Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό μέσω πέναλτι η Άρσεναλ (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό μέσω πέναλτι η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2014 22:02
Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 2005 πήρε η Άρσεναλ, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την κάτοχο του τίτλου Γουίγκαν στο Γουέμπλει, ωστόσο «σφράγισε» το εισιτήριο στα πέναλτι (4-2), έχοντας ήρωα τον Φαμπιάνσκι που έκανε δύο αποκρούσεις! Με Χαλ ή Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον τελικό.

Σκούρα τα βρήκε απέναντι στην Γουίγκαν η Άρσεναλ, καθώς οι «κανονιέρηδες» χρειάστηκαν το γκολ του Μέρτεσάκερ στο 82’ για να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να στείλουν τον ημιτελικό στην παράταση και ύστερα στα πέναλτι, απ΄ όπου πήραν την πρόκριση για τον τελικό για πρώτη φορά από το 2005.

Λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με την Άρσεναλ να είχε την υπεροχή ωστόσο στην επανάληψη ο Μέρτεσάκερ ανέτρεψε τον ΜακΜάναμαν στην περιοχή, επιτρέποντας στον Γκόμεθ να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να δώσει το προβάδισμα στους «λάτικς» στο 63ο λεπτό.

Ο Γκιμπς σημάδεψε το δοκάρι στο 82’, με τον Κρέϊνι να διώχνει στη συνέχεια σε κόρνερ, από το οποίο όμως προέκυψε η ισοφάριση της Άρσεναλ, με τον Μέρτεσάκερ να βρίσκει δίχτυα από κοντά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην παράταση ο Τσάμπερλεϊν σημάδεψε το δοκάρι του Κάρσον, με το 1-1 να μην αλλάζει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Άρσεναλ έχοντας ήρωα τον Φαμπιάνσκι ο οποίος απόκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι των Κάλντγουελ και Κόλισον, βοήθησε στην ομάδα του να επικρατήσει με 4-2 και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χαλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Τα πέναλτι:

Κάλντγουελ 0-0, Αρτέτα 0-1, Κόλισον 0-1, Κάλστρομ 0-2, Μποσεζόυρ 1-2, Ζιρού 1-3, ΜακΆρθουρ 2-3, Καθόρλα 2-4

Δείτε φάσεις και τα γκολ (η διαδικασία των πέναλτι ξεκινάει στο 3:26):


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.