Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Το σήκωσε ξανά η Μπάγερν (video)

Κύπελλο Γερμανίας: Το σήκωσε ξανά η Μπάγερν (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2014 23:35
Με γκολ των Ρόμπεν (107’) και Μίλερ (120+2’) στην παράταση, η Μπάγερν κέρδισε με 2-0 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 17η στην ιστορία της! Τραυματίστηκε ο Λάμ.

Νταμπλούχος Γερμανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας, νικώντας με 2-0 την Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (βασικός) στην παράταση!

Δεν είχε πολλές ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο στο Βερολίνο, με την Μπάγερν να ξεκινάει δυνατά, απειλώντας την εστία του Βάιντερφέλερ με τους Μίλερ (4’) και Ρόμπεν (6’), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους Βαυαρούς μάλιστα να χάνουν με τραυματισμό τον Λαμ στο 30’, προκαλώντας την ανησυχία του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ στις εξέδρες του γηπέδου.

Κύπελλο Γερμανίας: Το σήκωσε ξανά η Μπάγερν (video)
Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ ξεκίνησε δυνατά και είχε οριζόντιο δοκάρι στο 61’ μετά από φάουλ του Ρόις, ενώ τρία λεπτά μετά απείλησε με σουτ του Χούμελς, με τον Ντάντε να σώζει στη γραμμή (η μπάλα φάνηκε να περνάει τη γραμμή αλλά ο άσος της Ντόρτμουντ ήταν σε θέση οφσάιντ).

Οι Βεστφαλοί απείλησαν ξανά στο 72’ με σουτ του Κιρχ που απόκρουσε ο Νόιερ, ενώ στην απέναντι εστία ο Βάιντερφέλερ έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Ρόμπεν στο 74’, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, η Ντόρτμουντ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 91’, με το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας και τελικώς η Μπάγερν ήταν αυτή που κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό, με τον Ρόμπεν να «γράφει» το 1-0 για τους Βαυαρούς στο 107’.

Ο Ολλανδός μάλιστα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 112’ και στο 115’ για να «κλειδώσει» τη νίκη της Μπάγερν, ωστόσο γι’ αυτό φρόντισε ο Μίλερ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις, «σφραγίζοντας» το νταμπλ για τη Μπάγερν.

Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο για τους Βαυαρούς και 17o στην ιστορία τους, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να κατακτά τον 4ο τίτλο του τη φετινή σεζόν (Μπουντεσλίγκα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.