Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανέλαβε τον Πανθρακικό ο Ελευθερόπουλος

Ανέλαβε τον Πανθρακικό ο Ελευθερόπουλος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/9/2015 14:22
Προπονητής του Πανθρακικού είναι και επίσημα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός διαδέχεται τον Μανουέλ Ρόκα και θα έχει για βοηθό του τον Στέλιο Βενετίδη.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι ο αντικαταστάτης του Μανουέλ Ρόκα στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται από χθες στην Κομοτηνή και το Σάββατο (19/9) έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την ομάδα της Θράκης.

Βοηθός του θα είναι ο Στέλιος Βενετίδης, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ΑΕΚ Λάρνακας και στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ανακοίνωση:


«Ο Πανθρακικός ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.

Άμεσος συνεργάτης του νέου μας προπονητή θα είναι ο Στέλιος Βενετίδης.

Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη και τον Στέλιο στην «οικογένεια» του Πανθρακικού και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους
».

Το προφίλ του Ελευθερόπουλου, όπως το παρουσίασε η ΠΑΕ:


O Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση του Πανθρακικού μας και το www.panthrakikos.com παρουσιάζει την ποδοσφαιρική και την προπονητική καριέρα του νέου προπονητή της ομάδας της Κομοτηνής.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Γεννημένος στον Πειραιά στις 7 Αυγούστου 1976, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μεγάλωσε στην ιστορική συνοικία «Χατζηκυριάκειο». Δευτέρα με Παρασκευή αφοσιωνόταν στο σχολείο και το διάβασμα, εξ ου και το ότι σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όμως το Σαββατοκύριακο οι γονείς του τον έχαναν. Από μικρή ηλικία ήταν συνεχώς με μια μπάλα... στα χέρια και τα πόδια! Άλλωστε, στην αγαπημένη του αλάνα υπήρχαν πλάι πλάι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κι ένα του μπάσκετ. Μια συζήτηση με τον πατέρα του, όμως, ήταν αρκετή ώστε να πειστεί μέσα σε ένα βράδυ να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο και να γίνει τερματοφύλακας. Από παιδί είχε ταλέντο, φυσικά προσόντα, προσωπικότητα, την καλώς εννοούμενη τρέλα καθώς και την αυτοπεποίθηση, ώστε να πετύχει σε μια θέση που, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, είναι ξεχωριστό άθλημα μες στο ίδιο το άθλημα!

Ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου εντάχθηκε όταν μια ημέρα τον ανακάλυψαν τυχαία οι «ερυθρόλευκοι», ενώ έπαιζε μπάλα στη γειτονιά του. Προωθήθηκε νωρίς στην πρώτη ομάδα και τη σεζόν 1994-1995 παραχωρήθηκε δανεικός στην Προοδευτική. Εκεί είχε την πρώτη του γεμάτη σεζόν ως επαγγελματίας παίκτης. Ο Κορυδαλλός ήταν το «ποδοσφαιρικό Πανεπιστήμιο» για τον ίδιο.

Γαλουχήθηκε σαν χαρακτήρας και μέσα από τις εμφανίσεις του κέρδισε μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού την επόμενη χρονιά. Ξεκίνησε την περίοδο 1995-1996 ως τρίτος τερματοφύλακας και στην πορεία, πριν καν συμπληρώσει τα 20 του, έγινε βασικός κι αναντικατάστατος και τέλος της χρονιάς πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο.

Ακολούθησε μια οκταετία στον Ολυμπιακό, κατά τη διάρκεια της οποίας απέκτησε σπουδαίες παραστάσεις παίζοντας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και με το «σπαθί» του ανάγκασε πολλούς να τον θεωρούν έναν από τον καλύτερο Έλληνα γκολκίπερ.

Το 2000, μάλιστα, οι Ιταλοί τερματοφύλακες, στην ετήσια γιορτή τους, τον βράβευσαν ως τον κορυφαίο πορτιέρο στην Ευρώπη εκείνης της περιόδου. Με την ομάδα του Πειραιά κατέκτησε 7 Πρωταθλήματα (1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003) και 1 Κύπελλο Ελλάδας (1999). Αυτό το κεφάλαιο της καριέρας του ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2004, με τον Ελευθερόπουλο να αποφασίσει να αγωνιστεί στην Ιταλία.

Για μια πενταετία διέγραψε μια αξιοπρόσεχτη καριέρα στη γειτονική χώρα. Πρώτος «σταθμός» της πορείας του στην Ιταλία ήταν η Μεσίνα και 1,5 χρόνο μετά υπέγραψε σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης. Φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν, έστω κι αν με αυτή δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο παιχνίδι κι έτσι δόθηκε δανεικός στη Ρόμα.

Το καλοκαίρι του 2006 μετακινήθηκε στην Άσκολι, ενώ την επόμενη διετία υπερασπίστηκε την εστία της Σιένα. Το 2009 αποχώρησε από το Καμπιονάτο, έχοντας καταγράψει συνολικά πάνω από 40 συμμετοχές στη Serie A.

Επέστρεψε στην Ελλάδα κι αγωνίστηκε τη σεζόν 2009-2010 στον ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας 16 εμφανίσεις, την επόμενη στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με 28 συμμετοχές, ενώ η τελευταία του ομάδα ως ποδοσφαιριστής ήταν ο Πανιώνιος. Το καλοκαίρι του 2011 φόρεσε τα κυανέρυθρα, ωστόσο το Δεκέμβριο της αγωνιστικής περιόδου που ακολούθησε τα προβλήματα τραυματισμών, που χρόνια τον ταλαιπώρησαν, τον ανάγκασαν να «κρεμάσει» τα γάντια του
.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Στον Πανιώνιο, ωστόσο, έκανε το πρώτο του βήμα σαν προπονητής την επόμενη χρονιά. Έμεινε στον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης από το Μάιο του 2012 μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου του 2013, έχοντας σαν απολογισμό 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 15 ήττες σε 25 παιχνίδια συνολικά σε Super League και Κύπελλο και προλαβαίνοντας να βάλει τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην κατηγορία, στο τέλος εκείνης της σεζόν.

Τη σεζόν 2013-2014 εργάστηκε για ένα εξάμηνο στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ Λάρνακας, μετρώντας 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 15 αγώνες. Πέρυσι τον Ιανουάριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου, κάνοντας ως το τέλος μεγάλη προσπάθεια με τη θεσσαλική ομάδα για την άνοδο στη Super League, χωρίς επιτυχία, όμως, εν τέλει. Παρόλα αυτά, ο απολογισμός της θητείας του στο Βόλο ήταν θετικός, καθώς με τον ίδιο στην άκρη του πάγκου η ομάδα πανηγύρισε 13 νίκες, ενώ είχε, επίσης, 2 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Από σήμερα, ο 39χρονος Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα κρατάει στα χέρια του το «τιμόνι» του Πανθρακικού, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα μας στην εξασφάλιση του στόχου της παραμονής στη Super League για 5η διαδοχική σεζόν και 7η συνολικά στην ιστορία του συλλόγου
.

Το προφίλ του Βενετίδη όπως το παρουσίασε η ΠΑΕ:


Ο Στέλιος Βενετίδης θα κάθεται από σήμερα στον πάγκο του Πανθρακικού και το www.panthrakikos.com παρουσιάζει την ποδοσφαιρική και την προπονητική καριέρα του ανθρώπου ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του νέου μας προπονητή.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Θρακιώτης, γεννημένος στην Ορεστιάδα στις 19 Νοεμβρίου του 1976, ο Στέλιος Βενετίδης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη γενέτειρά του και πιο συγκεκριμένα στον Ορέστη Ορεστιάδας. Αγωνίστηκε στην ομάδα της πόλης του μέχρι το 1996, όταν κι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με την ένταξή του στη Skoda Ξάνθη. Εκεί έμεινε για μια τριετία και το καλοκαίρι του 1999 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας την αγωνιστική περίοδο 2000-2001.

Το καλοκαίρι του 2001 προστέθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού κι αποτελώντας βασικός στέλεχος της ομάδας του Πειραιά, ως και το 2006, κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (2002, 2003, 2005, 2006) και 2 Κύπελλα (2005, 2006). Ο επόμενος και τελευταίος «σταθμός» της ποδοσφαιρικής του διαδρομής ήταν η Λάρισα, την οποία βοήθησε, μεταξύ άλλω, να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2007. Το 2012, έπειτα από μια εξαετία στη θεσσαλική ομάδα, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, στα 36 του χρόνια.

Παράλληλα, ο Στέλιος Βενετίδης αγωνίστηκε και 42 φορές με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και το 2004 ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας που έκανε υπερήφανους εκατομμύρια Έλληνες, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία
.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Έπειτα από το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Στέλιος Βενετίδης αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική κι από τη σεζόν 2013-2014, όταν μαζί πήγαν στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας (6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 15 αγώνες), αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Τον ακολούθησε, εξάλλου και στον Ολυμπιακό Βόλου πέρυσι, με απολογισμό 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 9 ήττες σε 24 αναμετρήσεις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.