Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουτσέσκου: «Δεν θα δεις τη Μπάνια Λούκα και θα πεις “ουάου” αλλά πρέπει να είμαστε ταπεινοί»

Λουτσέσκου: «Δεν θα δεις τη Μπάνια Λούκα και θα πεις “ουάου” αλλά πρέπει να είμαστε ταπεινοί»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
23/7/2024 13:05
Χαμηλούς τόνους ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κράτησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 55χρονος τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι κόντρα στους Βόσνιους μιας και πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις, ενώ σημείωσε πως οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να προχωρήσουν βήμα-βήμα για να φτάσουν στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για την κατάσταση της ομάδας του: «Μπορώ να σας πω ότι αυτή η εβδομάδα ήταν μία πολύ καλή εβδομάδα προετοιμασίας και προπονήσεων, όπως επίσης και η προετοιμασία μας επί ολλανδικού εδάφους ήταν πολύ καλή κατά πολλές απόψεις και αναφορικά με τη διαχείριση καταστάσεων από την ομάδα, ειδικά μετά από μία μεγάλη επιτυχία».

Για τις μεταγραφές: «Δεν γνωρίζω κάτι για τη μεταγραφολογία, ό,τι γίνεται από το κλαμπ γίνεται προς το όφελος των παικτών. Ελπίζω όλοι οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι στην ομάδα. Στόχος μας είναι η ομάδα να είναι καλύτερη από ό,τι ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό σημείο και εμείς δουλεύουμε για τη δική μας ευτυχία».

Για το αν θα βασιστεί στον κορμό που έχει από πέρσι: «Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι, η παρουσία μας και μόνο στο γήπεδο δεν δίνει κάτι, θα έχουμε απέναντί μας μία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στη χώρα της, κάτι που από μόνο του λέει πολλά και λίγοι άνθρωποι είναι αυτοί που ξέρουν τι σημαίνει να κερδίζεις. Η παρουσία μας και μόνο δεν λέει κάτι, πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι».Για το αν έχει όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι το μυαλό μου δεν είναι εκεί. Είναι ένα όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο όμως είναι μακρινό. Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη, με μία πρόκριση και βήμα βήμα να φτάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδες που κερδίζουν σε εγχώριες διοργανώσεις, έχουν ταυτότητα νικητή, υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να έχουν αυτή την ταυτότητα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο. Δείτε για παράδειγμα τη Νάπολι. Τη μία χρονιά κέρδισε το πρωτάθλημα και την επόμενη τερμάτισε 10η στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάμε βήμα – βήμα, να επικεντρωθούμε στον πρώτο αγώνα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα».

Για τη «δίψα» που υπάρχει για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Ό,τι και να πω μπορεί να καταλήξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάμε πρώτα αύριο και μετά την επόμενη εβδομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Δεν θα την δεις και θα πεις ουάου, αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο δύο ομάδες που όποια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο κερδίζει, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το επηρεάζουν. Ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται, τα όνειρα είναι αυτά που δίνουν ζωή αλλά εγώ θα πηγαίνω παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τα 3 «μαξιλαράκια» που υπάρχουν για την πρόκριση: «Ας δούμε τη θετική πλευρά της διαδικασίας, ας δούμε αυτόν τον προκριματικό γύρο, έχοντας προκριθεί και μετά να δούμε τα υπόλοιπα».

Για τα πλάνα του με τη Μπάνια Λούκα: «Ένα από τα σημεία επιτυχίας της περσινής χρονιάς είναι η διαχείριση των ποδοσφαιριστών, έτσι θα κινηθούμε και φέτος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που ήταν εδώ σε όλη την προετοιμασία, άλλοι που ενσωματώθηκαν σε δεύτερο χρόνο. Εμείς επιβραβευόμαστε από τη δουλειά και όχι από την τύχη. Το ποδόσφαιρο λέω ξανά ότι κρίνεται από λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχει μία δυναμική που δημιουργείται ακόμα και από παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και θα δώσουν λύσεις για 40 λεπτά και ενώ ο αντίπαλος είναι κουρασμένος».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.