Σε αναζήτηση ταυτότητας
ΑΛΒΕΡΚΑ
Η Αλβέρκα πήγε με τα ψέματα να αρπάξει το βαθμό στην έδρα της Σάντα Κλάρα, αλλά τελικά λύγισε από κόρνερ στο 97’ για να χάσει 2-1. Ανταγωνιστική μεν, ωστόσο επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτη (3 τελικές/0 κόρνερ). Συνολικά στο 1-1-4. Η μοναδική νίκη στο προηγούμενο εντός με το 1-0 επί της Τοντέλα. Έχει επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία μετά από 21 χρόνια. Το ζήτημα είναι ότι άλλαξε όλη την περσινή ομάδα και υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Από την άλλη διατηρεί ανταγωνιστικά στοιχεία. Οι δύο ήττες είναι από Μπράγκα και Μπενφίκα, ενώ στις ήττες από Μορεϊρένσε και Σάντα Κλάρα δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Μέχρι στιγμής μετράει 5/6 Over 2,5 και 4/6 G/G.
Αγωνιστικά Νέα: Ο εξτρέμ Τσικίνιο (4/0) δεν έχει ακόμη αναρρώσει από μυϊκό τραυματισμό και παραμένει εκτός αποστολής. Από το ξεκίνημα εκτός ο εξτρέμ Λέο Τσου. Νέα απουσία ο κεντρικός αμυντικός Στίβεν Μπασέγια (3/0), καθώς έχει ενταχθεί στην ομάδα της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών.
ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ
Η Γκιμαράες με κάπως πιο θετικά σημάδια από τα δύο τελευταία αποτελέσματα, αλλά χωρίς να πείθει απόλυτα στο πλαίσιο της μεταμόρφωσης που επιχειρεί. Στο ντέρμπι με την Μπράγκα έχασε πέναλτι στο 1-1, όμως συνολικά είχε χαμηλότερο έλεγχο του γηπέδου. Προηγήθηκε το 2-0 στην Αμαδόρα, όπου περισσότερο εκμεταλλεύτηκε την αντίπαλη ανασφάλεια. Ο τεχνικός Λουίς Πίντο δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, καθώς αποβλήθηκε στις τελευταίες στιγμές του ντέρμπι, αλλά είναι σίγουρος για τη δουλειά που έγινε όλη την εβδομάδα και την ικανότητα των βοηθών του. «Αυτό που έχουμε δεν μπορεί να χτιστεί από τη μία μέρα στην άλλη. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και στη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση», δήλωσε ο 36χρονος προπονητής, ενώ αναγνώρισε ότι η Αλβέρκα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα, την οποία αντιμετώπισε στη δεύτερη κατηγορία ως τεχνικός της Τοντέλα. Τα 5/6 παιχνίδια ως τώρα με 2-3 γκολ. Έχει κρατήσει μόνο μία καθαρή εστία.
Αγωνιστικά Νέα: Άτυχος ξανά ο επιθετικός Γκουστάβο Σλίλβα (6/1), θα υποβληθεί σε επέμβαση στον δεξί μηρό και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τέσσερις μήνες. Με ερωτηματικό δίνεται ο εφεδρικός χαφ Γκονσάλο Νογκουέιρα (2/0).
Εκτίμηση
Και οι δύο ομάδες βρίσκονται ακόμα σε αναζήτηση ταυτότητας. Φυσικά η Γκιμαράες είναι πιο μεγάλο όνομα, έρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα κι έχει φτιάξει λίγο καλύτερο ηθικό, αλλά αυτό μπορεί να το κοντράρει ο ενθουσιασμός της Αλβέρκα στην έδρα της. Η οποία ζόρισε και την Μπενφίκα, ενώ είχε κάνει αρκετές φάσεις και στην Μπράγκα. Θέλει προσοχή το διπλό-φαβορί. Θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε προς το συνδυαστικό Χ2 & G/G στο 2,50+.
Άγιαξ
Γαλατασαράι
Κλαμπ Μπριζ
Μπαρτσελόνα
Μαρσέιγ
Αταλάντα
Καραμπάγκ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ντόρτμουντ
Μπενφίκα
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Πάφος
Βιγιαρεάλ
Νιούκαστλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Πόρτο
Ζιλ Βιθέντε
Μορεϊρένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Φαμαλικάο
Μπράγκα
Σάντα Κλάρα
Εστορίλ
Ρίο Άβε
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Τοντέλα
Κάζα Πία
AVS Φουτεμπόλ