Με νέο προπονητή οι γηπεδούχοι
Η Ζιλ Βιθέντε φιλοξενεί τη Ρίο Άβε για την 8η αγωνιστική της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύσκολη πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στην Ολέιρος για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι άφησαν εκτός συνέχειας τη Μονκάο.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ
ΤΣημαντικές αλλαγές υπήρξαν στην ομάδα του Μπαρσέλος, κατά τη διάρκεια της διακοπής, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ο -άλλοτε βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού- Ρούι Αλμέιδα «πλήρωσε το μάρμαρο» των κακών αποτελεσμάτων και των προβληματικών εμφανίσεων κι απομακρύνθηκε από τη θέση του. Ο διάδοχός του όπως ανακοινώθηκε ήταν ο Ρικάρντο Σοάρες. Ο τελευταίος μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε λύσει με κοινή απόφαση τη συνεργασία του με τη Μορεϊρένσε κι όπως αποδείχτηκε, είχε ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκου της Ζιλ Βιθέντε στο εκτός έδρας παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου με την Ολέιρος. Εκεί κινδύνευσε να αποκλειστεί από ένα σύνολο που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία, όμως πήρε τελικά την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Αν και είχε τον έλεγχο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις απαραίτητες ευκαιρίες για να σκοράρει και το ενενηντάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν δυνάμεις όμως αμύνονταν σθεναρά. Μάλιστα στο 112’ έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκράκα, ενώ στο 118’ είδε την κόκκινη κάρτα και δεύτερος παίκτης τους. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Στα πέναλτι πάντως αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Ουνιάο Λεϊρία.
Όσον αφορά την πορεία του κλαμπ στην Πριμέιρα Λίγκα, αυτή δεν κρίνεται ικανοποιητική και γι’ αυτόν το λόγο αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή στην άκρη του πάγκου. Μετά από τρία παιχνίδια χωρίς ήττα, ακολούθησε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών αποτυχιών. Έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, πάνω μόνο από την ουραγό Πορτιμονένσε η οποία αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα.
Το Σάββατο η ομάδα βυθίστηκε στο πένθος μετά την είδηση για τον θάνατο του 67χρονου Βίτορ Ολιβέιρα. Ο τελευταίος ήταν προπονητής της την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Αγωνιστικά Νέα: Ένα και μοναδικό πρόβλημα αυτό του αμυντικού Ταλόσα (7/0). Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι. ΡΙΟ ΑΒΕ
Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μονκάο -ομάδα τέταρτης κατηγορίας- για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για ροτέισον και για να πάρουν ευκαιρίες ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν. Η νίκη-πρόκριση ήρθε με σκορ 1-2, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει η ομάδα με την απόδοσή της, με δεδομένο ότι η αντίπαλος ήταν απλώς ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Μόλις στο 3’ ο Γκαμπριελζίνιο σκόραρε και την έβαλε σε θέση «οδηγού». Το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Μεσίνο πέτυχε το 0-2, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να μειώνουν με τέρμα του Ροντρίγκες στο 51’. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Η Ρίο Άβε προσπαθεί ακόμα να βρει τα πατήματά της, μετά τη μεγάλη ευκαιρία πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Μίλαν. Η πορεία της στο πρωτάθλημα είναι μέτρια. Η συγκομιδή των 10 βαθμών τη φέρνει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ξανά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ούτως ώστε να δοκιμάσει εκ νέου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τα έξι από τα επτά ματς της ήταν Under.
«Το πορτογαλικό Κύπελλο είναι ένας δύσκολος θεσμός για όλες τις ομάδες που συμμετέχουμε. Θέλουμε να φτάσουμε μακριά και πήραμε την πρόκριση, όμως δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από την ομάδα. Παρά την πρόκριση θα πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να πάρουμε βαθμούς για να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος» σχολίασε ο προπονητής του κλαμπ, Μάριο Σίλβα.
Αγωνιστικά Νέα: Έτοιμος μετά από καιρό ο χαφ Γιαμπόρ (3/0). Εκτός πλάνων από την αρχή της σεζόν ο αριστερός μπακ Ματέους Ρέις (0/0) ο οποίος έχει απασχολήσει και τον Ολυμπιακό. Παραμένουν τα προβλήματα του έμπειρου πλάγιου οπισθοφύλακα Φάμπιο Κοεντράο (1/0) και του επιθετικού Ρονάν (3/0). Δεν έχουν αγωνιστεί φέτος ο δεξιός μπακ Ζούνιο (0/0) και ο αμυντικός Πινάκερ (0/0).
Εκτίμηση
Η Ζιλ Βιθέντε θέλει με τον Ρικάρντο Σοάρες στον πάγκο της αντί του Ρούι Αλμέιδα ο οποίος απέτυχε κι απομακρύνθηκε από την τεχνική της ηγεσία, να ανακάμψει στη βαθμολογία και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Το «εμπόδιο» της Ρίο Άβε όμως είναι πολύ υψηλό και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ξεπεραστεί. Είναι βέβαιο ότι οι γηπεδούχοι θα έχουν αμυντικούς προσανατολισμούς και ως πρώτο μέλημα να μην παραβιαστεί η εστία τους. Αντίστοιχα λειτουργούν όμως και οι φιλοξενούμενοι. Το ματς είναι πιθανό να κριθεί στο γκολ και γι’ αυτόν το λόγο επιλέγουμε το ενδεχόμενο να μην σημειωθεί περισσότερο από ένα τέρμα.
Νόριτς
Μπέρμιγχαμ
Ρέξαμ
Ίπσουιτς
Μίλγουολ
Πόρτσμουθ
Γουότφορντ
Ντέρμπι
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Μίντλεσμπρο
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Τσέλσι
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Λιντς
Πλατένσε
Μπαράκας Σεντράλ
Σέντραλ Κόρδοβα
Τίγκρε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ουρακάν
Μπάνφιλντ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ντέντερ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Λέουβεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Αντβέρπ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μετς
Τουλούζ
Παρί
Λανς
Μονακό
Σάλκε
Μαγδεμβούργο
Λειψία
Ντόρτμουντ
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Βόλφσμπουργκ
Άουγκσμπουργκ
Γκρασχόπερς
Ζυρίχη
Σερβέτ
Σεντ Γκάλεν
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Παναιτωλικός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νάσβιλ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Τορόντο
Ντιναμό Χιούστον
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
DC Γιουνάιτεντ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Κολόμπους Κρου
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σινσινάτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Όστιν
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Σάρλοτ
Σαν Ντιέγκο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ
Οσασούνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Ράγιο Βαγιεκάνο
Κάλιαρι
Λάτσιο
Λέτσε
Ίντερ
Πάφος
Ανόρθωση
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ακρίτας Χλώρακας
Απόλλων Λεμεσού
Εθνικός Άχνας
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Μπρέντα
Φόλενταμ
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
AVS Φουτεμπόλ
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Φόλκερκ
Πόρτο
Πάσος Φερέιρα
Τοντέλα
Πορτιμονένσε
Μπελενένσες Σαντ
Φαμαλικάο
Μποαβίστα
Φαρένσε
Μαρίτιμο