Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα 1-0: Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε πραγματικότητα το όνειρο και κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ! (video)

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα 1-0: Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε πραγματικότητα το όνειρο και κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
30/5/2024 00:47
Ένας μαγικός Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα και κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ έχοντας για «χρυσό» σκόρερ τον Ελ Κααμπί.

Οι απίθανοι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και «έγραψαν» ιστορία καθώς έγιναν ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατακτούν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο killer Ελ Κααμπί που με το 11ο γκολ του στη διοργάνωση έστειλε τον Ολυμπιακό στα «ουράνια», συγκλονιστικοί οι Έσε και Ρέτσος!

Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν καλά «διαβασμένες» και γι' αυτό οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές. Οι Ποντένσε και Νίκο Γκονζάλες έδειξαν διάθεση, με τον Πορτογάλο να έχει την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στην αναμέτρηση.

Οι «βιόλα» ήταν πιο δραστήριοι επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν κατάλληλα τον Ελ Κααμπί και στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο αργός, με τον Ολυμπιακό να έχει μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιμπόρα αλλά την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί μίλησε η κλάση του μέγα Ελ Κααμπί που με μία τρομερή κεφαλιά στο 116' νίκησε τον Τερατσάνο και «έγραψε» τη νίκη της ομάδας του!



Ξεκίνημα με ρυθμό κι ευκαιρίες, προσεκτικές και οι δύο ομάδεςΟ Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού , με τον Ιμπόρα τελικά να πλαισιώνει τους Έσε και Τσικίνιο στο κέντρο, ενώ ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο άφησε εκτός τον Μπελτράν, έχοντας τους Κουαμέ και Μποναβεντούρα στους πρώτους έντεκα.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 4', όταν ο Ποντένσε πήρε την μπαλα από τα αριστερά έφτασε έξω από την περιοχή και συγκλίνοντας έκανε το σουτ αλλά ο Τερατσάνο έδιωξε σε κόρνερ.



Η Φιορεντίνα θέλησε να απαντήσει αμέσως μετά σε μία αντεπίθεση, με τον Γκονζάλες να κάνει ωραία ενέργεια από τα δεξιά και να γυρνάει την μπάλα μέσα στην περιοχή, τον Κουαμέ να μην βρίσκει την μπάλα ενώ στη συνέχεια ο Μπελότι με σουτ την έστειλε άουτ.

Οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να πιέσουν ψηλά και να κερδίσουν την κατοχή, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθήσουν να κυκλοφορήσουν περισσότερο την μπάλα. Από την άλλη οι «βιόλα» έπαιζαν αρκετά από τα αριστερά με τον δραστήριο Γκονζάλες να δημιουργεί προβλήματα στον Ορτέγκα.

Στο 9' η Φιορεντίνα έπειτα από στατική φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με μία σέντρα-σουτ του Μιλένκοβιτς αλλά ο Μπιράγκι που είχε συμμετοχή στη φάση ήταν εκτεθειμένος και σωστά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του.



Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε ως στόχο στην επίθεση του τον Ποντένσε στα αριστερά, με τον Πορτογάλο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού να έχει αρκετή συμμετοχή στην ανάπτυξη των Πειραιωτών.

Ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο γρήγορος όπως στα πρώτα δέκα λεπτά αλλά στο 21' η Φιορεντίνα βρέθηκε κοντά στο γκολ. Έπειτα από μία κακή απομάκρυνση του Ρέτσου, ο Μποναβεντούρα βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα ο Μποναβεντούρα βγήκε μόνος του απέναντι από τον Τζολάκη αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας πρόλαβε έκλεισε τον χώρο και απέκρουσε σωτήρια.



Οι «βιόλα» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης όμως στο 25' οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ποντένσε πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από κόρνερ αλλά ο Τερατσάνο μπλόκαρε σταθερά.



Η Φιορεντίνα με μία στατική φάση στο 39' θέλησε να γίνει απειλητική με τον Κουαμέ αρχικά να κάνει την κεφαλιά και τον Τζολάκη να διώχνει ενώ στη συνέχεια ο Νίκο Γκονζάλες δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έτσι η προσπάθεια του κατέληξε άουτ.

Πιο αργός ρυθμός και παράταση

O Ολυμπιακός θέλησε να μπει πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και να γίνει πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις αλλά δεν είχε την κατάλληλη επιλογή στην τελική του πάσα. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα ως ένα σημείο κι έψαχναν χώρους για μα φτάσουν στην εστία του Τερατσάνο.

H πρώτη τελική προσπάθεια στην επανάληψη ανήκε στη Φιορεντίνα όταν στο 65' ο Μιλένκοβτις μέσα από την περιοχή νίκησε τους πάντες στον αέρα έπειτα από κόρνερ του Αρτούρ αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά κι η μπάλα έφυγε άουτ.



Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα οι «βιόλα» βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Ενζολά εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του και πάσαρε στον Ντοντό, αυτός «έβγαλε» σε θέση βολής τον Κουαμέ αλλά το σουτ του ήταν κακό και ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ.



Όσο περνούσε η ώρα πάντως ήταν φανερό πως οι δύο ομάδες σκεφτόντουσαν πρώτα να μην δεχθούν κάποιο γκολ κι έπειτα να απειλήσουν, με τους «βιόλα» να έχουν ανακτήσει είναι λίγο πιο επιθετικοί.

Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε όμως στην πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο να ανοίξει και το σκορ. Ο Όρτα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ιμπόρα πήρε ωραία την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τερατσάνο.



Λίγο μετά μάλιστα και πάλι ο Πορτογάλος ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από την απέναντι μεριά, έδωσε ωραία πορεία στην μπάλα αλλά ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να την βρει για να την στείλει στα δίχτυα.

Από τη στιγμή που πλησίαζε η συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών, αμφότερες οι ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ιδέα της παράτασης καθώς καμία τους δεν ήθελε να ρισκάρει να δεχθεί κάποιο γκολ στο τέλος.

Μάλιστα στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων δεν σημειώθηκε ούτε μία ευκαιρία στην αναμέτρηση και έτσι οι παίκτες ετοιμάστηκαν για το έξτρα μισάωρο.

Καλύτερος στην παράταση ο Ολυμπιακός και λυτρωτής Ελ Κααμπί

Στην παράταση ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε ένα χέρι του Μαρτίνες Κουάρτα μέσα στην περιοχή στο 93', με τον διαιτητή και τον VAR όμως να θεωρούν πως είναι σε φυσική θέση το χέρι και το παιχνίδι να συνεχίζεται.



Στο 96' όμως ο Γιόβετιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, με τον Τερατσάνο να πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία του και να διώχνει σωτήρια.



Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους στην επανάληψη η Φιορεντίνα είχε τη δική της ευκαιρία με τον Ενζολά αλλά ο Τζολάκης για άλλη μία φορά είχε απάντηση και έδιωξε. Ο Ολυμπιακός βέβαια φαινόταν να έχει δυνάμεις και έψαχνε το γκολ που θα τον έστελνε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Έτσι στο 116' ο Έσε βρέθηκε στα αριστερά και έκανε τη σέντρα, ο Ελ Κααμπί με απίθανη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η OPAP Arena σείστηκε από τους πανηγυρισμούς.



Άπαντες περίμεναν βέβαια λίγα λεπτά μέχρι να επιβεβαιωθεί το τέρμα από τον VAR κάτι που έγινε και και πλέον ο Ολυμπιακός ήταν μία «ανάσα» μακριά από μία ιστορική στιγμή. Η Φιορεντίνα πίεσε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων αλλά δεν βρήκε αντίδραση και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους έναν ιστορικό τίτλο.



Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (91' Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο , Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77' Όρτα), Ποντένσε (106' Μασούρας), Φορτούνης (72' Φορτούνης), Ελ Κααμπί (120'+2' Ελ Αραμπί)

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Μπιράγκι (106' Ρανιέρι), Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Αρτούρ (74' Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Νίκο Γκονζάλες (106' Μπελτράν), Μποναβεντούρα (82' Μπαράκ), Κουαμέ (82' Ικονέ), Μπελότι (58' Ενζολά).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ξέσπασε ο προπονητής της Δανίας: «Το VAR έκρινε το ματς, δεν αντέχω άλλο αυτές τις γελοίες αποφάσεις»
Ξέσπασε ο προπονητής της Δανίας: «Το VAR έκρινε το ματς, δεν αντέχω άλλο αυτές τις γελοίες αποφάσεις»
52 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
«Ο ΠΑΟΚ “έδωσε τα χέρια” με την Αλ Κχολούντ για τον Σαμάτα»
«Ο ΠΑΟΚ “έδωσε τα χέρια” με την Αλ Κχολούντ για τον Σαμάτα»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Η ενδεκάδα της Φιορεντίνα για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό!
Η ενδεκάδα της Φιορεντίνα για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό!
29/05/2024 21:04
Αυτή είναι η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον μεγάλο τελικό!
Αυτή είναι η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον μεγάλο τελικό!
29/05/2024 20:57
Επίσημα στον Ατρόμητο ο Πάμπλο Γκαρσία
Επίσημα στον Ατρόμητο ο Πάμπλο Γκαρσία
29/05/2024 20:34
ΕΠΟ: «Αποφασίστηκε να ακυρωθούν 256 εισιτήρια σε θέσεις φιλάθλων της Φιορεντίνα»
ΕΠΟ: «Αποφασίστηκε να ακυρωθούν 256 εισιτήρια σε θέσεις φιλάθλων της Φιορεντίνα»
29/05/2024 20:19
Γιλντιρίμ: «Ο Μουρίνιο έχει υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε για τρία χρόνια»
Γιλντιρίμ: «Ο Μουρίνιο έχει υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε για τρία χρόνια»
29/05/2024 20:15
Η αποστολή των «Οράνιε» για το Euro
Η αποστολή των «Οράνιε» για το Euro
29/05/2024 20:01
Επίσημο: Εποχή Κομπανί στην Μπάγερν
Επίσημο: Εποχή Κομπανί στην Μπάγερν
29/05/2024 19:39
Η Σάλτσμπουργκ θέλει τον Κωνσταντέλια και ανεβάζει την προσφορά στον ΠΑΟΚ
Η Σάλτσμπουργκ θέλει τον Κωνσταντέλια και ανεβάζει την προσφορά στον ΠΑΟΚ
29/05/2024 17:15
H UEFA ακυρώνει μπλε εισιτήρια που είχαν πάρει Έλληνες φίλαθλοι!
H UEFA ακυρώνει μπλε εισιτήρια που είχαν πάρει Έλληνες φίλαθλοι!
29/05/2024 16:20
Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Φλικ (video)
Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Φλικ (video)
29/05/2024 15:17
Περισσότερες ειδήσεις