Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλήτρια Αφρικής η Ακτή Ελεφαντοστού, έφερε τα πάνω κάτω στον τελικό με τον Αλέ! (video)

Πρωταθλήτρια Αφρικής η Ακτή Ελεφαντοστού, έφερε τα πάνω κάτω στον τελικό με τον Αλέ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/2/2024 01:47
Η οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Νιγηρία στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και κατέκτησε το τρόπαιο για 3η φορά στην ιστορία της. «Χρυσός» σκόρερ ο Αλέ στο 81’, προηγήθηκαν με τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ οι Νιγηριανοί αλλά «λύγισαν» στην επανάληψη.

Πρωταθλήτρια Αφρικής για 3η φορά στην ιστορία της είναι η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι «ελέφαντες» νίκησαν με 2-1 την Νιγηρία στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και κατέκτησαν το τρόπαιο μέσα στην πατρίδα τους.

«Χρυσός» σκόρερ ο Σεμπαστιέν Αλέ ο οποίος ένα χρόνο μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση, έχοντας βγει νικητής στη μάχη με τον καρκίνο, έστειλε με δικό του τέρμα την ομάδα στον τελικό και πέτυχε το νικητήριο γκολ ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 81ο λεπτό. Το άλλο τέρμα για την Ακτή σημείωσε ο Κεσί ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 62’ ενώ η Νιγηρία του Ζοσέ Πεσέιρο είχε προηγηθεί στο 38’ με τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ.

Τι να πει κανείς για την πορεία της Ακτής στη διοργάνωση, αφού χρειάστηκε αποτέλεσμα άλλων αγώνων για να προκριθεί στα νοκ-άουτ ως καλύτερη τρίτη. Η ομοσπονδία έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ζαν Λουί Γκασέ και πορεύτηκε με το Εμέρσε Φαέ σε ρόλο υπηρεσιακού, φτάνοντας έως το τέλος της διαδρομής.

Είναι το τρίτο τρόπαιο για τους Ιβοριανούς μετά το 1992 και το 2015, πιάνοντας έτσι την Νιγηρία στην 4η θέση των κατακτήσεων. Στην κορυφή παραμένει η Αίγυπτος με 7, ενώ ακολουθούν Καμερούν με 5 και Γκάνα με 4 τρόπαια.

Αξιοσημείωτο ότι o αρχηγός της Νιγηρίας και κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, βραβεύτηκε ως MVP του τουρνουά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.