Η μεγάλη πρόκληση της Πολωνίας
Η Ισπανία έρχεται αντιμέτωπη με την ανεβασμένη Πολωνία και έχει ως στόχο τη νίκη που θα διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά. Αρκεί η ισοπαλία στους Πολωνούς για να πετύχουν ένα σπουδαίο επίτευγμα.Τι ισχύει:Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου μαζί με την καλύτερη δεύτερη προκρίνονται στα ημιτελικά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι: 1) Αποτελέσματα στο μεταξύ τους παιχνίδι, 2) Διαφορά τερμάτων στο μεταξύ τους 3) Καλύτερη επίθεση στο μεταξύ τους 4) Συνολική διαφορά τερμάτων 5) Καλύτερη επίθεση 6) Πειθαρχικό κομμάτι 7) Καλύτερη θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στη συνέχεια μετράει η διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου και έπειτα η καλύτερη επίθεση.ΙΣΠΑΝΙΑ
Ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στο Βέλγιο τη δεύτερη αγωνιστική για να παραμείνει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης και εν τέλει έστω και δύσκολα την πήρε. Προηγήθηκε μόλις στο 6' με ωραίο σουτ στην κίνηση του Ντάνι Όλμο στο 24' όμως δέχτηκε την ισοφάριση στο 24'. Ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και άσκησε αρκετή πίεση για να πάρει τη νίκη. Είχε δύο δοκάρια με τον Σεμπάγιος στο 32' και στο 55',στο τέλος όμως άφησε κενούς χώρους στην άμυνα της αλλά για καλή της τύχη δεν το πλήρωσε. Την λύση έδωσε ο Φορνάλς στο 89' με ωραία ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή.
Πλέον θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στην Πολωνία και παράλληλα μη νίκη της Ιταλίας για να περάσει αυτή ως πρώτη. Σε περίπτωση που η "Σκουάντρα Ατζούρα" κερδίσει η Ισπανία τότε χρειάζεται νίκη με τρία γκολ διαφορά για να πάρει την πρόκριση στην τριπλή ισοβαθμία ως πρώτη. Τα πράγματα για την καλύτερη δεύτερη θέση είναι λίγο περίπλοκα από τη στιγμή που Ρουμανία και Γαλλία έχουν 6 βαθμούς στον τρίτο γκρουπ και έναν ακόμη αγώνα μεταξύ τους.
«Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με επαγγελματισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε την κατάλληλη ένταση. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι σαν να είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι Κυπέλλου και χρειαζόμαστε ένα αποτέλεσμα. Ξέρω ότι αν παίξουμε όπως πρέπει θα προκριθούμε ο,τι και να γίνει στο παιχνίδι της Ιταλίας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντε Λα Φουέντε.
Αγωνιστικά Νέα: Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και επιστρέφει ο μέσος της Νάπολι, Φάμπιαν Ρουίζ.
H αποστολή της Ισπανίας:
Τερματοφύλακες: Αντόνιο Σιβέρα (Αλαβές), Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ντάνι Μάρτιν (Σπόρτινγκ Χιχόν)
Αμυντικοί: Χεσούς Βαγέχο (Ρεάλ Μαδρίτης), Α. Μαρτίν (Μάιντζ), Χόρχε Μερέ (Κολωνία),Ουνάι Νούνιεζ (Μπιλμπάο), Μαρτίν Αγγουιρεγκάμπια (Αλαβές), Πολ Λιρόλα (Σασουόλο), Τζούνιορ Φίρπο (Μπέτις)
Μέσοι: Φαμπιάν Ρουίζ (Νάπολι), Κάρλος Σολέρ (Βαλένθια), Μικέλ Μερίνο (Σοσιεδάδ), Ντάνι Σεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μικέλ Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Ιγκόρ Ζουμπελντία (Σοσιεδάδ), Αλφόνσο Πεντράθα (Βιγιαρεάλ), Μαρκ Ρόκα (Εσπανιόλ), Πάμπλο Φορνάλς (Γουέστ Χαμ)
Επιθετικοί: Μπόρχα Μαγιοράλ (Λεβάντε), Μ. Βαγιέχο (Κάντιθ), Ράφα Μιρ (Λας Πάλμας), Ντάνι Όλμο (Ντ. Ζάγκρεμπ)
ΠΟΛΩΝΙΑ
Πέτυχε μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης και επιβλήθηκε με 1-0 της οικοδέσποινας Ιταλίας και πλέον έγινε ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα με ωραίο γυριστό σουτ του Μπιέλικ στο 40' και σε όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού προσπαθούσε να κρατήσει τη νίκη. Αμύνθηκε σωστά, ο Γκραμπάρα ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε ενώ σε μία περίπτωση την έσωσε και το δοκάρι. Στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.
Της αρκεί πλέον ακόμα και η ισοπαλία προκειμένου να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 (οι πρώτοι 4 παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο). Έχει αρκετά δύσκολο έργο απέναντι στους Ισπανούς οι οποίοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη και μάλιστα με διαφορά γκολ. Αν ηττηθούν και δεν κερδίσει η Ιταλία μένουν σίγουρα δεύτεροι. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας τα πάντα θα κριθούν στη συνολική διαφορά τερμάτων.
«Κερδίσαμε το Βέλγιο και την Ιταλία και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Φυσικά και δεν ελπίζουμε σε κανενός τη βοήθεια. Κάποιες φορές τα άλλα αποτελέσματα μας βοηθάνε, αλλά δεν θα το κάνουμε αυτό πρόβλημα. Έξι πόντοι μετά από δύο παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους είναι σπουδαίο επίτευγμα. Το επανέλαβα αρκετές φορές και το είπα και στους παίκτες μου. Εμείς αποφασίζουμε για τα πάντα. Αν κερδίσουμε θα συνεχίσουμε να παίζουμε, αν όχι πρέπει να δούμε και τα άλλα αποτελέσματα», τόνισε ο κόουτς Μιχνίεβιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του ο μπακ Γκούμνι (Λεχ Πόζναν) και είναι διαθέσιμος. Αμφίβολη η συμμετοχή του φορ Κοβνάτσκι,ενδεχόμενη απουσία του θα στοιχίσει σίγουρα στην ομάδα.
H αποστολή της Πολωνίας:
Τερματοφύλακες: Καμίλ Γκραμπάρα (Λίβερπουλ), Τόμας Λόσκα (Γκόρνικ), Ματέουζ Λις (Βίσλα Κρακοβίας)
Αμυντικοί: Πάβελ Μποτσνίεβιτς (Γκόρνικ), Καμίλ Πέστσκα (Κρακόβια), Ματέους Βιετέσκα (Γκόρνικ), Βίκτορ Μπιεντρίτσκι (Γκόρνικ), Ματέουζ Χολόβνια (Λέγκια), Ρόμπερτ Γκούμνι (Λεχ Πόζναν), Ντόμινικ Γιόντσνι (Ποντμπεσκίντζιε), Πάβελ Στολάρσκι (Λέχια Γκντανσκ)
Μέσοι: Πάτρικ Ντζίτσεκ (Πιάστ Γκλίβιτσε), Ντάμιαν Γκάσκα (Βίγκρι Σουβάλκι),Φίλιπ Γιαγκέλο (Ζαγκλέμπιε Λούμπιν), Καμίλ Γιότσβιακ (Λεχ Πόζναν), Μπαρτόζ Καπούτσκα (Έουπεν), Κόνραντ Μίχαλακ (Βίσλα Πλοκ), Γιάκουμπ Πιοτρόφσκι (Πογκόν), Σεμπάστιαν Σζιμάνσκι (Λέγκια), Καμίλ Ντανκόφσκι (Σλασκ), Ζίμον Ζουρκόφσκι (Γκόρνικ)
Επιθετικοί:Ντάβιντ Κοβνάτσκι (Φορτ. Ντίσελντορφ), Καρλ Σβιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Πάτρικ Κλιμάλα (Γιαγκελόνια), Πάβελ Τόμτσικ (Ποντμπεσκίντζιε)
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η Ισπανία θα ψάξει τη νίκη και μάλιστα με αρκετά γκολ προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης ως πρώτη στον όμιλο. Από την άλλη οι Πολωνοί θα παίξουν σίγουρα πιο κλειστά από τη στιγμή που τους βολεύει και η ισοπαλία. Δύσκολο το παιχνίδι σε πολύ χαμηλές τιμές ο άσος θα προτιμήσω το over καθώς θεωρώ ότι οι Ισπανοί έχουν την ποιότητα για να τα καταφέρουν.