Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο Κράμερ, δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν του ‘70

«Έφυγε» ο Κράμερ, δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν του ‘70

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/9/2015 01:52
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο Ντέτμαρ Κράμερ, ο προπονητής που οδήγησε την Μπάγερν στην κατάκτηση των Κυπέλλων Πρωταθλητριών 1975 και 1976.

Η Μπάγερν Μονάχου και το γερμανικό ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια του Ντέτμαρ Κράμερ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών.

Ο εκλιπών, είχε γεννηθεί στις 4 Απριλίου του 1925 στο Ντόρτμουντ και ήταν γνωστός ως «Καθηγητής του Ποδοσφαίρου» αλλά και ως «Ναπολέων», λόγω του μικρού του ύψους (1.61 μ.).

Αποτελεί προπονητή-θρύλο της Μπάγερν Μονάχου, αφού αντικατέστησε τον μεγάλο Ούντο Λάτεκ και οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών το 1975 και 1976!

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε μικρές γερμανικές ομάδες και τη δεκαετία το 1960 συνεργάστηκε με τη γερμανική ομοσπονδία. Το 1966 ήταν βοηθός του Χέλμουτ Σεν στο Μουντιάλ της Αγγλίας, όπου οι Γερμανοί τερμάτισαν δεύτεροι.

Θεωρείται ο «πατέρας» του ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας, βελτιώνοντας την Εθνική ομάδα αλλά και καθιερώνοντας την ιαπωνική λίγκα. Μπορεί να έφυγε από την ασιατική χώρα το 1964, ωστόσο του πιστώνεται η πορεία της Εθνικής ομάδας μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του 1968.

Εργάστηκε επίσης στις Εθνικές Αιγύπτου, ΗΠΑ, Μαλαισίας, Ταϊλάνδης, στις Ελπίδες της Κορέας, αλλά και σε Χέρτα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αλ Ιτιχάντ και Λεβερκούζεν. Τη σεζόν 1981-82 βρέθηκε και από τα μέρη μας, αφού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη, με τους «κίτρινους» να τερματίζουν στην 5η θέση.

«Για εμένα είναι μία πατρική φιγούρα, ένας φίλος και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής στην αρχή της καριέρας μου» δήλωσε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και πρόσθεσε: «Σε ένα μεγάλο βαθμό εξ' αιτίας του είχα τόσο μεγάλη επιτυχία στο ποδόσφαιρο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.