Κλέβει τις εντυπώσεις η Μπόρνμουθ
Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Η Μπόρνμουθ έχει κερδίσει μόλις ένα από τα έξι τελευταία μεταξύ τους στο πρωτάθλημα (1-3-2).
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘΕπιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, φτάνοντας τους 13 βαθμούς στα πέντε τελευταία (4-1-0) ενώ είχε μόλις έξι τις 11 πρώτες αγωνιστικές! Ισοβαθμεί στην 11η θέση με Μπρέντφορντ, Τσέλσι και Γουλβς και βρίσκεται στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί βρίσκεται η σημερινή της αντίπαλος και με νίκη θα κάνει πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή.
Αξιοσημείωτο ότι σκοράρει 2+ γκολ στα πέντε τελευταία ενώ έχει πάρει δύο σερί νίκες με μηδέν παθητικό. Αν το πετύχει και απόψε θα συμβεί σε τρία σερί ματς για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Η τελευταία φορά που πήρε τρεις διαδοχικές νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν το 2018.
Οι παίκτες δείχνουν ότι έχουν κουμπώσει πλέον στα θέλω του Ιραόλα αποδίνοντας επιθετικό ποδόσφαιρο που συνδυάζεται με αποτελέσματα. Ενδεικτικό ότι έχει σκοράρει 2+ γκολ στα πέντε τελευταία και βρίσκει σταθερά δίχτυα στα εννέα πιο πρόσφατα.
Εν όψει του σημερινού ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Οι τελευταίες εμφανίσεις και τα τελευταία αποτελέσματα μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες νίκες, χρειαζόμαστε περισσότερους βαθμούς. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να διατηρήσουμε αυτή την καλή φόρμα όσο μπορούμε. Κόντρα στην Λούτον θα έχουμε πιθανότατα ένα διαφορετικό παιχνίδι από το εκτός έδρας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά θα είναι επίσης πολύ δύσκολο. Για εμάς, είναι ένα τεράστιο παιχνίδι γιατί γνωρίζουμε ότι η Λούτον είναι η πρώτη ομάδα στις θέσεις του υποβιβασμού. Το να κερδίσουμε εναντίον τους είναι σημαντικό και επίσης είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή τη φόρμα».
Αγωνιστικά Νέα: Χάνει άλλο ένα λόγω ίωσης ο αναπληρωματικός χαφ Χ. Τραορέ (3/0). Παραμένουν εκτός οι μέσοι Σκοτ (3/0), Άνταμς (-) και οι δεξιοί μπακ Άαρονς (12/0), Φρέντερικς (-). Από την άλλη έχει ελπίδες για τη πρώτη του φετινή συμμετοχή ο επιθετικός χαφ Μαρκόντες (-).
ΛΟΥΤΟΝΉταν η τρίτη διαδοχική ήττα και τέταρτη στα πέντε τελευταία (1-0-4), βέβαια οι τρεις ήρθαν απέναντι στις δύο Μάντσεστερ και την Άρσεναλ. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -4 από την 17η Έβερτον.
Δεν έχει καταφέρει ακόμα να κρατήσει το μηδέν σε κάποιο παιχνίδι της αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι έχει βρει δίχτυα στα 10 από τα 12 τελευταία παρότι δεν παίζει ποδόσφαιρο κατοχής.
Το εγκώμιο της Μπόρνμουθ έπλεξε ο τεχνικός της Έντουαρντς: «Είναι πολύ εντυπωσιακοί. Νομίζω ότι έχουν χτιστεί ωραία και πιθανότατα άξιζαν περισσότερους βαθμούς τις πρώτες αγωνιστικές από αυτούς που πήραν. Ο Ιραόλα κάνει φανταστική δουλειά αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού τους και βρίσκοντας βαθμούς στην Πρέμιερ Λιγκ. Τρέφω αρκετό σεβασμό γι’ αυτό που κάνει».
Αγωνιστικά Νέα: Ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις και επιστρέφουν ο στόπερ Όσο (6/1) και ο εξτρέμ Ογκμπένε (15/1) ενώ διαθέσιμος είναι και ο βασικός μπακ Καμπορέ (13/0) που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Όσον αφορά τις απουσίες, τιμωρημένος είναι ο βασικός αμυντικός μέσος Νακάμπα (13/0) ενώ συνεχίζουν στα πιτς οι στόπερ Μπούρκι (8/0), Άντερσεν (6/1) και ο φορ Γούντροου (7/0).
Εκτίμηση
Σε εξαιρετική κατάσταση η Μπόρνμουθ, η οποία προέρχεται από ιστορική νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» και συνδυάζει ουσία με θέαμα σκοράροντας 2+ γκολ στα πέντε τελευταία. Φαβορί μεν στο σημερινό αλλά ακόμα δεν έχει πείσει ότι είναι ομάδα που μπορεί να στηρίξει τέτοιες αποδόσεις φαβοριτισμού απέναντι σε μια Λούτον που υστερεί μεν σε ποιότητα αλλά τα δίνει όλα στα παιχνίδια της και βρίσκει δίχτυα στα 10 από τα 12 τελευταία. Υπάρχει προοπτική για να δούμε ματς με γκολ, τείνω προς το όβερ.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Λίβερπουλ
Άρσεναλ
Νιούκαστλ
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Φούλαμ
Γουέστ Χαμ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπέρνλι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ