Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπαχ για τις πυγμάχους: «Χωρίς αμφιβολία είναι γυναίκες»

Μπαχ για τις πυγμάχους: «Χωρίς αμφιβολία είναι γυναίκες»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
3/8/2024 15:03
Ο Τόμας Μπαχ τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν με τις Ιμάνι Κελίφ και Λιν-Γιου-Τινγκ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι γυναίκες.

Αρκετή «σκόνη» έχει σηκωθεί για τις ιντερσέξ αθλήτριες στην πυγμαχία γυναικών και ο πρόεδρος της ΔΟΕ έκρινε ότι έπρεπε να σχολιάσει κι εκείνος.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για γυναίκες και ότι σωστά έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους στους Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μιλάμε για γυναικεία πυγμαχία. Έχουμε δύο πυγμάχους που γεννήθηκαν ως γυναίκες, μεγάλωσαν ως γυναίκες, που έχουν διαβατήρια ως γυναίκες και που αγωνίζονται για πολλά χρόνια ως γυναίκες και αυτός είναι ένας σαφής ορισμός της γυναίκας.

Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το ότι ήταν γυναίκες. Αυτό που είδαμε από τη διεθνή ομοσπονδία πυγμαχίας από την οποία έπρεπε να αποσύρουμε την αναγνώριση, ότι έχουν αναλάβει πριν από αυτούς τους Αγώνες μια εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Γαλλίας, κατά των Αγώνων, κατά της ΔΟΕ.

Έχουν κάνει μια σειρά από σχόλια σχετικά με αυτό, τα οποία δεν θέλω να επαναλάβω. Θα ζητούσα από όλους να σεβαστούν αυτές τις γυναίκες, να τις σέβονται ως γυναίκες και ως ανθρώπινα όντα. Η πυγμαχία είναι ένα από τα πιο παγκόσμια αθλήματα, ένα άθλημα με πολύ υψηλές κοινωνικές αξίες. Σε κάθε χώρα πολλοί πυγμάχοι τείνουν να προέρχονται από μη προνομιούχα μέρη της κοινωνίας και η πυγμαχία τους προσφέρει πολλές ευκαιρίες όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός γηπέδου.

Γι' αυτό είναι ακόμη πιο λυπηρό με αυτό που συμβαίνει με την Ιμάνι στα social media. Επειδή έχει ξεκαθαρίσει ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της και η πυγμαχία δίνει την ευκαιρία να εκφραστεί και της δίνει εμπιστοσύνη να το πράξουν».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.