Άμεση «μάχη» στην επιστροφή Ντ' Αβέρσα
H Λέτσε φιλοξενεί την Έμπολι για την 12η αγωνιστική της Σέριε Α. Από ήττα προέρχονται οι γηπεδούχοι, από σημαντική νίκη οι φιλοξενούμενοι.* Προπονητής της Λέτσε από τον Ιούνιου του 2023 έως τον Μάιο του 2024 ο νυν τεχνικός της Έμπολι, Ρομπέρτο Ντ’ Αβέρσα.
ΛΕΤΣΕ
Ήξερε πως θα έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Μπολόνια την προηγούμενη αγωνιστική, επέλεξε να αμυνθεί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με 1-0. Άφησε την μπάλα στην αντίπαλο της και στην ουσία δεν απείλησε στην αναμέτρηση. Κρατούσε βέβαια το μηδέν και πίστεψε πως μπορεί να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως στο 85’ η άμυνα της άφησε αφύλαχτο τον Ορσολίνι στην καρδιά της περιοχής και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Δεν μπόρεσε έτσι να δώσει συνέχεια στη νίκη της επί της Βερόνα και μέτρησε έτσι την πέμπτη ήττα της στα τελευταία έξι παιχνίδια. Βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τις Βενέτσια και Μόντσα και με την εικόνα που παρουσιάζει δύσκολα θα παραμείνει στη Σέριε Α. Έχει σκοράρει μόλις 4 φορές σε 11 παιχνίδια, την ενδιαφέρει πρώτα να κρατήσει το μηδέν και αν βρει κάποια ευκαιρία θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί. Το θέμα είναι βέβαια πως ούτε πολλές ευκαιρίες φτιάχνει, ούτε είναι και αποτελεσματική.
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδια, μία άμεση «μάχη». Υπάρχουν δυσκολίες σε όλα τα παιχνίδια της Σέριε Α. Η Έμπολι έρχεται να παίξει με καθαρό μυαλό. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με κάθε λεπτομέρεια και να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας», σχολίασε ο κόουτς Γκότι.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο μέσος Πιερέ (11/0). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Μπονιφάτσι (-) ο μέσος Μπερίσα (3/0) και ο επιθετικός Μπουρνέτ (1/0).
ΕΜΠΟΛΙ
Υποδέχτηκε τη Δευτέρα την Κόμο και μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της πήρε όμως μία πολύτιμη νίκη με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο βέβαια ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, είχε μηδέν ευκαιρίες αλλά κράτησε εύκολα το μηδέν στην εστία της. Στην πρώτη στιγμή βέβαια που απείλησε στην αναμέτρηση βρήκε το γκολ με ένα ωραίο σουτ του Πελέγκρι στο 47’, πήρε ψυχολογία κι έψαξε και δεύτερο τέρμα αφήνοντας όμως περισσότερο την μπάλα στα πόδια της αντιπάλου της. Στο τέλος βέβαια αυτή ήταν που έφτασε πιο κοντά και σε δεύτερο γκολ κι πανηγύρισε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.
Έτσι μετά από πέντε αγωνιστικές σημείωσε κα πάλι μία νίκη στο πρωτάθλημα. Όλα πηγαίνουν για την ώρα βάσει προγράμματος ίσως και λίγο καλύτερα όσον αφορά τη βαθμολογική της θέση. Με τους 14 πόντους που έχει μαζέψει έως τώρα ισοβαθμεί στην πρώτη δεκάδα μαζί με την Τορίνο, έχει βγάλει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα και με το δικό της στυλ παίρνει τις νίκες που θέλει. Δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τον θεατή όμως το βασικό για την ίδια είναι να παραμείνει στην κατηγορία κι αυτό φαίνεται πως μπορεί να το πετύχει χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα στο τέλος.
«Η Λέτσε έχει κερδίσει αρκετά παιχνίδια στην έδρα της, πρόκειται για ένα περιβάλλον που της δίνει ώθηση. Το ματς είναι σημαντικό, πρέπει να δείξουμε ενθουσιασμό και να είμαστε σε καλή κατάσταση, σωματικά και πνευματικά. Δεν ξεχνάω όσα έζησα εδώ αλλά είναι ξεκάθαρο πως είμαι προπονητής της Έμπολι», επισήμανε ο κόουτς Ντ’ Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο στόπερ Γκογκλιχίτζε (8/0). Νέα απώλεια ο μέσος Γκράσι (7/0). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Σαζόνοφ (1/0), ο μπακ Εμπουέχι, oι μέσοι Γκράσι (7/0), Ζουρκόφσκι (2/0) και Φατσίνι (7/0), ο τερματοφύλακας Περισάν κι ο επιθετικός Εσπόζιτο (8/2).
Εκτίμηση
Η Λέτσε γνώρισε νέα ήττα, βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ξέρει πως αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει κάτι. Αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο με ίδιους στόχους που βέβαια βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την ίδια. Η Έμπολι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ανέβηκε κι άλλο βαθμολογικά και δεν έχει τόσο μεγάλη πίεση. Είναι λίγο άδικο που έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ σήμερα και θεωρώ πως μπορεί να πάρει έστω έναν βαθμό από την αναμέτρηση. Θα πάω με τη διπλή ευκαιρία στο Χ2.
Κόβεντρι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Λέστερ
Πρέστον
Πόρτσμουθ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Ρέξαμ
Μίλγουολ
Χαλ
Μπρίστολ Σίτι
Νιούκαστλ
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Τσέλσι
Άρσεναλ
Σάντερλαντ
Αλντοσίβι
Ροσάριο Σεντράλ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Τίγκρε
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Σαρλερουά
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Ναντ
Λυών
Μπρεστ
Λοριάν
Λανς
Ρεν
Γκλάντμπαχ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Ντάρμσταντ
Καϊζερσλάουτερν
Σιόν
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λουγκάνο
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Κηφισιά
Ατρόμητος
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Έλτσε
Σεβίλλη
Τζιρόνα
Μπαρτσελόνα
Μαγιόρκα
Φιορεντίνα
Τορίνο
Τζένοα
Νάπολι
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας
Τβέντε
Χέρενφεν
Τσβόλε
Φόλενταμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Ναϊμέγκεν
Χέρακλες
Εστορίλ
Τοντέλα
Εστρέλα Αμαδόρα
Σάντα Κλάρα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Αρούκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Σέλτικ
Νταντί
Ίντερ
Ρόμα
Γιουβέντους
Μπολόνια
Μίλαν
Αταλάντα
Λάτσιο
Κόμο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Πάρμα
Βενέτσια
Βερόνα
Μόντσα