σε δύο περιπτώσεις πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου. Ισορρόπησε όμως έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Έλντερ Φερέιρα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 28’. Σαν να μην έφτανε αυτό λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 44’, ο Σετίν με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0. Έπρεπε να αντιδράσει με αριθμητικό μειονέκτημα και το έπραξε πέντε λεπτά μετά τη σέντρα της επανάληψης. Ο Ντενίλσον εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη απομάκρυνση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και με ωραία λόμπα ισοφάρισε. Έφτασε και στην ανατροπή, με το γκολ που σημείωσε να ακυρώνεται μέσω VAR για φάουλ, σε μία απόφαση που προκάλεσε ερωτηματικά. Έπαιξε αμυντικά για να μην χάσει στο τέλος και τα κατάφερε σχετικά εύκολα.
Με αυτόν τον τρόπο η Πάσος Φερέιρα παρέμεινε αήττητη για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, ωστόσο μετράει σε αυτό το χρονικό διάστημα δύο διαδοχικές ισοπαλίες και μία νίκη. Έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς και βρίσκεται περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά θα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάτι αντίστοιχο με πέρσι, όταν τερμάτισε στην 5η θέση. Τα τέσσερα από τα έξι φετινά ματς της ήταν Under και No Goal. Μεσοβδόμαδα έπαιξε με την Μποαβίστα για το Λιγκ Καπ. Προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο χάρη σε τέρμα του Ζοάο Πέδρο. Είδε τους «πάνθηρες» να φτάνουν στην ανατροπή με γκολ των Εντζιέ και Σάουερ και ηττήθηκε (2-1) μέσα στο «σπίτι» της.
Ο τεχνικός του συλλόγου Ζόρζε Σιμάο τόνισε: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Βιζέλα που είναι μία καλή ομάδα, θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι ως προπονητή μου έδωσε περισσότερους από ένα βαθμούς για την ομάδα μου. Οι παίκτες μου παρά τις δυσκολίες και την αποβολή που δεν μου φάνηκε σωστή, κατάφεραν να κάνουν αυτό που έπρεπε και να πάρουμε μία σημαντική ισοπαλία. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα παίζαμε με δέκα παίκτες πριν το ημίχρονο και δεν θα χάναμε θα ήμουν ικανοποιημένος. Τώρα έχουμε επικεντρωθεί στο ματς με την Μπελενένσες».
Αγωνιστικά Νέα: Φεύγει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο στράικερ Ντάγκλας Τάνκε (5/1) κι αυτό σημαίνει ότι θα αποδυναμωθεί αρκετά στη γραμμή κρούσης. Αποβλήθηκε στο προηγούμενο αλλά εξέτισε μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ ο εξτγρέμ Έλντερ Φερέιρα (4/0) και είναι κανονικά διαθέσιμος. Αντίθετα τιμωρημένος είναι ο σημαντικός κεντρικός μέσος Εουστάκιο (4/1) ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα μεσοβδόμαδα. Απών ο τραυματίας πλάγιος μπακ Φονσέκα (2/0). Λείπουν από την αρχή της σεζόν ο βασικός γκολκίπερ Ζόρντι, ο αμυντικός Βιγκάριο και ο μέσος Ντιαμπί. ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ ΣΑΝΤ
Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την επικίνδυνη Ζιλ Βιθέντε. Φλέρταρε με μία σπουδαία νίκη όμως παραχώρησε ισοπαλία 1-1. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η ποιότητα της αναμέτρησης δεν ήταν καθόλου καλή. Έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι και δημιούργησε τρεις αρκετά καλές φάσεις για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη πλευρά απειλήθηκε όλες κι όλες δύο φορές. Δεν διατήρησε στο ίδιο επίπεδο την απόδοσή της στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο κι έμοιαζαν να βρίσκονται πιο κοντά στο γκολ. Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 82’ άνοιξε το σκορ, καθώς μετά από κεφαλιά η μπάλα βρήκε στην πλάτη του πορτιέρο Φρέλιχ και κατέληξε στο βάθος της εστίας. Αμύνθηκε μαζικά για να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα δίχως να τα καταφέρει. Στο 92’ ο αμαρκάριστος Αμπουράνια μετά από εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσα και της στέρησε τη χαρά της νίκης.
Η Μπελενένσες Σαντ ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετρώντας τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Είχαν προηγηθεί ισάριθμες ήττες και ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Το μεγάλο της πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα του σκοραρίσματος. Έχει σημειώσει όλα κι όλα τρία τέρματα μέχρι στιγμής. Η συγκομιδή των 3 βαθμών τη φέρνει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και θεωρείται εκ των φαβορί για υποβιβασμό. Τα πέντε από τα έξι φετινά ματς της ολοκληρώθηκαν Under.
«Χτίζουμε τώρα μία ομάδα και χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουν την απαραίτητη ρουτίνα οι ποδοσφαιριστές. Κάνουμε μία μίνι προετοιμασία με τους νέους παίκτες που ήρθαν πριν λίγο καιρό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Δεν πήραμε μία νίκη με τη Ζιλ Βιθέντε η οποία θα ήταν σημαντική για εμάς και ξέφυγε μέσα από τα χέρια μας. Λυπηθήκαμε για το αποτέλεσμα αλλά όχι για τη στάση μας. Θα πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση κόντρα στην Πάσος Φερέιρα» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Πετίτ.
Αγωνιστικά Νέα: Γνωστό το πρόβλημα του μέσου Σάντρο που δεν έχει ντεμπουτάρει φέτος. Αμφίβολοι οι πλάγια μπακ Καράσας (2/0) και Ακάς (5/1).
Εκτίμηση
Η Πάσος Φερέιρα έχει δείξει ότι διαθέτει πιο ποιοτικό σύνολο από την Μπελενένσες Σαντ κι αποτελεί το φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν υπάρχει περίπτωση να παραδοθούν αμαχητί, από τη στιγμή που βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση κι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν σεφτέ. Μεσοβδόμαδα οι γηπεδούχοι είχαν παιχνίδι για το Λιγκ Καπ και ίσως παρουσιαστούν πιο κουρασμένοι. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο και θα στραφούμε στο αμφίσκορο, καθώς και οι δύο ομάδες θα ψάξουν το γκολ έστω και για διαφορετικούς λόγους.
Ρέξαμ
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Μπλάκμπερν
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Μπέρμιγχαμ
Μίντλεσμπρο
Λίνκολν Σίτι
Σουόνσι
ΚΠΡ
Πρέστον
Στόουκ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίλγουολ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Τσάρλτον
Έβερτον
Ίπσουιτς
Μπράιτον
Άρσεναλ
Νιούκαστλ
Χαλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Κόβεντρι
Τότεναμ
Άστον Βίλα
Γκράτσερ ΑΚ
Αούστρια Βιέννης
Αούστρια Λουστενάου
Αλτάχ
Άντερλεχτ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Λόμελ
Μαλίν
Λέουβεν
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σαρλερουά
Σερκλ Μπριζ
Ανζέ
Τρουά
Λε Μαν
Λοριάν
Λυών
Ρεν
Τουλούζ
Χάβρη
Παρί
Στρασβούργο
Καϊζερσλάουτερν
Μπραουνσβάιγκ
Καρλσρούη
Νυρεμβέργη
Ντιναμό Δρέσδης
Χέρτα Βερολίνου
Χόλσταϊν Κίελ
Όσναμπρικ
Αμβούργο
Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Οντένσε
Μίντιλαντ
Σιόν
Ζυρίχη
Λουκέρνη
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Σερβέτ
Άρης
Ηρακλής
Ατρόμητος
Κηφισιά
Κολοράντο Ράπιντς
Σιάτλ Σάουντερς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Κολόμπους Κρου
Νάσβιλ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ορλάντο Σίτι
Ντάλας
Όστιν
Ντιναμό Χιούστον
Σινσινάτι
DC Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Λος Άντζελες
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Βενέτσια
Λάτσιο
Μπολόνια
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Ρόμα
Ίντερ
Απόλλων Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Χουάρεζ
Τίγκρες
Πουέμπλα
Ατλάντε
Ασάνε
Μπρίνε
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Βίλεμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Ντεν Χάαγκ
Καμπούρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Χέρενφεν
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αρούκα
Αλβέρκα
Ρίο Άβε
Ζιλ Βιθέντε
Μαρίτιμο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Φαμαλικάο
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Φόλκερκ
Χιμπέρνιαν
Αμπερντίν
Νταντί
Μάδεργουελ
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Έργκριτε
Σίριους
Μπρομαποϊκάρνα
Γκέτεμποργκ
Βαστέρας ΦΚ
Μάλμε
Τραμπζονσπόρ
Γαλατασαράι
Μπασακσεχίρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Κοτζάελισπορ
Γκαζιαντέπ
Τσορούμ
Αλάνιασπορ
Πόρτο
Μπράγκα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Σάντα Κλάρα
Μποαβίστα
Εστορίλ
Βιζέλα
Μορεϊρένσε
Πορτιμονένσε
Τοντέλα
Μακέντο Καβαλέιρος
Σάντα Μάρτα Πεναγκουάιο