Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιβραλτάρ: Καταγγέλλει τους Ισπανούς διεθνείς στην UEFA για τους πανηγυρισμούς μετά το Euro (video)

Γιβραλτάρ: Καταγγέλλει τους Ισπανούς διεθνείς στην UEFA για τους πανηγυρισμούς μετά το Euro (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/7/2024 18:23
Την επίσημη αντίδραση του Γιβραλτάρ προκάλεσαν οι πανηγυρισμοί των διεθνών παικτών της Ισπανίας μετά την κατάκτηση του Euro, τραγουδώντας σύνθημα «το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό».

Χιλιάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν χθες (15/7) στην πλατεία της Κυβέλης στην Μαδρίτη όπου στήθηκε η γιορτή για την κατάκτηση του Euro στα γήπεδα της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, ο Ρόντρι, που αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά, πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε σύνθημα «το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό» καλώντας το πλήθος να τον ακολουθήσει.

Το συγκεκριμένο σύνθημα προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Γιβραλτάρ, το οποίο αποτελεί υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκεται στα νότια της Ισπανίας.

«Παίζεις στην Αγγλία, φίλε», υπενθύμισε ο συμπαίκτης και αρχηγός Άλβαρο Μοράτα στον άσο της Μάντσεστερ Σίτι Ρόντρι ο οποίος απάντησε: «δεν με νοιάζει». Το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε και σε πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια της ισπανικής ομάδας.

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι είναι «απογοητευμένη» από τις αναφορές για την περιοχή που έκαναν οι παίκτες, κρίνοντάς τους «εντελώς περιττούς» και «εξαιρετικά προσβλητικούς για τους Γιβραλτάρους».

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι: «Η αξιοθρήνητη χρήση της πλατφόρμας των εορτασμών γύρω από την κατάκτηση του Euro για την προώθηση της ιδέας του σφετερισμού του εδάφους του Γιβραλτάρ είναι αντίθετη με την αρχή ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την προώθηση οποιασδήποτε πολιτικά αμφιλεγόμενης ιδεολογίας».

Από την πλευρά της η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει επίσημη καταγγελία στην UEFA. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ θα υποβάλει επίσημη καταγγελία στην UEFA μετά τους εορτασμούς της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της Ισπανίας στο Euro 2024.

Η ομοσπονδία του Γιβραλτάρ σημείωσε τον εξαιρετικά προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρα των πανηγυρισμών γύρω από την κατάκτηση της εθνικής ομάδας ανδρών της Ισπανίας στο Euro 2024.

Η Ομοσπονδία συμβουλεύεται σήμερα το πρωί για την υποβολή καταγγελίας στο διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, την UEFA, σχετικά με τις απαράδεκτες φωνές και τραγούδια, σχετικά με το Γιβραλτάρ, που τραγουδούσαν οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών της Ισπανίας μετά τη νίκη του Euro.

Το ποδόσφαιρο δεν έχει θέση για τέτοια συμπεριφορά
».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.