Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γκενκ – ΠΑΟΚ 3-1: Φιλική ήττα με προβληματική εμφάνιση για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Γκενκ – ΠΑΟΚ 3-1: Φιλική ήττα με προβληματική εμφάνιση για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2024 22:03
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε με 3-1 από την Γκενκ σε φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, προβληματίζοντας με την εμφάνιση του.

Δεύτερη φιλική ήττα για τον ΠΑΟΚ ο οποίος μετά από αυτήν με την Χιμπέρνιαν (0-1), ηττήθηκε με 3-1 από την Γκενκ επί ολλανδικού εδάφους. Ο αγώνας διεξήχθη σε δύο ημίχρονα 60λεπτων και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε αρκετές δοκιμές.

Οι Θεσσαλονικείς δεν επέτρεψαν αρκετές φάσεις αλλά παρόλα αυτά δέχτηκαν τρία γκολ, τα δύο στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Παράλληλα εμφάνισαν αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και σκόραραν απλά ένα γκολ με τον Μπάμπα στο 55’.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ, τετράδα στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Έκονγκ και Ότο, στα χαφ βρίσκονταν οι Καμαρά,Τσιγγάρας και Μουργκ, ενώ τριάδα στην επίθεση οι Τάισον, Ντεσπόντοφ και Σαμάτα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε νωχελικά το παιχνίδι και το πλήρωσε δεχόμενος δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (5’ Στέμπεργκ, 10’ Στόκερς) σε φάσεις που ξεκίνησαν από λάθη του Ότο. Ο Ισπανός μπακ έγινε μάλιστα αναγκαστική αλλαγή στο ημίωρο λόγω ενοχλήσεων στη βουβωνική χώρα και έδωσε τη θέση του στον Σάστρε.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολευόταν χαρακτηριστικά στην κυκλοφορία της μπάλας και στο cooling break στο ημίωρο υπήρξαν αρκετές φωνές του Ρουμάνου τεχνικού προς τους παίκτες. Οι πρωταθλητές Ελλάδος μπήκαν έβγαλαν αντίδραση, έφτιαξαν ορισμένες φάσεις και στο 46’ είχαν χαμένο πέναλτι με τον Μουργκ. Το γκολ ήρθε τελικά στο 55’ από στατική φάση, με τον Μπάμπα να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοφ.

Στο δεύτερο 60λεπτο ο Λουτσέσκου άλλαξε την ενδεκάδα πλην του Σάστρε που πέρασε στο ματς αντί του τραυματία Ότο. Ο Τσιφτσής ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ δίδυμο στα στόπερ ενώ στο αριστερό άκρο κινούταν ο Ράφα Σοάρες. Στα χαφ ήταν οι Θυμιάνης, Σβαμπ και ο Κωνσταντέλιας σε ρόλο δεκαριού, ενώ ο Τόμας πλαισιώθηκε στην επίθεση με τους Βιεϊρίνια και Σμυρλή στα δύο άκρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τον ΠΑΟΚ να είχε την υπεροχή χωρίς πάντως να απειλεί ιδιαίτερα και η Γκενκ σε μια από τις λίγες φάσεις της βρήκε τρίτο γκολ με τον Τζεκίρι για το 3-1. Στα τελευταία λεπτά στο ματς πέρασαν επίσης οι Γκούμας, Τσοπούρογλου και Τσαούσης με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Ότο (30' λ.τ Σάστρε) Καμαρά,Τσιγγάρας, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο 2ο μέρος: Τσιφτσής, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ (Τσοπούρογλου 107') , Σάστρε (Γκούμας 91'), Σβαμπ, Θυμιάνης, Βιεϊρίνια (Βιεϊρίνια 110'), Τάισον, Κωνσταντέλιας (Κουαλιάτα 107΄), Μπράντον.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.