Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλαρντάις: «Έπρεπε να παίξει διπλή ζώνη άμυνας ο Ολυμπιακός»

Αλαρντάις: «Έπρεπε να παίξει διπλή ζώνη άμυνας ο Ολυμπιακός»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/3/2014 21:35
Την άποψη πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παίξει αμυντικά και να διασφαλίσει το 2-0 του πρώτου αγώνα παρά να κυνηγήσει το γκολ στο «Όλντ Τράφορντ» εξέφρασε ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Σαμ Αλαρντάις.

Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της Γουέστ Χαμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σαμ Αλαρντάις κλήθηκε να σχολιάσει τον χθεσινό τρόπο προσέγγισης του Ολυμπιακού στο «Όλντ Τράφορντ».

Συγκεκριμένα ο Άγγλος τεχνικός υποστήριξε την άποψη πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έπρεπε να στήσουν… λεωφορείο στην άμυνα παρά να ανοιχτούν και να κυνηγήσουν το γκολ:

«Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα 2-0 και εάν είχε καθίσει πίσω, παίζοντας αμυντικά με δύο ζώνες των τεσσάρων, τότε νομίζω ότι η Γιουνάιτεντ θα είχε δυσκολευτεί πολύ περισσότερο για να διασπάσει την άμυνά του» δήλωσε ο «Big Sam» και συνέχισε:

«Το ότι έπαιξε ανοιχτά, επέτρεψε τη Γιουνάιτεντ να εκμεταλλευθεί αυτούς τους χώρους και δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος για να το κάνει αυτό από τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Δεν χρειαζόταν να πετύχουν ένα γκολ για να περάσουν στους προημιτελικούς. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να μη δεχθούν κανένα, αλλά o προπονητής τους δεν κατέστρωσε ποτέ την τακτική του με αυτό το σκοπό» δήλωσε ο Αλαρντάις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ τα είχε… ακούσει πριν περίπου δύο μήνες από τον Ζοζέ Μουρίνιο για την αμυντική τακτική του στο παιχνίδι των «σφυριών» με την Τσέλσι, η οποία βέβαια απέδωσε καρπούς, καθώς οι Λονδρέζοι έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το «Στάμφορντ Μπρίτζ».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.