Με το Over στο Γκάμλα Ούλεβι
ΓΚΑΙΣ
H Γκάις έκανε τεράστια νίκη στο ματς της 22ης αγωνιστικής πριν από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, επικρατώντας με 3-0 εκτός έδρας της Μιάλμπι με τα γκολ των Φάγκεργιορντ (13’) και Βάσιτς (54’, 59’).
Με βάση την εικόνα που είχε την περσινή χρονιά που βγήκε την Ευρώπη η φετινή της πορεία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πισωγύρισμα, μιας και δεν έχει σταθεροποιήσει σε κανένα σημείο της σεζόν την απόδοσή της και κινείται σε ρηχά νερά.
Δεν έδωσε κάποιο φιλικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια της διακοπής και δούλεψε σε αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού της, όπως η επίθεση, η οποία δεν λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στο πρωτάθλημα. Έχει πετύχει 28 γκολ σε 22 παιχνίδια, που είναι μια μέτρια συγκομιδή.
Ο προπονητής τόνισε πως για το ματς με τη Σίριους θέλει από την ομάδα του να διατηρήσει την ένταση στο παιχνίδι της, να πιέσει με συνέπεια και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.
Βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης με 30 βαθμούς και βρίσκεται στο -11 από την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, μετρώντας δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένουν ο χαφ Χόλμεν (1 συμ.) και ο δεξιός εξτρέμ Λούντγκρεν (-) και ο χαφ Γκράβιους (1 συμ.) Nέο πρόβλημα αυτό του χαφ Θόρλεκσον (19 συμ. / 4 γκολ). Επιστρέφουν στη δράση ο στόπερ Καρντακλίγια (13 συμ. / 1 γκολ), ο βασικός επιθετικός Σάλτερ (18 συμ. / 6 γκολ) και ο βασικός στόπερ Άγκρεν (19 συμ.) που εξέτισε την τιμωρία του.
ΣΙΡΙΟΥΣ
Η Σίριους επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Έργκριτε για την 22η αγωνιστική της Allsvenskan πριν από τη διακοπή των εθνικών ομάδων. Κάστεγκρεν (7’) και Σβένσον (62’) τα γκολ ενώ μείωσε στις καθυστερήσεις η Έργκριτε σε 2-1 (90+4).
Κανείς δεν περίμενε ότι θα αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού, όμως εκείνη παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι έχασε κομβικούς παίκτες και κυρίως το βαρύ πυροβολικό και πρώτο σκόρερ της Ούρε, συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα. Συνέχισε να δουλεύει στα καλά της στοιχεία και πλέον έχει μόλις 8 αγωνιστικές μπροστά της για να γράψει ιστορία.
Έδωσε ένα φιλικό κατά τη διάρκεια της διακοπής με αντίπαλο την Μπρόντμπι με την οποία ήρθε ισόπαλη με 1-1, με τον Λίντμπεργκ να σκοράρει.
Βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης με 51 βαθμούς στο +8 από τη 2η στην βαθμολογία Χάμαρμπι και έχει κάνει τρεις κολλητές νίκες.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικό πρόβλημα είναι αυτό του βασικού χαφ Λίντμπεργκ (22 συμ./ 3 γκολ) που συμπλήρωσε κάρτες και τιμωρήθηκε. Ως αμφίβολος παρουσιάζεται ο σημαντικός επιτελικός χαφ Λιμάτα (11 συμ. / 4 γκολ).
Εκτίμηση
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που η καθεμία έχει τα δικά της όπλα για να παλέψει. Η Γκάις παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα στα εντός έδρας παιχνίδια της. Προέρχεται από εμφατική νίκη με 3-0 απέναντι στη Μιάλμπι, ωστόσο ενδέχεται η διακοπή να την επηρεάσει όχι με θετικό τρόπο. Επί προσθέτως έχει και απουσίες που μπορούν να αποδειχθούν κομβικές. Η Σίριους έχει κάνει μεγάλα αποτελέσματα μακριά από την έδρα της, για αυτό και είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Δεν θα πάμε με το αποτέλεσμα στο ζευγάρι, αλλά θα επιλέξουμε το Over μιας και το πρόσφατο παρελθόν στα μεταξύ τους δείχνει γκολ. Φρέσκια προσφορά*, μόλις έσκασε!👇
Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Λιντς
Χαλ
Μπρέντφορντ
Ρίβερ Πλέιτ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αλντοσίβι
Μπελγράνο
Μπαράκας Σεντράλ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπεντιέντε
Μπόκα Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ροσάριο Σεντράλ
Ουρακάν
Λασκ Λίντσερ
Σάλτσμπουργκ
Στουρμ Γκρατς
Ριντ
Γάνδη
Άντερλεχτ
Γκενκ
Σταντάρ Λιέγης
Κλαμπ Μπριζ
Σιντ Τρούιντεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σερκλ Μπριζ
Σάντος
Μπαΐα
Ανζέ
Λοριάν
Μαρσέιγ
Χάβρη
Οσέρ
Λε Μαν
Ρεν
Στρασβούργο
Τουλούζ
Τρουά
Μονακό
Λιλ
Φράιμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπραουνσβάιγκ
Αννόβερο
Όσναμπρικ
Γκρόιτερ Φιρτ
Χόλσταϊν Κίελ
Ντιναμό Δρέσδης
Άαρχους
Βίμποργκ
Χόρσενς
Σοντερίσκε
Σίλκεμποργκ
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Λίνγκμπι
Βασιλεία
Γκρασχόπερς
Σιόν
Λωζάνη
Τουν
Λουγκάνο
Πανιώνιος
Μαρκό
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΟΚ Β'
Πανθρακικός
Άστερας Τρίπολης Β'
Άρης
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Καλαμάτα
ΟΦΗ
ΠΑΟΚ
Βόλος Elabet
Παναθηναϊκός
Λος Άντζελες
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σεντ Λούις Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σάρλοτ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Ντάλας
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Αταλάντα
Φροζινόνε
Τζένοα
Βενέτσια
Λέτσε
Γιουβέντους
Ουντινέζε
Μίλαν
Ίντερ
Φιορεντίνα
ΑΕ Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Καρμιώτισσα
Απόλλων Λεμεσού
Πούμας
Τίγκρες
Μοντερέι
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Στρόμεν
Στρομσγκόντσετ
Σάντνες Ουλφ
Λιν
Στάμπαεκ
Οντ
Σογκντάλ
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Έγκερσουντ
Μος
Ασάνε
Χάουγκεσουντ
Χοντ
Αϊντχόφεν
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Τβέντε
Ναϊμέγκεν
Χρόνινγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Άγιαξ
Φορτούνα Σιτάρντ
Εξέλσιορ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ακαντέμικο Βίσεου
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπράγκα
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Μάδεργουελ
Χαρτς
Χιμπέρνιαν
Σέλτικ
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Έλφσμποργκ
Χάκεν
Γιουργκόρντεν
Βαστέρας ΦΚ
Κάλμαρ
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Έργκριτε
Ντέγκερφορς
Μιάλμπι
Χάλμσταντ
1x οβερ 1.5