Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Καϊζερσλάουτερν-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1: Ιστορικό νταμπλ για τη «βέρκσελφ»! (video)

Καϊζερσλάουτερν-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1: Ιστορικό νταμπλ για τη «βέρκσελφ»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/5/2024 23:13
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε με 1-0 της Καϊζερσλάουτερν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας, πετυχαίνοντας έτσι ένα ιστορικό νταμπλ, το πρώτο φυσικά της ιστορίας της.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήταν το τεράστιο φαβορί απέναντι στο σύνολο του Φούνκελ που φέτος «πάλεψε» για την παραμονή του στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Πήρε έτσι τον έλεγχο από την αρχή, είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 15' με τον Βιρτς και ένα λεπτό μετά άνοιξε το σκορ.



Ο Τσάκα βρήκε την μπάλα στρωμένη μεν, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή δε και με ένα εκπληκτικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 26' μάλιστα οι πρωταθλητές Γερμανίας «άγγιξαν» το 2-0, με τον Σικ όμως να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Η Λεβερκούζεν είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι, η Καϊζερσλάουτερν δεν μπορούσε να απειλήσει όμως στο 44' τα αριθμητικά δεδομένα στο παιχνίδι άλλαξαν, καθώς η «βέρκσελφ» έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοσουνού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε ελπίδες στη Λάουτερν, όμως η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Ο Στάνισιτς στο 56' με κεφαλιά λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 και στο 62' οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, με τον Χραντέτσκι όμως να αποκρούει το σουτ του Ατσέ.

Από εκεί κι έπειτα όμως η Λεβερκούζεν δεν απειλήθηκε και μάλιστα στο 75' έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 αλλά ο Φρίμπονγκ αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά σέντραρε και η αντίπαλη άμυνα έδιωξε.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε και η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα ιστορικό νταμπλ καθώς το κατέκτησαν χωρίς να χάσουν ούτε ένα παιχνίδι!

Καϊζερσλάουτερν: (Φρίντχελμ Φούνκελ) Κραλ, Τόμιακ, Ρίτερ, Τσίμερ (90+3’ Τουρέ), Ελβέντι, Ζολίνσκι (74’ Τατσί), Κάλοτς, Ρασλ (83’ Οπόκου), Πούχατς, Χάνσλικ (46’ Άτσε), Ρεδόνδο (83’ Kλεμέντ)

Λεβερκούζεν: (Τσάμπι Αλόνσο) Χραντέτσκι, Τα, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Φριμπόνγκ (90+3’ Τέλα), Γριμάλντο (85’ Χινκαπιέ), Τζάκα, Άντριχ, Χόφμαν (46’ Στάνισιτς), Βιρτς (90+3’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Αντλί).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.