Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γαλλία-Ελλάδα 4-11: Θρίαμβος της Εθνικής και πρόκριση στα προημιτελικά! (video)

Γαλλία-Ελλάδα 4-11: Θρίαμβος της Εθνικής και πρόκριση στα προημιτελικά! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/8/2024 22:13
H Ελλάδα επικράτησε με 11-4 της Γαλλίας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και πήρε έτσι μία μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του πόλο όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Η «γαλανόλευκη» έψαχνε μόνο τη νίκη και μάλιστα στην κανονική διάρκεια, απέναντι στη Γαλλία και κάνοντας ένα πολύ δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να την πάρει.

Οι παίκτριες της Καμμένου παίζοντας πολύ καλή άμυνα από ένα σημείο και μετά, πήραν ένα μεγάλο προβάδισμα το οποίο και διαχειρίστηκαν πολύ καλά έως το τέλος.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν λίγο νευρικά στο ξεκίνημα, με την Ελλάδα να μην κάνει ούτε σουτ στις πρώτες τρεις επιθέσεις. Ωστόσο η Ξενάκη ήταν αυτή που άνοιξε τελικά το σκορ στα (4.07) με ωραίο σουτ στον παίκτη παραπάνω.

Λίγο μετά μάλιστα η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 2-0 και η Ελλάδα έχασε δύο ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της. Έτσι ένα λεπτό περίπου πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. η Έρτσκα βρήκε το κενό στην ελληνική άμυνα και σκόραρε μειώνοντας σε 2-1.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η Ραντοσάβλιεβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα και έτσι είδε τη Βερνού να σκοράρει στον παραπάνω και να κάνει την ανατροπή.

Η Γαλλία είχε σε καλή μέρα την τερματοφύλακα της που με τις επεμβάσεις της δεν άφηνε τις Ελληνίδες να σκοράρουν στο δεύτερο οκτάλεπτο, αποκρούοντας μάλιστα και το πέναλτι της Νίνου στα 2:32 πριν τη λήξη.

Ωστόσο η Ξενάκη ήταν αυτή που «ξεμπλόκαρε» την ομάδα στην επίθεση, 37 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το 3-3 να είναι το σκορ σε ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι.


Η Ελλάδα μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο τρίτο οκτάλεπτο και πολύ γρήγορα πήρε ένα σαφές προβάδισμα. Αρχικά η Χυδηριώτη έκανε το 4-3, η Ελλάδα έβγαλε άμυνα με παίκτη λιγότερο και η Μυριοκεφαλιτάκη σκόραρε για το 5-3. Έπειτα στην κόντρα η Γιαννοπούλου πέτυχε το 6ο γκολ της Ελλάδας και πλέον η νίκη ήταν σαφώς πιο κοντά.



Με «όπλο» την άμυνα της η Ελλάδα πλησίαζε στην πρόκριση και το μοναδικό γκολ που δέχτηκε στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν από ένα πέναλτι της Βερνού στα 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Οι παίκτριες της Καμμένου μπήκαν με αποφασιστικότητα και στο τελευταίο οκτάλεπτο και με σκόρερ την Νίνου στον παίκτη παραπάνω έκαναν το 7-4 και ένα γκολ της Ξενάκη έξι λεπτά πριν τη λήξη έφερε το 8-4 και πλέον έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας.

Στο 28:00 μάλιστα η Βασιλική Πλευρίτου έκανε το 9-4 και πλέον το παιχνίδι είχε κριθεί καθώς έμοιαζε απίθανο και με την εικόνα της αναμέτρησης να μπορέσει η Γαλλία να φτάσει στην ισοπαλία.

Η Γιαννοπούλου στο 1:52 πριν τη λήξη πέτυχε το 10-4, η Βασιλική Πλευρίτου με πέναλτι έκανε το 11-4 ενάμιση λεπτό περίπου πριν το τέλος και η Γαλλία πλέον είχε σχεδόν παρατήσει το ματς όμως ήξερε πως θα προκριθεί αν ηττηθεί με οκτώ γκολ και πάνω!

Η Ελλάδα όμως δεν σκόραρε στην τελευταία της επίθεση, πήρε όμως την πρόκριση με μία μεγάλη νίκη τερματίζοντας τέταρτη στον όμιλο της.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-6, 0-5

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ραϊκρόου, Αντρές, Ερτό, Μπουλουκμπασί, Γκιγιέ, Έρτσκα 1, Νταλιόν, Μπατού, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντουλέ, Μαρτινό.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου , Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου , Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.