Η Πάσος σκέφτεται περισσότερο τη ρεβάνς με την Τότεναμ
Η Πάσος Φερέιρα υποδέχεται την Εστορίλ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Μποαβίστα και μεσοβδόμαδα νίκη κόντρα στην Τότεναμ για το Κόνφερενς Λιγκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με την Γκιμαράες.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών στις εξέδρες ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την ανάγκασε να ταξιδέψει στο Πόρτο ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την Μποαβίστα. Δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκε με το «βαρύ» 3-0. Δεν είχε συγκέντρωση από την αρχή του αγώνα και δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 19ο λεπτό από τον Εντζιέ. Η αντίδραση που έπρεπε δεν ήρθε ποτέ και δεν καταγράφηκε κάποια άλλη σημαντική φάση μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Παρόμοια εικόνα και στην επανάληψη. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Χάβι Γκαρσία σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά «έγραψε» το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 78’ ήρθε ο Ντε Σάντις να δώσει τη «χαριστική βολή» πετυχαίνοντας το 3-0 από πλάγια θέση. Αναζήτησε το γκολ της τιμής κι έφτασε κοντά σε αυτό, ωστόσο στάθηκε άτυχη με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.
Το ξεκίνημά της Πάσος Φερέιρα κρίνεται μέτριο από τη στιγμή που μετράει μία νίκη και μία ήττα στην Πριμέιρα Λίγκα. Την περασμένη Πέμπτη φιλοξένησε την Τότεναμ για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Την περασμένη Πέμπτη αντιμετώπισε εντός έδρας την Τότεναμ για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε 1-0 χάρη σε γκολ του Λούκας Σίλβα στο 45ο λεπτό. Θα πάει την προσεχή Πέμπτη (26/8) στο Λονδίνο για τον επαναληπτικό, ελπίζοντας ότι θα πάρει τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της.
Ο τεχνικός του συλλόγου Ζόρζε Σιμάο τόνισε: «Δεν αμφισβητώ ότι χάσαμε δίκαια στον αγώνα με την Μποαβίστα όμως με βάση τα στατιστικά αυτό ήταν ένα υπερβολικό αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά περισσότερα σουτ αλλά τελικά χάσαμε και με μεγάλο σκορ. Δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ ως δικαιολογία την κούραση. Τα παιχνίδια με την Τότεναμ είναι ιστορικά όμως τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με την Εστορίλ και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να πετύχουμε το στόχο μας».
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα αυτό του σέντερ μπακ Μαρακάς (1/0). Θα λείψει μέχρι τις αρχές του 2022 ο βασικός τερματοφύλακας Ζόρντι. Μακροχρόνιος απών ο μέσος Ντιαμπί. ΕΣΤΟΡΙΛ
Γνώριζε εκ των προτέρων ότι είχε αρκετά δύσκολο έργο στο εντός έδρας παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με αντίπαλο την αρκετά δυνατή Γκιμαράες. Είχε καλές και κακές στιγμές στην απόδοσή της κι αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0). Το πρώτο μέρος ανήκε πλήρως στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έμοιαζαν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι και ήταν σαφώς πιο απειλητικοί από εκείνη. Στο 42’ στάθηκε τυχερή όταν το ωραίο σουτ του Αλμέιδα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας της. Με το ξεκίνημα της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 47’ κέρδισε πέναλτι. Ο Κλόβις ανέλαβε την ευθύνη αλλά έστειλε την μπάλα άουτ σπαταλώντας τη σπουδαιότερη ευκαιρία της αναμέτρησης. Από το 56’ και μετά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Σεμέδο. Πίεσε από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι και το φινάλε, χωρίς όμως να βρει το γκολ της νίκης.
Η Εστορίλ έχει σίγουρα θετικό πρόσημο στο ξεκίνημα της σεζόν, μετά την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Κατόρθωσε να αποτελεί μία από τις μόλις πέντε ομάδες που παρέμειναν αήττητες στις δύο πρώτες αγωνιστικές κι ελπίζει ότι θα κατορθώσει να μείνει σταθερά σε απόσταση ασφαλείας από τις θέσεις κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Και τα δύο ματς της ολοκληρώθηκαν Under και No Goal, με την εστία της να παραμένει απαραβίαστη.
«Νομίζω ότι είναι όμορφο που έχει επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά με αυτήν την εξέλιξη. Μέχρι πέρσι μπορούσαμε να δώσουμε οδηγίες ανά πάσα στιγμή στους παίκτες μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τώρα αυτό συμβαίνει μόνο στο ημίχρονο. Κάναμε τις απαραίτητες βελτιώσεις στον αγώνα με την Γκιμαράες και ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιριστές σε αυτά που ζητήσαμε. Έχουμε επικεντρωθεί στον αγώνα με την Πάσος Φερέιρα που θα είναι δύσκολος» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Μπρούνο Πινιέιρο.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και θα παραταχθεί πλήρης. Πήρε από τη Φαμαλικάο τον έμπειρο στόπερ Πάτρικ Γουίλιαμ και τον μέσο Μίνα από τη Βέρντερ Βρέμης.
Εκτίμηση
Όταν μία ομάδα του μεγέθους της Πάσος Φερέιρα αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μία αντίπαλο όπως η Τότεναμ, είναι λογικό τα υπόλοιπα παιχνίδια να περνούν σε δεύτερη μοίρα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση με την Εστορίλ. Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν φουριόζοι και διατεθειμένοι να μην χάσουν ποτέ δίχως να παλέψουν. Υπάρχει αξία στη διπλή ευκαιρία της ισοπαλίας ή του «διπλού» και θα την επιλέξουμε.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Σάντα Κλάρα
Ζιλ Βιθέντε
Φαμαλικάο
Μποαβίστα
Βιζέλα
Αρούκα
Μαρίτιμο
Μορεϊρένσε
Μπελενένσες Σαντ
Πορτιμονένσε
Τοντέλα
Μακέντο Καβαλέιρος
Σάντα Μάρτα Πεναγκουάιο