Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερραϊκός 0-2: Τα «λιοντάρια»... βρυχήθηκαν και στους «Ζωσιμάδες» και «βούλιαξαν» τον «Άγιαξ»

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερραϊκός 0-2: Τα «λιοντάρια»... βρυχήθηκαν και στους «Ζωσιμάδες» και «βούλιαξαν» τον «Άγιαξ»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/1/2024 20:54
Ο Πανσερραϊκός θριάμβευσε (0-2) στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χέφτε Μπετανκόρ ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

Τα «λιοντάρια» πανηγύρισαν δεύτερο -φετινό αλλά και- συνεχόμενο «διπλό» μετά από εκείνο που προηγήθηκε στη Λαμία απέναντι στην τοπική ομάδα και πλέον έχουν συγκεντρώσει 21 βαθμούς κι έχουν ξεφύγει από την «ουρά», έχοντας σταθεροποιηθεί στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα κι έχει «κολλήσει» στην προτελευταία θέση με 12 πόντους, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την ουραγό Κηφισιά.

Όπως όλες οι αναμετρήσεις, έτσι και η συγκεκριμένη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχή ήταν έντονη σε όλο το ενενηντάλεπτο.

Όσον αφορά τα γκολ της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία, ο Μπετανκόρ άνοιξε το σκορ στο 11' και ο ίδιος ποδοσφαιριστής διαμόρφωσε το τελικό 0-2 πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Μπετανκόρ «χτύπησε» δύο φορές μέχρι το 16'

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς κι έψαξαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε σε θέση «οδηγού». Μόλις στο 11' ο Στάικος δοκίμασε ένα σουτ, ο Κλέιμαν απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, με τον Μπετανκόρ να παίρνει το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.Πριν καλά-καλά καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι είχε συμβεί δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τομάς έκανε ωραία μπαλιά στον Μπετανκόρ στην πλάτη της άμυνας, ο Κλέιμαν δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και ο επιθετικός του Πανσερραϊκού τον πέρασε και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 0-2.

Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου έμοιαζε να τα έχει εντελώς χαμένα και στο 31' ήταν ο Μπετανκόρ εκείνος ο οποίος «άγγιξε» το χατ-τρικ, με το σουτ που δοκίμασε με το αριστερό πόδι να περνάει μόλις άουτ, ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κλέιμαν.

Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε στις καθυστερήσεις και ήταν ξανά για τα «λιοντάρια», με τον Στάικο να δοκιμάζει εκ νέου το πόδι του και τον Κλέιμαν να διατηρεί το 0-2.

Αμύνθηκε σωστά ο Πανσερραϊκός, δοκάρι με τον Μπάλαν ο ΠΑΣ

Αποφασισμένος να αντιδράσει ξεκίνησε την επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα κι αναζήτησε το τέρμα που θα την έβαζε αμέσως στο... κόλπο.

Στο 49' ο Κόντε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με τον Χόβαν να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης πάντως ο έμπειρος γκολκίπερ έχασε την μπάλα σε σέντρα του Ροσέρο και ο Τζίμας σούταρε, με τον Δεληγιαννίδη να απομακρύνει σωτήρια στη γραμμή της εστίας της ομάδας του.

Ο χρόνος κυλούσε δίχως σημαντικές φάσεις και το ρολόι έδειξε το 74ο λεπτό για να υπάρξει κάτι αξιόλογο, με τον Άλεξιτς να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή αν και ήταν αμαρκάριστος εντός περιοχής.

Στο 79' πάντως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πλησίασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Μπάλαν και ο Ρουμάνος μ' έναν «κεραυνό» άφησε... άγαλμα τον Χόβαν όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έξι λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία πλησίασαν σε τρίτο γκολ, όμως μετά το φοβερό σόλο του Άλεξιτς από αριστερά και το σουτ του τελευταίου, ο Κλέιμαν απομάκρυνε ενστικτωδώς τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους όσο άδειαζε η κλεψύδρα και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Τάσου Σιδηρόπουλου βρήκε τον Πανσερραϊκό να πανηγυρίζει ένα μεγάλο «διπλό» (0-2).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης (60' Κιάκος), Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (60' Ριένστρα), Τζίνο, Λέο Μπατίστ (46' Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (81' Έφορντ), Κόντε (61' Μπάλαν)

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκάρσια): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα, Τόμας (90' Μούργος), Ουάρντα (90' Πεταυράκης), Ντάνκερλουι (81' Οικονόμου), Μπετανκόρ (71' Άλεξιτς)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.