Συντριπτική η παράδοση υπέρ της Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι, λίγες μέρες μετά την «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, υποδέχεται την Γουέστ Μπρομ, η οποία μετράει 5 ήττες στα 6 τελευταία κι έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 25 γκολ παθητικό.* Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει τα 13 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια με συνολικό σκορ 37-9. Το νικηφόρο σερί αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Η τελευταία απώλεια βαθμών της Σίτι επί της Γουέστ Μπρομ ήταν ένα 0-0 στην Boxing Day το 2011.
* Η Γουέστ Μπρομ δεν έχει κερδίσει ποτέ παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ στο «Έτιχαντ», μετρώντας 9 ήττες σε 11 επισκέψεις (0-2-9).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Έμεινε στο 0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ»κι έτσι μπήκε τέλος στο μίνι νικηφόρο σερί δύο αγώνων. Παιχνίδι που πήγε στην τακτική και είχε λίγες αξιόλογες φάσεις, ήταν πάντως αυτή που είχε τις δύο πιο «καθαρές» ευκαιρίες για να σκοράρει.
«Δημιουργήσαμε τρεις ή τέσσερις καθαρές ευκαιρίες, δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερες απέναντι σε μια ομάδα σαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν ένας καλός βαθμός. Μπορεί να αποδειχθεί καλός στο μέλλον. Η Γιουνάιτεντ είναι πάντα δυνατή, σκοράρουν όταν μπορούν να τρέξουν όμως τους κοντρολάραμε αρκετά καλά», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της Γκουαρδιόλα.
Μετράει τρεις νίκες στα έξι τελευταία (3-2-1) και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά τις πολλές απώλειες στο ξεκίνημα. Βρίσκεται στην 9η θέση και στο -6 από την κορυφή, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Στα αξιοσημείωτα πως έχει βελτιωθεί σημαντικά στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας κρατήσει το μηδέν στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Ο φορ Αγκουέρο (2/0) ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του αλλά έχασε το ντέρμπι του Μάντσεστερ λόγω ίωσης κι η συμμετοχή του στο σημερινό θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Γκαρθία (3/0) και ο μπακ Ζιντσένκο (1/0).ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ
Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στο εκτός έδρας με την Νιούκαστλ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Το παιχνίδι της στράβωσε με το… καλημέρα, αφού βρέθηκε πίσω πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού παιχνιδιού. Άργησε να συνέλθει, ανέβηκε προς το φινάλε του πρώτου μέρους και τελικά ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Φούρλονγκ (50’). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τελικά δέχτηκε 2ο στο 82’ για το τελικό σκορ.
«Σκόραραν ένα απίστευτα γρήγορο γκολ από κατάσταση όπου μπορούσαμε να αντιδράσουμε καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο γενναίοι και ήμασταν αρκετά καλοί, σκοράραμε το γκολ, αλλά στη συνέχεια δε δημιουργήσαμε αρκετές ξεκάθαρες ευκαιρίες. Μετά δεχτήκαμε γκολ που δεν έπρεπε να δεχτούμε», δήλωσε ο τεχνικός της, Μπίλιτς, που παραμένει υπό πίεση.
Μετράει πέντε ήττες στα έξι τελευταία (1-0-5), ενώ έχει τη χειρότερη άμυνα με 25 γκολ παθητικό σε 12 παιχνίδια. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -3 από την 17η Μπέρνλι. Μακριά από την έδρα της έχει 5 ήττες και 1 ισοπαλία σε 6 παιχνίδια (0-1-5) με 4-13 τέρματα. Στα αξιοσημείωτα πως έχει δεχτεί 17 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, 5 περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει τιμωρημένος ο βασικότατος εξτρέμ Περέιρα (10/1), ενώ θα λείψουν ο ενίοτε βασικός στόπερ Μπάρτλεϊ (8/1) κι ο αναπληρωματικός μέσος Φιλντ (3/0). Σταθερά εκτός ο μπακ-χαφ Τάουνσεντ (8/0) κι ο φορ Ρόμπσον-Κανού (5/0).

Εκτίμηση
Μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Δύσκολα θα ζοριστεί απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, που συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα της. Προφανώς δεν υπάρχει αξία στον άσο σ’ αυτές τις τιμές, ούτε από ημίχρονο. Αρκετά χαμηλά επίσης το όβερ και το No Goal, αν θα παίζαμε κάτι από το παιχνίδι, θα επιλέγαμε το 4-6 γκολ, με τη λογική ότι οι «πολίτες» θα ψάξουν μια εμφατική νίκη μετά το 0-0 με την Γιουνάιτεντ και θα βρουν απέναντι τους τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.