Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γαλλίας: Το σήκωσε η Γκινγκάμπ (video)

Κύπελλο Γαλλίας: Το σήκωσε η Γκινγκάμπ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2014 23:58
Το 2ο Κύπελλο Γαλλίας στην ιστορία της κατέκτησε η Γκινγκάμπ η οποία κέρδισε με 2-0 τη Ρεν και στέφθηκε Κυπελλούχος Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Όπως και το 2009, η Γκινγκάμπ κέρδισε ξανά τη Ρεν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας καθώς πήρε τη νίκη με 2-0 στο «Σταντ ντε Φρανς» και κατέκτησε το 2ο τρόπαιο της ιστορίας της στον θεσμό.

Η ομάδα του Γκουρβενέκ άνοιξε το σκορ στο 37’ με τον Μάρτινς-Περέιρα, ενώ στο 46’ ο Γιαταμπαρέ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, καθώς στα υπόλοιπα λεπτά η Ρεν δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να επιστρέψει στο ματς.

Έτσι εκτός από το Κύπελλο, η Γκινγκάμπ «σφράγισε» το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, παρότι δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη σωτηρία της στο Σαμπιονά.

Στον αντίποδα, η Ρεν μετά τον περσινό χαμένο τελικό στο Λιγκ Καπ, παρέμεινε χωρίς μεγάλο τίτλο από το μακρινό 1971,όταν και είχε σηκώσει το Κύπελλο κερδίζοντας με 1-0 τη Λιόν στον τελικό του θεσμού.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.