Ωραία μπάλα από την Μποταγόφκο, έχει πολλά να λύσει η Γκρέμιο
ΓΚΡΕΜΙΟ
Στην πρεμιέρα της Σέριε Α, έχασε με 2-1 από τη Φλουμινένσε εκτός έδρας, σε ένα ματς που κρίθηκε στο δεύτερο μέρος. Δέχτηκε ασφυχτική πίεση, βρέθηκε πίσω με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο (46', 59') και έκτοτε προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Μείωσε στο 75' με τον Βινίσιους, ενώ ο ίδιος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, με την ομάδα του Λούις Κάστρο να μην αποφεύγει τελικά την ήττα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές μιας και την Κυριακή έδωσε παιχνίδι με την Ζουβεντούδε για το πολιτειακό πρωτάθλημα Γκαούσο (1-1), σε ένα άκρως επεισοδιακό 90λεπτο με τρεις αποβολές.
Προέρχεται από τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, με ήττες από Ίντερ και Φλουμινένσε καθώς και την ισοπαλία εναντίον της Ζουβεντούδε. Παρά την άσχημη εβδομάδα, έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Γκαούτσο, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Νόβο Χαμπούργκο. Τη νίκη έθεσε στόχο στο σημερινό ο προπονητής, Κάστρο.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένουν οι Μάρτιν Μπράιθγουεϊτ και Ματίας Βιγιασάντι λόγω τραυματισμών. Οι απουσίες αυτές μειώνουν τις επιλογές στην κορυφή και αναγκάζουν τον Κάστρο να ζητήσει ακόμη περισσότερη δημιουργία από τα χαφ. Στο ματς πρωταθλήματος παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Οι δύο αμυντικοί μέσοι έμειναν χαμηλά για να δίνουν την πρώτη πάσα και να βοηθούν στην ανάπτυξη, ενώ οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί κινήθηκαν ψηλά, με στόχο τις σέντρες και τα γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή. Αμυντικά, η Γκρέμιο αντιμετώπισε πολυποίκιλες δυσκολίες.
ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ
Στην πρεμιέρα της Σέριε Α επικράτησε με 4-0 της Κρουζέιρο εντός έδρας, σκορπώντας χαμόγελα στους οπαδούς της κυρίως με την εμφάνισή στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα! Ντανίλο με δύο γκολ (48’, 85’) και Μαρτίνς (76’), Αρτούρ (90+1’) ήταν οι σκόρερ για την Φόγκο, που χτύπησε στις αντεπιθέσεις μετά το 1-0 φτάνοντας σε μια θριαμβευτική νίκη.
Ο Μαρτίν Ανσέλμι παρέταξε την ομάδα του, επίσης, με 4-2-3-1, όμως με διαφορετική φιλοσοφία. Έκλεισε τον άξονα και επιδίωξε άμεσες κάθετες μεταβιβάσεις μετά από κλέψιμο. Οι πλάγιοι μπακ ανέβαιναν επιλεκτικά, δίνοντας πλάτος όταν η μπάλα κυκλοφορούσε με ασφάλεια, ενώ οι μεσοεπιθετικοί πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή με συνέπεια.
Ακολούθησε η ήττα με 0-1 από τη Φλουμινένσε στο κλάσικο Καριόκα για το ομώνυμο πολιτειακό πρωτάθλημα, που έβαλε τέλος σ' ένα σερί τριών νικών.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός βρίσκονται οι Κορέα, Ράμοςκαι Μάρσαλ, ενώ ο Πανταλεάο συνεχίζει αποθεραπεία στο γόνατο. Ο βασικός κορμός παραμένει διαθέσιμος.
Εκτίμηση
Η Γκρέμιο έχει την έδρα, αλλά ίσως στην παρούσα φάση μόνο αυτή. Περιορισμένες οι λύσεις της στην επίθεση, λόγω των τραυματισμών. Η Μποταφόγκο, από την άλλη, έχει ξεκάθαρο πλάνο, πιέζει σωστά και τελειώνει τις φάσεις με ακρίβεια. Η εικόνα των ομάδων στην πρώτη αγωνιστική επιτρέπει το ρίσκο υπέρ των φιλοξενούμενων.
Μπλάκμπερν
Πρέστον
Ροσάριο Σεντράλ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Χιμνάσια Μεντόζα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπόκα Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Γάνδη
Σερκλ Μπριζ
Μπρεστ
Μαρσέιγ
Γκρόιτερ Φιρτ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Μπόχουμ
Νυρεμβέργη
Μάιντζ
Αμβούργο
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Έλτσε
Σασσουόλο
Βερόνα
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
ΑΕ Λεμεσού
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Άρης Λεμεσού
Φορτούνα Σιτάρντ
Εξέλσιορ
Εστρέλα Αμαδόρα
Τοντέλα
Σάο Πάουλο
Φλουμινένσε
Σαπεκοένσε
Μιρασόλ
Παλμέιρας
Κορίνθιανς
Βιτόρια Μπαΐα
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Ατλέτικο Παραναένσε
Ατλέτικο Μινέιρο
Μπαΐα
Σάντος
Ρέμο
Φλαμένγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Κοριτίμπα
Ιντερνασιονάλ