Προσφεύγει στο CAS για την αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟΚ!

Προσφεύγει στο CAS για την αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟΚ!Την απόφαση να προσφύγει στο CAS για την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε στα πλει-οφ ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ζήτησε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΠΑΟΚ για την αφαίρεση των τριών βαθμών από τα πλέι οφ, ενημερώνοντας για την απόφαση που πάρθηκε να κατατεθεί προσφυγή στο CAS, ενώ ζήτησε παράλληλα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ κάνει λόγο για απόφαση-σκάνδαλο και παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ ενώ ζητάει από την ομοσπονδία να αποδεχθεί μέχρι την Παρασκευή (23/5) την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Έπειτα από την απόφαση “σκάνδαλο” της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα Play Offs του πρωταθλήματος, αλλά και για την – κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA – έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.

Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της.

Παράλληλα στην ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των Play Οffs μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής».Ομάδες που αφορά: ΠΑΟΚ, ΕΘΝΙΚΟΣ

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: