Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: «Διπλό» στη Βοσνία για Κύπρο

Προκριματικά Euro: «Διπλό» στη Βοσνία για Κύπρο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/9/2014 23:48
Με τον Χριστοφή να πετυχαίνει δύο γκολ (45’, 73’) και τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει πέναλτι του Πιάνιτς στο 90’, η Κύπρος πήρε σπουδαίο «διπλό» με 2-1 στην έδρα της Βοσνίας, που προηγήθηκε στο 6’ με τον Ιμπίσεβιτς, και πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά τον Αύγουστο του 2007!

Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε στην έδρα της Βοσνίας η Κύπρος, η οποία κέρδισε με 2-1 τους Βόσνιους και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή του 2ου ομίλου με 3 βαθμούς!

Η Βοσνία κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό με γκολ του Ιμπίσεβιτς και είχε καλές στιγμές για να πετύχει δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο 45’ ο Χριστοφή με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για την Κύπρο!

Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ανατροπή στην επανάληψη, «γράφοντας» το 2-1 με ωραίο τελείωμα στο 74’, με την Κύπρο να αντέχει στη συνέχεια την πίεση των γηπεδούχων και να παίρνει μια ιστορική νίκη.

Οι Βόσνιοι είχαν δοκάρι στο 83’ με τον Μπέρσιτς και στο 90’ ο Γιωργαλλίδης απόκρουσε πέναλτι του Πιάνιτς, κρατώντας το 2-1 μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα η Κύπρος να πάρει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη από τον Αύγουστο του 2007, αυτή με 1-0 κόντρα στο Σαν Μαρίνο με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο.

Νίκη με Μπέιλ για Ουαλία


Προκριματικά Euro: «Διπλό» στη Βοσνία για Κύπρο
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ουαλία κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ανδόρα χάρη σε δύο τέρματα του Γκάρεθ Μπέιλ (22’, 83’).

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό με πέναλτι του Λίμα, ωστόσο ο Μπέιλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο άσος της Ρεάλ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά στο 22’ ενώ ο ίδιος με όμορφη εκτέλεση φάουλ στο 83’ χάρισε τη νίκη στην Ουαλία η οποία ισοβαθμεί με την Κύπρο στην κορυφή.

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας του Ισραήλ με το Βέλγιο για τον ίδιο όμιλο έχει αναβληθεί από τα τέλη Αυγούστου για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στη Γάζα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Κύπρος 3
2. Ουαλία 3
3. Βοσνία 0
4. Ανδόρα 0
5. Βέλγιο 0*
6. Ισραήλ 0*

* Ματς λιγότερο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.