Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Ιστορική νίκη για Αλγερία που βλέπει πρόκριση (video)

Μουντιάλ 2014: Ιστορική νίκη για Αλγερία που βλέπει πρόκριση (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2014 00:00
Την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ μετά το 1982 πανηγύρισε η Αλγερία, η οποία κέρδισε με 4-2 την Ν. Κορέα και θέλει νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία για να πάρει μια ιστορική πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ. Σλιμανί (26’), Χαλίς (28’), Τζαμπού (38’) και Μπραχιμί (62’) τα γκολ των Αλγερινών, μείωσε με τους Σον (50’) και Κού (72’) η Ν. Κορέα.

Με μεγάλη εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η Αλγερία κέρδισε με 4-2 την Ν. Κορέα και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, καθώς θέλει νίκη ή ισοπαλία απέναντι στη Ρωσία για να εξασφαλίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Αλγερία που έγινεη πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερις φορές σε Μουντιάλ, «σφράγισε» από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη, καθώς πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων με τους Σλιμανί (26’), Χαλίς (28’) και Τζαμπού (38’), ενώ παρά το γκολ του Σον (50’), ο Μπραχιμί «έγραψε» το 4-1 στο 62’, με τον Κού να μειώνει στο 72’ για το τελικό 4-2.

Μουντιάλ 2014: Ιστορική νίκη για Αλγερία που βλέπει πρόκριση (video)
Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά τους Ν. Κορέάτες, που παρουσίαζαν προβλήματα στην άμυνα, και τελικώς μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ.

Αρχικά στο 26’ ο Σλιμανί με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Αλγερία, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χαλίς εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Γιουνγκ και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0. Η Ν. Κορέα δεν κατάφερε να απαντήσει, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες και στο 38’ ο Τζαμπού έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Στην επανάληψη, η Ν. Κορέα ανέβασε ρυθμό και μείωσε στο 50’ με γκολ του Σον, ενώ είχε σημαντική στιγμή για το 3-2, με τον Εμπολί να διώχνει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κι στο 60’.

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Αλγερινών, ο Μπραχιμί έγινε αποδέκτης της μπάλας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ν. Κορεατών για το 4-1, με τον Κού να μειώνει απλώς στο 72’ για το τελικό 4-2, σκορ που δίνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στους Ασιάτες.

Ν. Κορέα: Γιουνγκ, Γιουν, Κβον Κιμ, Χο Χονγκ, Γιονγκ Λι (64’ Κέουν Χο Λι), Κι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (78’ Γι), Τσου Γιουνγκ Παρκ (57’ Τσαν Σου Κιμ), Σον

Αλγερία: Εμπολί, Μπουχέρα, Μεσμπά, Χαλίς, Μαντί, Μεντζανί, Μπραχιμί (77’ Λασέν), Φεγκουλί, Τζαμπού (73’ Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σλιμανί

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Βέλγιο 6
2. Αλγερία 3
3. Ρωσία 1
4. Ν. Κορέα 1

Η τελευταία αγωνιστική (26/6, 23:00)

Αλγερία – Ρωσία

Ν. Κορέα - Βέλγιο


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.