Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Με έκπληξη ξεκίνησε ο όμιλος της Ελλάδας

Προκριματικά Euro: Με έκπληξη ξεκίνησε ο όμιλος της Ελλάδας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/9/2014 21:14
Με έκπληξη ξεκίνησε ο όμιλος στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς η Β. Ιρλανδία κέρδισε με 2-1 μέσα στην Ουγγαρία και μάλιστα με ανατροπή.

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2016 η Β. Ιρλανδία, καθώς η ομάδα του Ρόι Κάρολ κέρδισε με 2-1 στη Βουδαπέστη την Ουγγαρία, η οποία μαζί με την Ρουμανία αποτελούν θεωρητικά τους δύο κύριους αντιπάλους της Ελλάδας για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στα τελικά της Γαλλίας.

Μάλιστα οι Ούγγροι πήραν προβάδισμα στο 75ο λεπτό με γκολ του Πρίσκιν, ωστόσο η Β. Ιρλανδία έκανε την μεγάλη ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον ΜακΓκιν στο 81’ έπειτα από ασίστ του Λάφερτι, ο οποίος με δικό του τέρμα στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Β. Ιρλανδίας μετά τον Αύγουστο του 2013 και μόλις η δεύτερη σε διάστημα τριών ετών! Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της από τον Σεπτέμβριο του 2010 (1-0 κόντρα στη Σλοβενία).

Με το δεξί Δανία και Ιρλανδία


Προκριματικά Euro: Με έκπληξη ξεκίνησε ο όμιλος της Ελλάδας
Νίκη με ανατροπή και για τη Δανία, η οποία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Αρμενία έκανε την ανατροπή (2-1) και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στα προκριματικά.

Οι Αρμένιοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 50’ με γκολ του Μχιταριάν, με τον άσο της Ντόρτμουντ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Γκαζαριάν του Ολυμπιακού και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 1-0, «παγώνοντας» το «Πάρκεν».

Ωστόσο οι γηπεδούχοι έφεραν… τούμπα το ματς, με τον Χόιμπιεργκ να ισοφαρίζει στο 65’ με δυνατό σουτ, ενώ στο 80’ ο Κάλενμπεργκ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Δανούς.

Από την άλλη, σπουδαία νίκη για την Ιρλανδία, η οποία κέρδισε με 2-1 μέσα στη Γεωργία χάρη σε γκολ στο 90’.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο ΜακΓκίντι ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 24’ και παρά την ισοφάριση του Οκιασβίλι με πανέμορφο γκολ στο 38’, ο άσος της Έβερτον «έγραψε» το τελικό 2-1 στο 90’.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.