Το βαθμολογικό κίνητρο στην Άιντραχτ
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Γκιμαράες και με νίκη προκρίνεται στους «32» της διοργάνωσης. Θα πάρει το εισιτήριο και με ήττα αν παράλληλα ηττηθεί η Σταντάρ στην έδρα της Άρσεναλ. Σε περίπτωση που έρθει ισόπαλη, τότε θα πρέπει η Σταντάρ να μην κερδίσει με πάνω από 2 γκολ διαφορά τους «κανονιέρηδες».ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
Ρέφαρε για την ήττα από την Σταντάρ Λιέγης, φεύγοντας με «διπλό» (2-1) από την έδρα της Άρσεναλ. Δεν απείλησε στο πρώτο μέρος και δέχτηκε το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο στην επανάληψη έφερε… τούμπα το ματς με δύο μακρινά σουτ του Καμάντα (55’, 64’). Δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στη συνέχεια και στις καθυστερήσεις είχε καλή στιγμή για ένα τρίτο γκολ. Έφτασε τους 9 βαθμούς, όντας στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, και θα εξασφαλίσει την πρόκριση με δική της νίκη ή αν ηττηθεί η Σταντάρ. Σε περίπτωση ισοπαλίας και ήττας της Άρσεναλ από τη Σταντάρ θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία όπου πρώτο κριτήριο είναι οι διαφορές τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Βρίσκεται στο -2, έναντι +6 της Άρσεναλ και -4 της Σταντάρ. Δεν μπορεί να βελτιώσει το δικό της συντελεστή αφού παίζει με την 4η Γκιμαράες και έτσι σε περίπτωση δικής της ισοπαλίας, της κάνει νίκη της Σταντάρ έως δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί εις βάρος των Βέλγων.Δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αγνοώντας τη νίκη στο πρωτάθλημα από εκείνο το εμφατικό 5-1 με την Μπάγερν στις 2 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Χέρτα στη Φρανκφούρτη, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε πίσω με 0-2 (30’, 63’) αλλά έκανε το μεγάλο comeback με τα γκολ των Χιντερέγκερ (65’) και Ρόντε (86’) από εκτελέσεις κόρνερ. Αγνοεί τη νίκη στα τέσσερα τελευταία (0-1-3) και βρίσκεται μόλις στην 11η θέση και στο -7 από την τετράδα.
Εν όψει του σημερινού ο τεχνικός της Χίτερ τόνισε: «Θέλουμε να περάσουμε στα νοκ-άουτ και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε με νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση μπλέκουμε σε περίπλοκα σενάρια και δε θέλουμε να εξαρτιόμαστε από άλλα αποτελέσματα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα από ότι στα τελευταία, να μη συναντήσουμε προβλήματα στην περιοχή μας και να επιτεθούμε. Είμαι σίγουρος ότι η Γκιμαράες θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Περιμένω να παραταχθούν με βασικούς, θα θέλουν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση».
Αγωνιστικά Νέα: Προπονήθηκαν κανονικά ο επιθετικός μέσος Γκατσίνοβιτς και ο κεντρικός μέσος Ρόντε και αμφότεροι υπολογίζονται. Παραμένουν σταθερά εκτός ο βασικός φορ Ντοστ και ο βασικός γκολκίπερ Τραπ. Διαθέσιμοι ο κάπτεν/στόπερ Άμπραχαμ και ο χαφ Κορ που ήταν τιμωρημένοι στο πρωτάθλημα.
ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ
Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σταντάρ Λιέγης στην έδρα της και έχασε κάθε μαθηματική ελπίδα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές για να προηγηθούν, με την αντίπαλο της να παίρνει τελικά το προβάδισμα στο 39’ με ανύπαρκτο πέναλτι. Δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Περέιρα, ενώ στην επανάληψη είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει… τούμπα το ματς. Δεν τα κατάφερε και στο τελευταίο κομμάτι χρειάστηκε δύο επεμβάσεις του γκολκίπερ της για να κρατήσει το 1-1 ως το φινάλε.
Στο πρωτάθλημα, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές, επικρατώντας με 2-0 της Πορτιμονένσε στην έδρα της. Προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μπονατίνι και στη συνέχεια δε συνάντησε μεγάλα προβλήματα από την αντίπαλο της. Πέτυχε δεύτερο στο 61’ με όμορφη ενέργεια του Έντουαρντς και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το υπέρ της σκορ ως το φινάλε. Στο 2-2-2 το ρεκόρ της στα έξι τελευταία πρωταθλήματος, βρίσκεται στην 5η θέση και στο -3 από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.
Μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορη, ωστόσο ο τεχνικός της Βιέιρα τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη: «Προφανώς θέλουμε να κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Ξέρουμε όμως ότι θα έχουμε δύσκολο έργο. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με μεγάλη αξία».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Ταπσόμπα και ο επιθετικός μέσος Εβανγκελίστα. Παραμένουν εκτός οι χαφ Αντρέ, Γκουασάο, Αμόα, ο γκολκίπερ Τζόναθαν, οι επιθετικοί μέσοι Ζοάο Κάρλος, Αλμέιδα και ο φορ Όλα Τζον.
Κώστας Καραγιαννόπουλος
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Άιντραχτ θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί διαφορετικά εξαρτιέται από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη Γερμανία αλλά στο σημερινό έχει σαφώς τον πρώτο λόγο απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Γκιμαράες. Με τον άσο όμως στο 1.30 προτιμούμε να μην ασχοληθούμε.
Μίντλεσμπρο
Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Σίτι
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Γουλβς
Λίβερπουλ
Τσέλσι
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπελγράνο
Μπόκα Τζούνιορς
Ουρακάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ουνιόν Σάντα Φε
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Ριντ
Βολφσμπέργκερ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Κλαμπ Μπριζ
Σιντ Τρούιντεν
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σερκλ Μπριζ
Μπαΐα
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Κοριτίμπα
Ιντερνασιονάλ
Νυρεμβέργη
Σάλκε
Μπραουνσβάιγκ
Ντιναμό Δρέσδης
Μπόχουμ
Αννόβερο
Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Ζανκτ Πάουλι
Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χοφενχάιμ
Βέρντερ Βρέμης
Λουκέρνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Βίντερτουρ
Λωζάνη
ΑΕΛ Novibet
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Κηφισιά
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Κολοράντο Ράπιντς
Σεντ Λούις Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
DC Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντάλας
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Ντιέγκο
Τορόντο
Ίντερ Μαϊάμι
Σάρλοτ
Σινσινάτι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπέτις
Ατλέτικο Μαδρίτης
Θέλτα
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Έλτσε
Αλαβές
Κάλιαρι
Ουντινέζε
Λέτσε
Γιουβέντους
Λάτσιο
Ίντερ
Ομόνοια Αραδίππου
Ακρίτας Χλώρακας
ΑΕ Λεμεσού
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας
Σάρπσμποργκ 08
Φρέντρικσταντ
Μπόντο Γκλιμτ
Μπραν
Αμπερντίν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ
Χαρτς
Νταντί
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Χιμπέρνιαν
Σούντσβαλ
Νόρκεπινγκ
Σάντβικενς ΙΦ
Λιουνγκσκίλε
Νόρμπι
Χέλσινγκμποργκ
Έστερσουντ
Φάλκενμπεργκ
Ντέγκερφορς
Μιάλμπι
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Βαστέρας ΦΚ
Γκάις